search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

10 obiceiuri care te ajută să îți păstrezi dantura sănătoasă

 


De: | Etichete: , , , , , , , , , , , , | Comentarii: 1 | 28 iunie 2016

Vizualizat de 5.205 utilizator/i

Cu toții ne dorim dinți frumoși și sănătoși, pentru un zâmbet perfect. Iată câteva metode simple pentru a ne păstra şi înfrumuseţa dantura:

1. O igienă orală riguroasă – spălatul pe dinți dimineața și seara este obligatoriu. Dacă este posibil, obiceiul poate fi completat cu periajul dinților după fiecare gustare. Un periaj  corect durează minim 2 minute și se face pe fiecare dinte în parte, pe toată suprafața lui.

Medicii dentiști recomandă ca periajul dinților să nu înceapă de fiecare dată din aceeași parte, pentru că spre finalul periajului ne plictisim, iar anumite parți ale dinților nu vor fi la fel de bine curățate. Chiar și suprafața limbii trebuie periată. Ideal ar fi să completăm de fiecare dată periajul cu folosirea aței dentare și a apei de gură.

 2. Pasta de dinți si periuța sunt importante. În funcție de nevoile fiecăruia, putem să alegem împreună cu medicul din cabinetul stomatologic, periuța și pasta de dinți care ni se potrivesc.

3. Este recomandat să folosiți apa de gură după fiecare masă, mai ales atunci când nu aveți posibilitatea să vă spălați pe dinți.

4. Controalele periodice la  specialistul din cabinetul stomatologic sunt o necesitate. Urgențele stomatologice și alte probleme dentare pot fi prevenite dacă sunt depistate la timp. Pe lângă serviciile curente  și tratamente stomatologice, în clinicile dentare Leahu dispunem și de un aparat de testare a cancerului oral. Controlul cu Velscope  durează 2 minute și îți poate schimba sau salva viața. În plus, este accesibil ca preț – costa numai 60 lei.

5. Nu trebuie să neglijăm detartrajul dentar și periajul profesional.  Acestea te ajută să scapi de petele de cafea, nicotină şi coloranţi de pe dinţi. Este un tratament stomatologic non-invaziv, prin care dințiise mențin curaţi şi sunt protejați de afecțiunile stomatologice.

Detartrajul dentar cu ultrasunete  îndepărtează placa bacteriană, fără să lezeze gingiile sau limba. În doar 30 de minute, la Clinicile stomatologice Dr. Leahu, acest detartraj îndepărtează complet tartrul de pe dinţi şi de sub gingii, depozitele bacteriene şi stimulează circulația locală a sângelui. Făcut odată la 6 luni, detartrajul dentar te ajută să previi afecțiuni stomatologice, cum ar fi apariția bolii parodontale.

6. Nu lăsați durerea să vă aducă la dentist – ne întrebăm deseori cum de avem atâtea probleme cu dantura. Răspunsul este simplu: o banală carie, netratată la timp, îți poate distruge dantura și crea probleme care să necesite tratamente stomatologice complexe, uneori costisitoare, inclusiv implanturi dentare.

 7. Evitați zahărul – este demonstrat că zaharul este nociv pentru dinți. Alimentele bogate în zahăr demineralizează smalțul dinților și favorizează apariția cariilor, unele dintre cele mai comune probleme pentru care pacinetii ajung in cabinetul stomatologic.

8. Nu vă spălați pe dinți imediat ce ați consumat citrice, sucuri naturale de fructe, băuturi carbogazoase. Pentru că sunt acide acestea pot duce la apariția sensibilității dentare. Trebuie să așteptăm 1-2 ore după ce le-am consumat, după care ne putem spăla pe dinți.

9. Introduceţi la mesele zilnice alimente de conțin calciu, fosfor, magneziu şi vitamine ( legume, lactate, peşte, nuci, migdale) – prin aportul ridicat de potasiu, magneziu si calciu, dintii vor fi puternici, feriti de parodontoză sau alte afecțiuni ce ar putea necesita mai multe vizite in cabinetul stomatologic.

10. Nu consumați alimente foarte reci sau foarte fierbinți. O persoană din  trei suferă de un anumit grad de sensibilitate dentară. În cazul în care consumați  alimente reci sau fierbinţi, sau, mai mult, le alternați, se distruge smalțul dinților, apar fisurile dentare și, implicit, durerile de dinți. In cazul în care sensibilitatea termică este ridicată, se indică un consult de rutină în clinica stomatologică.

Dacă ai grijă de dantura ta, eviţi multe probleme de sănătate care sunt corelate cu o igienă orală precară. Dacă au trecut mai mult de 6 luni de la ultima vizită în cabinetul stomatologic, este timpul pentru o programare.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

One thought on “10 obiceiuri care te ajută să îți păstrezi dantura sănătoasă

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134