90% dintre români suferă de boală parodontală!

 


De: | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , | Comentarii: 0 | 20 aprilie 2016

Vizualizat de 1.701 utilizator/i

Boala parodontală, cunoscută în popor și ca parodontoză, afectează 9 din 10 români. Pe termen lung, netratarea afecțiunii poate duce la pierderea dinților. Din fericire, medicina a evoluat considerabil și astăzi există mai multe tipuri de tratamente pentru a opri sângerările.

Cauza bolii parodontale o reprezintă în primul rând bacteriile care se află între dinte și gingie. Acestea dăunează dintelui și duc la resorbția osului menit să susțină dintele. Boala parodontală are trei faze: gingivita, parodontită superficială şi parodontita profundă.

Care sunt semnele bolii?

Semnele parodontitei pot fi: miros neplăcut, sângerare la periaj, mobilitatea dinților, depuneri de tartru, placă bacteriană sau o sensibilitate exagerată a dinților la diferențe de temperatură.

Cum se tratează?

Tratamentul acestei boli constă în curățare profundă a spațiilor formate între dinte și gingie (pungi), sub anestezie locală, fie cu instrumente ultrasonice și manuale, fie prin intervenții chirurgicale.

„Boala parodontală înseamnă o infecție în cavitatea bucală. Dacă nu este tratată la timp, de aici pot apărea afecțiuni la nivelul stomacului și al rinichilor. Scopul tratamentului parodontal este îndepărtarea bacteriillor şi a tartrului şi refacerea dimensiunilor normale ale şanţului gingival, astfel eliminându-se definitiv cauzele care au dus la apariţia parodontitei”, afirmă Ionuț Leahu, specialist implantologie.

Acesta adaugă: „În stadiile avansate ale bolii, se poate recurge la tratamentul chirurgical: chiuretaj subgingival, gingivectomii, operatii cu lambou ori eventuale adiţii osoase”.

Cum se poate preveni?

Controalele periodice regulate sunt esențiale pentru păstrarea sănatatii dinților si gingiilor și depistarea parodontozei. Este recomandat ca frecvența acestora sa fie de două ori pe an. La Clinicile Dr.Leahu avem un specialist ce întocmeste unplan de tratament potrivit nevoilor tale.

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777