10 termeni stomatologici explicați pe înțelesul pacienților

 


Clinica Dr. Leahu Pipera

De: | Etichete: , , , , , , , , , , , | Comentarii: 0 | 8 august 2016

Vizualizat de 5.553 utilizator/i

Limbajul medical este, de multe ori, greu de înțeles  pentru pacienți. Din păcate, mulți dintre medicii dentiști uită să explice pe înțelesul pacienților anumite proceduri medicale.

Iată zece termeni din stomatologie explicați, pas cu pas, în timpul tratamentului dentar pentru orice pacient care trece pragul cabinetelor stomatologice dr. Leahu.

  1. Arcadă dentară

Arcada dentară reprezintă totalitatea dinţilor din osul maxilar și mandibular. Arcadele au formă de semicerc. Un adult are, în mod normal, 32 de dinți, câte 8 dinți pe fiecare jumătate de arcadă.

  1. Boala parodontală

Reprezintă boala cauzată de microbi, ce produce distrugerea structurilor care susțin dinții, gingiile și osul. În clinicile stomatologice Dr. Leahu, medicul specialist în parodontoză îți va explica, pas cu pas, efectele acestei afecțiuni și care sunt cele mai bune tratamente pentru cazul tău.

  1. Digă

Diga este o folie de cauciuc, foarte subţire, care se perforează şi se aplică la baza dintelui, în vederea sterilizării câmpului operator. În clinicile stomatologice dr. Leahu, folosim diga pentru orice tratament stomatologic, pentru a ne asigura de succesul acestuia.

  1. Extracție

Extracția este o intervenție de chirurugie dentară, care constă în îndepărtatea unui dinte bolnav ce poate provoca infecții și neplăceri pacientului. În clinicile stomatologice dr. Leahu, avem grijă să te simți cât mai confortabil în timpul tratamentului de chirurgie dentara, prin proceduri atraumatice și tehnologii inovatoare.

  1. Fațetă dentară

Faţeta dentară este o construcție protetică menită să reconstituie partea vizibilă a dintelui în mod artificial, având forma și culoarea dintelui natural al pacientului.

  1. Implant dentar

Implantul dentar este un șurub introdus într-o alveolă naturală sau nu, pe care se fixează o coroană dentară artificială.

  1. Ortodonție

Ortodonția este o procedură de îndreptare a dinților cu ajutorul unor aparate dentare personalizate, în funcție de amprenta pacientului. În clinicile stomatologice dr. Leahu, împreuna cu medicul specialist în aparate dentare puteți alege cea mai bună alternativă de rezolvare a dinților strâmbi, a malocluziei, a bolii parodontale etc.

  1. Proteza dentară

Proteza dentară este un corp confecționat cu scopul de a restaura dintele, în vederea recăpătării funcției masticatorii și a sănătății dentare.

  1. Rădăcina dentară

Rădăcina dentară este o parte a dintelui, inclusă în alveola dentară a osului maxilar sau mandibular. Aceasta are rol de fixare a dintelui în os.

  1. Smalț

Smalţul dinților este o substanţă lucioasă, anorganică, de culoare albă, formată din cristale de hidroxiapatită care acoperă suprafaţa vizibilă a dinţilor.

Dr. George Patriche
Ultimele postari ale lui Dr. George Patriche (vezi toate)

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777