search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Ai nevoie de un implant dentar? Iată câteva sfaturi utile

 


De: | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , | Comentarii: 3 | 31 octombrie 2016

Vizualizat de 3.216 utilizator/i

Un implant dentar rămâne cea mai bună soluție de restaurare dentară atunci când ai pierdut un dinte și îți dorești un zâmbet complet funcțional. Fiind introdus în maxilar,  implantul dentar joacă rolul rădăcinii dintelui lipsă. Întrucât este realizat din titan, material biocompatibil, implantul dentar se contopește cu osul, proces denumit în termeni medicali osteointegrare, ce  face ca implantul să nu se miște și să nu afecteze dinții vecini, spre deosebire de punțile dentare.

Deși nu este o procedură complicată și dureroasă vorbim totuși de o intervenție de chirurgie dentară și nu ar strica să știi ce presupune, care sunt etapele și la ce să te aștepți. În primul rând pentru a putea evalua situația medicul specializat în implant dentar va realiza o examinare riguroasă ce presupune:

 • Consultul inițial – medicul va face o radiografie dentară pentru a cunoaște situația, va inspecta cu atenție cavitatea orală și va propune un set de analize de sânge;
 • Planul de tratament – fiind personalizat, acesta ia în considerare numărul de dinți ce trebuie înlocuiți, precum și starea în care se află osul nativ. Acest proces de planificare poate să necesite implicarea mai multor specialiști, cum ar fi specialistul în chirurgie dentară sau medicul parodontolog.

Pentru reușita intervenției cu implant dentar este foarte important să fii foarte sincer cu medicul specialist și să menționezi despre posibile afecțiuni și stilul de viață (consumul de alcool sau tutun)

Pentru a controla durerea din timpul intervenției pentru implant dentar se face anestezia, care poate fi locală, prin sedare sau anestezie generală. Împreună cu medicul specialist se va alege tipul anesteziei, iar echipa medicală va oferi indicațiile care trebuie respectate. Spre exemplu, în cazul în care alegi varianta anesteziei generale trebuie să  te asiguri că nu vei pleca neînsoțit după intervenție.

Etapele intevenției pentru un implant dentar:

 • Extracția dintelui afectat
 • Maxilarul este pregătit pentru intervenție – în unele cazuri poate fi nevoie de adiție osoasă
 • După vindecarea osului este introdus implantul dentar
 • Urmează perioada de vindecare – aceasta poate dura între 4 și 6 luni
 • Se aplică bontul protetic și coroana dentară definitivă.

Întregul proces poate dura câteva luni. În mare parte, timpul de așteptare este datorat procesului de vindecare și de integrare osoasă.

După intervenția cu implant dentar, indiferent că se realizează într-o singură etapă sau în mai multe este posibil să simți un oarecare disconfort:

 • Umflarea gingiilor
 • Durere în locul unde este plasat implantul dentar
 • Sângerări minore.

Este impetuos necesar să  urmezi cu mare atenție indicațiile medicului specialist în implanturi dentare și tratamentul pe care acesta ți l-a prescris. Vei putea consuma doar alimente moi, la temperatura camerei, după minim 4 ore de la intervenție. Consumul lactatelor, al băuturilor alcoolice și a celor acidulate trebuie evitat. În cazul în care ești fumător este recomandat să nu  fumezi timp de 48 h.

Igiena orală poate fi reluată a doua zi după intervenție evitându-se atingerea zonei operate. Nu trebuie să  faci efort, să  vorbești prea mult sau să atingi cu limba firele de sutură.

În clinicile stomatologice dr. Leahu ai cele mai inovatoare sisteme de implant dentar

Am obținut pentru pacienții noștri cele mai bune rezultate, în peste 99% dintre cazuri. Asta pentru că le oferim 3 dintre cele mai inovatoare și apreciate implanturi dentare din lume.

Primul tip de implant dentar este Sky de la Bredent, sigur și foarte eficient. Acesta s-a remarcat pe piața stomatologică mondială încă din 2002, ca fiind un tip de implant dentar ce oferă multe posibilități de tratament, cu un număr redus de componente protetice.

Cel de-al doilea tip de implant dentar, foarte cunoscut și folosit cu succes în clinicile Dr. Leahu, mai ales în sistemul de turism dentar, este Bredent Fast&Fixed, a cărui intervenție este minim invazivă. În plus permite o refacere mult mai rapidă, pleci cu dinți ficși în doar 24 de ore, scapi de procedurile complicate de adiție osoasă și poți mânca într-un timp mai scurt alimente solide.

Cel de-al treilea implant dentar este INNO, realizat de Cowellmedi Corporation. După mai bine de 20 de ani de cercetări, implantul INNO reprezintă soluția optimă și rapidă de rezolvare a oricăror urgențe stomatologice, pentru că este ușor adaptabil și nu permite pătrunderea bacteriilor sau deșurubarea coroniței de pe implant.

Mai mult, la Dr. Leahu ai siguranța că o investiție într-un tratament cu implant dentar este de lungă durată, ce îți va permite să mănânci orice îți dorești, să îți recapeți încrederea în sine și, cu siguranță, să zâmbești mai mult.

 

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

3 thoughts on “Ai nevoie de un implant dentar? Iată câteva sfaturi utile

  • Andreea Mosoiu

   Buna ziua, va multumim pentru interes. Prioritatea noastra este sa crestem accesul la servicii foarte rare si foarte bune. Oferim pacientilor posibilitatea de a avea o dantura noua in 24 de ore cu fast&fixed – http://www.implantrapid.ro/informeaza-te/fast-fixed/ . De asemenea, coroanele dentare ceramice se construiesc chiar sub ochii pacientului cu ajutorul tehnologiei CEREC – https://cliniciledrleahu.ro/cerec-3d-cadcam/. Calitatea este pe primul loc. Una din clincii este chiar in cadrul Rin Grand Hotel astfel incat sa va putem ajuta sa va cazati la preturi bune. Este mult mai eficient in acest moment, din punct de vedere al costurilor, sa avem mai multe clinici in Bucuresti. Este dificil sa ne mentinem preturile pe care le avem, in alte locatii.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134