13 curiozități despre dinți

 


De: | Etichete: , , , , , , , , , | Comentarii: 0 | 28 iulie 2016

Vizualizat de 7.042 utilizator/i

Dinții ne ajută să mancăm, să vorbim și să zâmbim. Sunt, de departe, cel mai complex element al corpului uman, care ne oferă încredere în propria persoană. Iar astăzi, dinții albi și strălucitori au devenit o carte de vizită. Iată treisprezece curiozități stomatologice:

Cariile sunt a doua cea mai frecventă boală după răceală – în clinicile stomatologice Dr. Leahu avem campanii de prevenire a cariilor dentare, in vederea evitării tratamentelor stomatologice complexe și costisitoare.

 1. Evoluția umană a făcut ca doar 35% dintre oameni să mai aibă măsele de minte astăzi.
  Strămoșii noștri foloseau măselele de minte pentru a sparge nuci.
 2. Nu există în lume doi oameni cu aceeași dantură. Dinții sunt unici, la fel ca și amprentele. De aceea, fiecare tratament dentar realizat în clinicile stomatologice Dr. Leahu este personalizat.
 3. Smalţul dinţilor este cea mai tare şi mineralizată substanţă din corp. Acesta este alcătuit în proporție de 96% din minerale.
 4. Caninii sunt cei mai lungi dinți și au durata de viață cea mai mare.
 5. Dintele pe care o persoană îl vede atunci când se uită în oglindă reprezintă doar o treime din lungimea totală. Restul dintelui este acoperit de gingie.
 6. Statisticile arată că 1 din 2.000 de nou născuți are dinți. În clincile stomatologice dr. Leahu recomandăm vizita la medicul dentist chiar din primii ani de viață, pentru a evita cariile dentare, cea mai comună problemă a copiilor.
 7. Un dinte scos va muri în aproximativ 15 minute.
 8. Nu doar oamenii au dinți. Chiar și cele mai mici viețuitoare au dantură: un țânțar are 47 de dinți, iar un melc 25 (poziționați pe limbă).
 9. Pe vremea în care nu existau medicii stomatologi, scoaterea dinților era făcută de fierari și bărbieri. Astăzi, evoluția stomatologiei face din extracțiile dentare un tratament complet atraumatic.
 10. Prima periuță de dinți ar fi fost folosită în Egiptul Antic. Aceasta era fabricată din păr de animale. În clinicile stomatologice dr. Leahu recomandăm schimbarea periuței de dinți cel puțin o dată pe an.
 11. Grecii antici foloseau cleștele pentru extracții dentare. Acum, acestea sunt realizate prin tehnici de chirurgie dentară moderne, pentru ca pacienții clinicilor dr. Leahu să își recapete rapid starea de bine.
 12. Începând cu secolul al XV-lea, din superstiție, germanii sărutau un măgar pentru a scăpa de durerile de dinți.
 13. Cu sute de ani în urmă, oamenii credeau că durerea dentară este provocată de viermi aflați în cavitatea bucală.

Vino în clinicile stomatologice dr. Leahu să te bucuri de servicii dentare integrate, cu un raport calitate-pret corect.

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777