search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

8 lucruri la care trebuie să fii atent atunci când îți alegi medicul dentist

 


De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 2 | 20 ianuarie 2017

Vizualizat de 5.928 utilizator/i

Pentru majoritatea persoanelor mersul la dentist este un lucru foarte stresant, mai ales atunci când nu au un medic la care merg de mult timp. Încrederea este un lucru greu de căpătat, dar dacă te hotărăști să mergi la un dentist oarecare ar trebui măcar să știi la ce trebuie să fii atent.

Ca să nu ai o experiență neplăcută, medicii dentiști din clinicile stomatologice dr. Leahu îți dau câteva sfaturi:

 1. Medicul dentist nu îți cere un istoric medical

Deși la prima vedere poate părea lipsit de importanță, pentru un medic dentist care este profesionist desăvârșit ar trebui să fie. Faptul că acesta știe bolile de care suferi sau substanțele la care ești alergic, îi permite să efectueze un tratament corect și eficient.

De asemenea, înainte de orice intervenție medicul dentist trebuie să îți ceară o radiografie dentară panoramică recentă, nu mai veche de 6 luni, sau să îți recomande efectuarea uneia nouă. Unele afecțiuni nu pot fi observate direct prin examinare, ci necesită o privire de ansamblu.

 1. Clinica stomatologică utilizează tehnologie învechită

Radiografia dentară pe film este o tehnologie de mult apusă!

Acum, clinicile performante realizează radiografii digitale, care permit depistarea unor afecțiuni ce nu pot fi identificate pe o radiografie clasică. Mai mult, radiografia digitală prezintă un nivel de radiații mult mai scăzut și un timp mult mai rapid de efectuare. În clinicile stomatologice Dr. Leahu realizăm o radiografie dentară în doar 9 secunde, prin intermediul căreia orice medic dentist poate vedea detaliat structura dinților și problemele existente.

 1. Personalul medical nu este atent la normele de igienă

În mod clar nu îți dorești ca medicul tău dentist să caute ustensilele prin dulapuri sau materialele necesare cu aceleași mănuși cu care urmează să efectueze tratamentul în gura ta! La fel de atent trebuie să fii și la instrumentele pe care acesta le folosește.

În clinicile stomatologice Dr. Leahu toate instrumentele sunt depozitate în pungi speciale, care se desigilează în fața pacienților, si care mai apoi sunt introduse în autoclav unde se realizează sterilizarea propriu-zisă, la o temperatură foarte ridicată. Întreabă medicul tău dentist dacă utilizează această metodă de sterilizare, întrucât majoritatea bacteriilor dispar doar la temperaturi foarte ridicate.

 1. Medicul dentist nu folosește diga în cadrul tratamentelor

Diga nu este o tehnică chiar nouă, ci inventată încă din 1864. Cu toate acestea mulți medici dentiști nu o utilizează deși are un rol foarte important în stomatologia modernă.  Această folie protejează pacientul și facilitează realizarea unui tratament corect, menținând zona vizată uscată.

 1. Nu îți este recomandat un consult pentru depistarea cancerului oral

La fiecare vizită sau măcar o dată la 6 luni, medicul dentist trebuie să examineze cavitatea orală pentru a observa dacă există semnele cancerului oral. Deși nu este o formă atât de cunoscută, numărul de cazuri a crescut simțitor față de anii trecuți. Examinarea presupune căutarea leziunilor sau a petelor albe sau roșii de pe țesuturile moi.

Nu ar strica să te programezi la un consult specializat, cu ajutorul aparatului Velscope. În doar 2 minute, în clinicile stomatologice dr. Leahu testul este gata, iar tu poți sta liniștit!

 1. Clinica apelează la o promovare agresivă

Desigur că promovarea este un lucru absolut necesar în acest domeniu, însă în momentul în care observi că acea clinică de care ești interesat oferă discount-uri mult prea mari cu fiecare ocazie, ar trebui să îți pui un semn de întrebare. Motivul poate fi că aceștia sunt axați pe atragerea de clienți noi din cauza faptului că serviciile pe care le prestează medicii dentiști nu au fost satisfăcătoare pentru pacienții vechi.

 1. Medicul dentist nu deține cazuistică

Bineînțeles că ar fi absurd ca pe pereții cabinetului să existe doar cazurile rezolvate de respectivul medic dentist, însă atunci când vine vorba de un tratament estetic, acesta ar trebui să fie dispus să îți arate cazurile pe care le-a tratat anterior. Medicul trebuie să se mândrească cu munca sa. În cazul în care nu ești mulțumit de rezultate, cel mai bine ar fi să ceri o a doua părere.

 1. Ești tratat doar ca un set de dinți

Deși te afli într-un cabinet pentru a-ți rezolva problemele dentare, niciodată nu ar trebui să fii întâmpinat cu „deschide gura”. Un medic dentist bun te va face să te simți confortabil și va discuta probleme dentare cu tine înainte de a trece la treabă. Totodată este important să te consulte atent înainte de luarea deciziilor întrucât fiecare pacient este diferit, are alte nevoi și, desigur, alte posibilități de tratament.

Iată doar câteva dintre lucrurile care ar trebui să îți dea de gândit atunci când îți alegi medicul dentist și clinica în care dorești să fii tratat. Desigur, aceste aspecte nu trebuie să te descurajeze. În piață există foarte mulți medici dentiști competenți și nimic nu ar trebui să intervină în decizia ta de a obține un zâmbet săntos.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “8 lucruri la care trebuie să fii atent atunci când îți alegi medicul dentist

 1. Elisabeta

  Cum sa cred ce spune De.Leahu ca sepot face lucrări dentare fara durere am fost pe data de 26-1-2019 era simbata la urgenta la Focșani cu falca umflata si dureri de măsea aveam nevoie de un specialist cghirurg bucofacial si era de garda doamna doc.Borș care n_a stat mult la discuți si a început sa traga de fălcile mele si cu un clește in cineva secunde mi_a scos măseaua pe viu am suportat durere care nu se poate exprima in cuvinte,Nu stu de unde sa aflu de ce a procedat Doamna așa fara radiografie fara anestezie eu as zice si fara omenie fara mila

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Ne pare rău să auzim că ați trecut printr-o astfel de experiență. Dacă doriți o părere din partea medicilor din cadrul Clinicilor Dr. Leahu, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 021 9134 și să vă faceți o programare. Vă mulțumim!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134