Adiție de os și implant dentar în aceeași zi? La Clinicile Dentare Dr. Leahu este posibil

 

Echipa medicala in timpul interventiei cu aditie de os si implant in aceeasi zi
În Clinicile Dentare Dr. Leahu, procedurile de adiție de os și implant dentar se fac în aceeași zi, într-o singură intervenție chirurgicală.

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 2 | 10 noiembrie 2022

Vizualizat de 1.939 utilizator/i

Te-ai întrebat vreodată de ce este importantă adiția de os pentru un implant dentar? Ei bine, adiția este o procedură chirurgicală necesară atât pentru asigurarea unei rezistențe ridicate a implantului dentar, cât și pentru refacerea esteticii fizionomiei. De asemenea, aceasta este esențială atunci când trebuie să înlocuim dinții pierduți de ceve timp.

Dar ce înseamnă, de fapt, adiție de os și implant în aceeași zi, adică două proceduri de realizat într-o singură intervenție chirurgicală? Află toate informațiile necesare din articolul următor.

Nu orice implant are nevoie de adiție de os

Reconstrucția osoasă în implantologia dentară este recomandată atunci când te confrunți cu pierderi mari de os la nivelul oaselor maxilare. Procesul de resorbție a osului are loc cu timpul, adică din momentul în care ai pierdut un dinte, până când te hotărăști să înlocuiești dintele pierdut cu implant dentar. Cu cât amâni mai mult decizia de a-ți pune implantul, cu atât osul își va pierde mai mult din volum. Astfel că recomandarea medicilor stomatologi din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu este ca atunci când un dinte a fost extras sau în momentul în care se ajunge în situația în care dintele nu mai poate fi salvat și se va realiza extracția acestuia, în aceeași zi, să facem și implantul dentar. În acest fel vom preveni completarea procedurii de implant cu adiție de os.

În ce cazuri se recomandă adiția de os pentru reușita implantului dentar

Una dintre cele mai importante condiții optime de inserare a implanturilor dentare este ca osul în care urmează să se insereze un implant sau mai multe implanturi să nu fie resorbit. Însă, în cazul în care nu este suficient os, medicul chirurg va reface în primul rând osul cu ajutorul procedurilor de adiție de os. În acest fel, chirurgul se asigură că intervenția chirurgicală, ce implică adiție se os și implant dentar, va fi una reușită.

„De cele mai multe ori, atunci când avem nevoie să înlocuim un dinte cu un implant dentar, nu există o lățime suficientă de os, motiv pentru care trebuie să completăm această diferență. Este important să facem adiție de os pentru completarea osului natural cu os artificial. Acest lucru duce la o stabilitate mai mare a implantului dentar în timp și o resorbție a osului, adică o reducere a nivelului de os, mai mică”, explică Dr. Angelica Oprea, Medic stomatolog cu competențe în implantologie la clinica parteneră Corident by Dr. Leahu Clinici Dentare.

Poți face adiție de os și implant în aceeași zi?

Adiția de os și implantul dentar se pot realiza în aceeași zi. Astfel, se scurtează timpul de vindecare, iar integrarea implantului dentar în os este mult mai bună, încă de la început.

Augmentarea osoasă este benefică pentru susținerea implantului dentar, dar și pentru un zâmbet mai frumos. Implantul dentar cu adiție osoasă contribuie, de asemenea, la un aspect estetic plăcut și natural al dintelui. De altfel, se vor evita și defectele estetice, cum este acea „scobitură” în gingie care poate duce inclusiv la probleme dentare pe termen lung.

Etapele tratamentului de implant dentar cu adiție de os

Tratamentul cu implant dentar și adiție de os se realizează doar de către un medic stomatolog ce are specializare în chirurgie orală sau chirurgie dento-alveolară și implică câteva etape prin care pacientul trece. Iată mai jos care sunt etapele specifice acestor proceduri și cum se realizează fiecare.

Curățarea profesională

Înainte de începerea procedurilor de adiție de os și implant dentar, medicul chirurg se va asigura că zona unde se inserează implantul nu are o infecție și va efectua curățarea profesională cu soluții antiseptice.

Inserarea implantului

Cu ajutorul unor freze se prepară lăcașul pentru viitorul implant, care va fi ales în funcție de oferta osoasă disponibilă.

