„A fi asistent coordonator presupune implicare și dorința de a lucra cu oamenii, de a deveni un sprijin real în evoluția lor.” Interviu Gema Vlad, asistent medical coordonator

 

Asistent medical in clinica stomatologica
Gema Vlad, asistent medical coordonator în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu

De: | Etichete: , , | Comentarii: 4 | 23 septembrie 2022

Vizualizat de 1.675 utilizator/i

Pentru Gema Vlad, asistent medical coordonator în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, profesia sa și colegii pe care îi coordonează reprezintă factorii ce o determină zi de zi să se perfecționeze și să depășească orice provocare. Despre experiența profesională, despre cum poți evolua ca asistent medical în stomatologie și ce sfaturi le oferă viitorilor colegi la început de carieră, ne povestește chiar Gema Vlad în interviul următor.

Care a fost parcursul tău profesional în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

În timpul studiilor, cu ani în urmă, am avut ocazia de a desfășura stagiul de practică în cadrul Clinicilor Dr. Leahu. Pe parcursul desfășurării stagiului, am avut oportunitatea de a vedea și înțelege proceduri de lucru cu privire la prevenirea și tratarea problemelor dentare. Implicarea medicilor stomatologi pe care i-am întâlnit, m-a determinat să-mi doresc aprofundarea cunoștințelor și astfel, am înțeles că stomatologia poate fi o artă, fapt ce m-a motivat să-mi continui parcursul profesional în acest domeniu.

Ulterior, depășind sfera cunoștințelor teoretice, am acceptat provocarea de a deveni asistent medical coordonator, având ocazia de a motiva și alte persoane, să aleagă să se inițieze și perfecționeze în acest domeniu.

Ce implică job-ul de asistent medical coordonator?

A fi asistent coordonator presupune implicare și dorința de a lucra cu oamenii, de a deveni un sprijin real în evoluția lor. Acest rol nu se rezumă doar la stabilirea și repartizarea sarcinilor de lucru, presupune răbdare, înțelegere, comunicare și învățare continuă. Fără asumarea unor astfel de trăsături comportamentale și fără a tine pasul cu evoluția constantă a tehnicilor de lucru din stomatologie, nu poți gestiona și analiza situațiile sau cazurile complexe.

Cum îți motivezi echipa?

Întotdeauna mă gândesc cum îmi pot motiva colegii pe care îi coordonez. De cele mai multe ori, mă străduiesc să comunic cât mai eficient, să dau dovadă de înțelegere, gândindu-mă după motto-ul: ,,nu există probleme, ci doar situații ce necesită o rezolvare”. Oferindu-le sprijin și răspunsuri pentru situațiile dificile, încerc să-mi țin mereu echipa unită, în ciuda distanței, având numeroși colegi ce-și desfășoară activitatea în alte orașe.

Cum poate evolua în cadrul companiei un asistent medical generalist?

Cu timpul, urmând exemplul colegilor mei, care m-au primit și s-au implicat în dezvoltarea mea, am înțeles că formarea profesională este cheia succesului. Astfel, atunci când avem un nou coleg în echipă, care este la început de drum, îi ofer aceeași atenție și aceeași înțelegere ce mi-au fost oferite în cadrul Clinicilor Dr. Leahu, bucurându-mă că am ocazia de a fi, de cele mai multe ori, prima persoană implicată în creionarea și ulterior, definitivarea evoluției profesionale a celor ce-și doresc să înțeleagă  și să practice asistența stomatologică la standarde cât mai înalte.

Care sunt provocările zilnice ale unui asistent coordonator?

Auto-controlul, detașarea de propriile probleme și nu în ultimul rând, comunicarea sunt provocări personale, dar care pot dăuna activității de coordonare. Poate părea un subiect atât de discutat și atât de explicat de-a lungul timpului, însă dacă nu știi să comunici eficient și te rezumi doar la a ,,repartiza” sarcini, nu vei reuși să menții o echipă unită, motivată și eficientă.

Concret, consolidarea grupului, menținerea colaborării, motivarea colegilor, menținerea rezultatelor, asigurarea mijloacelor de perfecționare practice și teoretice, sunt cele mai frecvente provocări întâlnite în activitatea unui coordonator.

Ce sfaturi le oferi viitorilor asistenți medicali, care aleg domeniul stomatologiei?

La această întrebare voi oferi răspunsuri punctuale, întrucât de-a lungul timpului, am observat și înțeles care sunt premisele evoluției în acest domeniu.

Astfel îi încurajez să fie răbdători, să nu se grăbească, să pună întrebări, pentru a-și învinge temerile cu privire la volumul mare de informații, să-și recunoască și să-și îndrepte greșelile, pentru a putea învăța continuu și în final, pentru a se putea perfecționa.

Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale, dacă îți place să lucrezi în echipă, dacă ești dornic să înveți mai multe și să te perfecționezi și dacă îți dorești să oferi pacienților sănătate reală și o experiență excepțională, scrie-ne și trimite CV-ul tău la adresa de e-mail claudia.andrei@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

4 thoughts on “„A fi asistent coordonator presupune implicare și dorința de a lucra cu oamenii, de a deveni un sprijin real în evoluția lor.” Interviu Gema Vlad, asistent medical coordonator

  1. Ghenghea Adriana

    Buna ziua!Doresc implanuri pe ambele arcade,am diabet tip 2 valori f mici ale glicemiei.Glicozilata sub 7.Doresc o consultatie cu evaluare.Multmesc!

    Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777