Adiție de os pentru implant dentar. Tot ce trebuie să știi despre ea

 

Medici dentisti care realizeaza interventia dentara care ofera dantura perfecta intr-o zi
În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu poți obține dantura perfectă într-o zi cu ajutorul sistemului ,,Dinți ficși în 24 de ore".

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 20 | 29 octombrie 2020

Vizualizat de 15.503 utilizator/i

Implanturile dentare sunt o soluție ideală pentru toate acele persoane care își doresc să își înlocuiască unul sau mai mulți dinți și să se bucure de o dantură sănătoasă și frumoasă. Dar ce înseamnă o adiție de os pentru o intervenție de implant dentar? Aceasta este o procedură chirurgicală necesară atât pentru asigurarea unei rezistențe ridicate a implantului dentar, cât și pentru refacerea esteticii fizionomiei. Dacă și tu îți dorești să ai din nou dinți ficși și te interesează să afli mai multe despre implanturile dentare și despre tehnica de adiție osoasă, atunci în continuare vei descoperi tot ce trebuie să știi înainte de a face alegerea ce îți va readuce zâmbetul pe buze.

Ce este procedura de adiție de os în stomatologie?

Domeniul stomatologiei a evoluat foarte mult de-a lungul timpului și ne-a demonstrat de nenumărate ori faptul că aparatura de ultimă generație și tehnicile moderne utilizate de către medicii specialiști sunt un real ajutor pentru noi toți. Refacerea totală a danturii este astăzi posibilă datorită dezvoltării stomatologiei și dorinței medicilor de a ajuta cât mai mulți pacienții să ducă o viață normală chiar și după pierderea dinților naturali. Sistemul de implanturi dentare SKY fast&fixed este modul prin care pacienții pot primi dinți ficși în doar 24 de ore și își pot relua activitatea normală într-un timp mai scurt decât și-ar fi imaginat. Astăzi, există soluții indiferent de afecțiunile orale cu care ne confruntăm, tocmai de aceea este necesar să știm că ne putem redobândi atât funcționalitatea, cât și estetica danturii.

,,Atunci când vorbim despre intervențiile de refacere totală a danturii, nu este suficient să punem doar implanturi dentare, trebuie să reparăm și osul. Refacem osul în care inserăm implantul dentar, pe care ulterior punem dintele, iar acesta trebuie să înlocuiască dintele natural și să reziste pentru foarte mult timp. Osul are un rol structural deoarece oferă stabilitate implantului dentar. De asemenea, este foarte important să refacem osul pentru a ajuta pacientul să recapete o fizionomie plăcută. După pierderea unuia sau mai multor dinți, osul se dizolvă și astfel fața capătă un aspect îmbătrânit. Tocmai de aceea este necesar să refacem osul înainte de a insera implanturile dentare, pentru a reda pacientului fizionomia naturală pe care a avut-o înainte de a-și pierde dinții naturali”, explică Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog și CEO al Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Care sunt cauzele resorbției osului?

Dinții naturali pot fi pierduți din cauza mai multor motive, fie vorbim despre anumite afecțiuni dentare care nu sunt tratate la timp și, în final, duc la pierderea dinților, fie vorbim despre diverse accidente în urma cărora au loc avulsiile dentare, adică pierderile dinților. Atunci când pierdem unul sau mai mulți dinți naturali și amânăm înlocuirea acestora, osul începe să se resoarbă, adică să își piardă din volum și să se micșoreze. De ce? Pentru că dintele natural, prin rădăcina sa, ajută la menținerea volumului și a densității osoase adecvate printr-un proces de stimulare. De asemenea, purtarea protezelor dentare pe termen lung poate duce la resorbția osoasă.

Când este nevoie de adiție osoasă?

O adiție de os este necesară atunci când îți dorești să îți refaci dantura cu ajutorul implanturilor dentare. Așa cum am văzut, cu cât inserarea implantului dentar este mai mult timp amânată, cu atât osul își pierde mai mult din volum. Astfel, va fi necesar să faci o adiție de os dacă din cauza bolii parodontale ai pierdut unul sau mai mulți dinți pe care nu i-ai înlocuit la timp sau dacă ai suferit un accident în urma căruia ai pierdut unul sau mai mulți dinți. ,,În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, am introdus refacerea osului în toate protocoalele noastre care presupun înlocuirea dinților lipsă cu implant dentar pentru a recâștiga aspectul natural al feței și pentru a ajuta pacientul să își recapete încrederea în propria persoană”, spune Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog și CEO al Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Cum se realizează o intervenție cu adiție de os?

Refacerea totală a danturii presupune redobândirea funcționalității danturii și a esteticii, iar acest lucru poate reprezenta o schimbare majoră în viața pacienților. De aceea, primul pas este consultul realizat de către medicul specialist și discuția cu acesta. O radiografie dentară panoramică și o imagine completă oferită de un computer tomograf îi pot oferi medicului suficiente detalii pentru a vedea care este volumul osului și care este nevoia pacientului. Ulterior, medicul va recomanda un plan de tratament personalizat, potrivit pentru nevoile pacientului.

Atunci când medicul va decide că ai nevoie de o adiție de os, acesta îți va prezenta mai multe opțiuni pe care să le ai în vedere. Există posibilitatea recoltării de țesut osos din alte zone ale cavității orale. Aceasta este o opțiune considerată foarte eficientă, având o rată de succes foarte mare. De asemenea, îți poate prezenta opțiunea folosirii țesutului osos animal, ori artificial, realizat dintr-un material sintetic special creat pentru domeniul medicinei. Împreună cu medicul specialist vei putea alege opțiunea cea mai potrivită pentru tine.