Adiție de os

În cazul în care după inserarea implantului, volumul osos este insuficient pentru un rezultat predictibil pe termen lung se recurge la adiție osoasă, folosind, astfel, osul de recoltat rămas de pe freze, urmând ca acesta să se amestece cu os artificial și cu factorii de creștere recoltați de la pacient.

Descoperirea implantului dentar

După perioada de vindecare, mai exact după 4-6 luni, în funcție de localizarea implantului dentar, pacientul revine la cabinet pentru realizarea descoperirii. Procedura constă în montarea unui formator gingival care va conforma gingia din jurul implantului. Timpul de vindecare pentru conformarea gingiei este de 7-10 zile.

Amprenta pentru viitoarea coroană

După cele 7-10 zile, se va reveni în cabinetul de stomatologie pentru montarea bontului protetic și amprentarea viitoare coroane dentare. Împreună cu medicul specialist în protetică dentară se va alege culoarea coroanei, în funcție de nuanța naturală a dinților pacientului.

Cum să te asiguri de reușita unui implant dentar cu adiție de os

Pentru a te asigura de reușita unui implant dentar cu adiție de os este important să respecți pașii postoperatori de după intervenție, pe care ți transmite medicul chirurg. Este necesar să fii foarte atent la igiena orală pe care trebuie să o realizeze cu strictețe și în locul implantului inserat. Iar aceasta trebuie să înceapă încă de a doua zi cu o periuță de dinți moale. În decurs de 7-10 zile trebuie să mergi la medicul chirurg pentru a-ți scoate firele de sutură și pentru a verifica dacă totul este în regulă cu implantul dentar. Ulterior, pe toată perioada de vindecare și osteointegrare a implantului, este esențial să fii foarte atent atât la igienă, cât și la alimentație. Astfel că, pe partea cu implantul trebuie să eviți alimentele dure, precum bomboanele, alunele, fisticul, ș.a.m.d., pentru a nu cauza desprinderea gingiei de implant și infectarea acesteia.

Implanturile în Clinicile Dentare Dr. Leahu

Implanturile dentare reprezintă soluția cu cele mai multe beneficii pentru persoanele care au pierdut dinții naturali. Un tratament cu implanturi este sigur și rapid și te ajută să ai o dantură completă și să zâmbești fără rețineri.

Implantul dentar ia locul rădăcinii naturale a dintelui și este realizat din materiale biocompatibile cu organismul. Astfel că sunt eliminate și riscurile legate de respingerea implanturilor. În plus, pe aceste implanturi inserate în os este refăcută dantura pacientului, prin atașarea coroanelor dentare, care completează dantura cu un aspect natural și o funcționalitate perfectă (dinți ficși).

 

Dacă ești în căutarea unei clinici stomatologice moderne utilată cu aparaturi și echipamente noi, dar și a unui mediu plăcut care să-ți ofere o experiență uimitoare, te așteptăm într-una dintre cele 18 clinici prezente în București și în țară (Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Galați, Ploiești, Cluj-Napoca, Craiova și Brașov).

Pune sănătatea pe primul loc. Te așteptăm în clinică!

Programează-te acum la 021 91 34 sau prin WhatsApp aici 👉 https://bit.ly/3vDGKPt.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Adiție de os și implant dentar în aceeași zi? La Clinicile Dentare Dr. Leahu este posibil

 1. Trifescu maria

  Buna ziua! Intentionez sa vin in Constanta sa imi rezolv cu problemele stomatologice! Pe maxilar mai am 5 radacini sanatoase,puse sub o lucrare si o masea e minte care este ok! Va rog mult,am pisibilitatea de a face aici un ct si sa il trimit pe email la clinica! In urma examinarii sa imi faceti un deviz,aproximativ!va mulțumesc anticipat si astept cu mare interes raspunsul dumneavoastră!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Ne puteți trimite CT-ul pe adresa de E-mail programari@drleahu.ro si noi vă ajutăm în cel mai scurt timp cu o interpretare medicală, contra cost. De asemenea, mai puteți descărca aplicația noastră mobilă DentalVerse de pe 𝑨𝒏𝒅𝒓𝒐𝒊𝒅 https://bit.ly/3s8BjFh sau ➡ 𝑰𝑶𝑺 https://apple.co/3MKarVw și puteți să vă faceți contul personal unde puteți încărca radiografii și primiți o interpretare medicală. Pentru programări sau informații suplimentare ne puteți suna la 021 91 34 sau prin WhatsApp aici https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134