search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Afla de la Dr. Cristina Priseceanu cum a ales stomatologia, dar și ce satisfacție îți oferă acest domeniu

 


De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 7 iunie 2017

Vizualizat de 1.269 utilizator/i

Pacienții spun că are o „mână de aur”, iar noi știm acest lucru. Tratează fiecare caz cu atenție maximă și empatizează cu pacientul pentru a-i face vizita la dentist cât mai plăcută. Și-a dorit încă din copilărie să facă performanță, însă pe atunci nici nu se gândea că va fi în stomatologie. Aflăm de la Dr. Cristina Priseceanu cum a ales această cale, dar și ce satisfacție îți oferă această meserie.

  1. Cum ați ales cariera de medic stomatolog?

În copilărie visam să ajung chirurg, dar în adolescență am inceput sa fiu pasionată de pictură, psihologie, design interior și anatomie.Sportul de performanță practicat timp de 6 ani de zile m-a învățat ce înseamnă perseverența și efortul de a deveni și mai bun. Așa că în timpul liceului am început să mă gândesc cum aș putea transforma pasiunile mele într-o singură meserie….răspunsul a apărut destul de repede.

  1. De ce Clinicile Dr. Leahu?

Întotdeauna mi-am dorit să lucrez într-o clinică în care colaborarea interdisciplinară joacă un rol important, ceea ce înseamnă o echipă mare, un mediu dinamic și unde poți lucra cu cele mai noi tehnologii din domeniu, practic  tot ceea ce înseamnă practicarea stomatologiei la un standard înalt.

  1. Ce vă atrage cel mai mult în stomatologie?

Îmi plac provocările, iar această meserie îmi oferă posibilitatea de a evolua în fiecare zi, toate cazurile fiind unice în felul lor. Este frumos să participi, să lucrezi și să vezi un caz complex. Și bineînțeles bucuria pacienților la finalul tratamentului.

  1. Cum arată o zi de lucru obișnuită?

De obicei ajung cu 30min-1 oră înaintea programului și împreună cu restul echipei ne asigurăm că totul este pregătit. Pe parcursul zilei totul este destul de alert, iar de cele mai multe ori nu realizezi cât de repede trece timpul. Pauzele sunt scurte, însă atunci când ești implicat în ceea ce faci, nu este loc de oboseală.

  1. Un pacient cu probleme stomatologice poate fi în rest un om sănătos?

Afecțiunile orale pot avea efecte negative asupra întregului organism. Sunt numeroase studii ce  demonstrează că ateroscleroza este agravată de problemele din cavitatea bucală, care întrețin un focar cronic de inflamație în organism. De asemenea, s-au descris cazuri de septicemii, în condițiile în care singurul focar infecțios din organism era cantonat în pungile parodontale. Infecțiile din cavitatea bucală potențează efectele negative ale cancerului prin microorganismele care pleacă de la nivelul cavității bucale. În plus s-a demonstrat că infecțiile din cavitatea bucală și parodontopatia la gravidă dublează riscul de naștere prematură, de crestere prea mică în greutate a fătului, de eclampsie și preeclampsie.

Lipsa dinților, în afară de tulburări ale masticației, ale fonației, estetice, pot avea un impact negativ asupra psihicului.

  1. Credeți că pacienții țin cont de sfatul medicului stomatolog?

Pentru mine este foarte importantă relația medic-pacient. De aceea, le explic de fiecare dată în amănunt planul de tratament și mă asigur că au înțeles ce urmează să se întâmple. Desigur, pacientul joacă un rol extrem de important în reușita unui tratament. Astfel, este necesar să urmeze întocmai indicațiile medicului și mai ales să mențină o igienă orală corespunzătoare.

Începe-ți cariera la Dr. Leahu – Clinici Dentare

Spune-ne câte ceva despre tine şi lasă-ne CV-ul tău aici, iar noi te vom contacta.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134