Procedura de adiție de os

O adiție de os este realizată de către un medic specialist în chirurgie orală. Aceasta presupune realizarea unei incizii la nivelul gingiei și inserarea materialul utilizat pentru adiție cu foarte mare precizie. Cantitatea necesară unei adiții de os diferă în funcție de fiecare persoană în parte.

Cât durează intervenția de adiție osoasă și când pot fi inserate implanturile dentare?

Odată ce s-a ajuns la un numitor comun între pacient și medic privind toate detaliile intervenției toată procedura chirurgicală se realizează într-o singură ședință. Se efectuează o anestezie cu sedare conștientă pentru ca pacientul să nu simtă durere. Ulterior, este pregătit materialul necesar adiției de os și se realizează procedura. Implanturile dentare se pot insera imediat după refacerea osului. În urma intervenției medicul poate prescrie un tratament medicamentos pentru ameliorarea disconfortului și pentru eliminarea riscului de apariție a inflamațiilor.

Cât costă augmentarea osoasă în 2020

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte, tocmai pentru ca acesta să se poată bucura de cele mai potrivite intervenții. În funcție de dorințele fiecăruia, dar și de recomandările medicilor specialiști, planul de tratament poate include mai multe tipuri de tratamente și intervenții chirurgicale cu diferite prețuri. Pentru mai multe informații referitoare la prețuri, puteți consulta pagina special destinată acestora.

Ce trebuie să faci după operație?

După intervenția chirurgicală este foarte important să urmezi întocmai sfaturile medicului specialist în chirurgie dentară. Este ideal să ai câteva zile de odihnă, să eviți efortul fizic și să respecți tratamentul medicamentos recomandat. Este indicat să consumi lichide, iar alimentele pe care le mănânci să fie unele moi, nu foarte fierbinți, care pot fi ușor mestecate sau înghițite.

Dr. Leahu despre adiția osoasă – Video

,,Cea mai mare provocare în ziua de astăzi nu este neapărat unde să punem și cum să punem implantul dentar, ci cum reușim să refacem fizionomia pacientului, de aceea utilizăm intervenția cu adiție de os. Atunci când vorbim despre estetica gurii, vorbim și despre cum arată buzele, nu vorbim doar despre dinți. Pacientul care stă mult timp fără dinți ajunge să aibă riduri în jurul buzelor și sub zona nasului având astfel un aspect îmbătrânit”, explică Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog.
Dr. Ionut Leahu

Comentarii

20 thoughts on “Adiție de os pentru implant dentar. Tot ce trebuie să știi despre ea

 1. Iustina

  Bună ziua! Ma numesc Iustina,și as dori sa știu cât costa aditia osoasa. În parte de jos am doar 7 dinți și în ambele părți pentru a mi pune implanturi am nevoie de adiție osoasa. Am fost la un control unde mi s a zis ca este foarte mic osul. Mi s a zis de preturi enorme și am hotărât sa mai cer și alte păreri . Cu interes aștept răspuns!

  Răspunde

 2. Alexandra Gorciu

  Buna ziua, in Galati aveți procedura de adiție os și implant? Este vorba de o măsea in partea de sus a maxilarului.Dacă da care ar fi costurile implicate?.Multumesc

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Da, se poate face adiție de os și în clinica din Galați. Costul unei astfel proceduri pornește de la 2 300 lei. Pentru mai multe informații sau pentru o programare, ne puteți suna la 021 9134.

   Răspunde

 3. Iulia

  Buna seara! Este posibil sa nu se poata face aditie osoas pe motiv ca e prea subtiat osul? Am o singura masea lipsa, de vreo 35 de ani scoasa. Multumesc!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Se poate face adiție de os indiferent de densitatea osului.Vă așteptăm la un consult de specialitate pentru a vedea starea osului și a gingiei, atât fizic, cât și radiologic. Vă puteți programa la numărul de telefon 021 9134.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Da, în cadrul clinicilor dentare Dr. Leahu se pot realiza și adiții osoase, iar costul pornește de la 2 300 lei. Însă, planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Vă puteți programa la 021 9134.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Adiția de os presupune manopera chirurgicală prin care medicul specialist mărește volumul osos din zona în care urmează să fie inserat implantul dentar.

   Răspunde

 4. David

  Bună ziua! Dacă edentiția este totală pe maxilarul superior și resorbția osoasă este majoră, cum se poate face adiția osoasă, total, adică pe toată arcada sau punctual, pe viitoarele locuri de realizare a implanturilor. Precizez că aș opta pentru o proteză fixată pe 4 implanturi cu capse. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Adiția osoasă se realizează total, nu doar acolo unde vor fi puse implanturile, deoarece este nevoie să reconstruim cât mai mult din țesuturile pierdute. Astfel, rezultatul va semăna cât mai mult posibil cu o arcadă normală, naturală. Vă recomandăm să veniți la un prim consult, în care veți primi toate informațiile de care aveți nevoie, referitoare la etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Pentru programări, ne puteți suna la 021 9134.

   Răspunde

 5. Caldararu Maria

  Bună ziua ! Cât timp poate dura durerea după implantul dentar și adiția osoasa ! Și dacă simți ca zvacneste ceva înseamnă că poți avea o infecție?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Durerea de după inserarea implanturilor și realizarea unei adiții osoase poate dura până la 7-10 zile. Iar acea senzație de zvâcnet nu indică apariția unei infecții și poate să apară în primele zile de la intervenție.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777