Albirea dentară profesională. Care sunt beneficiile și pașii acestui tratament estetic?

 

medic stomatolog in dreapta si asistent medical in stanga in timpul unui tratament de albire dentara profesionala
Albirea dentară profesioanlă poate fi recomandată de către medicul stomatolog, în urma unui consult.

De: | Etichete: , , , , , , , , | Comentarii: 0 | 24 august 2021

Vizualizat de 630 utilizator/i

O albire dentară profesională te poate ajuta să obții un zâmbet frumos, cu o strălucire aparte, într-o perioadă foarte scurtă de timp. Medicii stomatologi recomandă albirea dentară pacienților care își doresc să își îmbunătățească aspectul estetic al zâmbetului, deoarece, este o metodă sigură, care nu afectează sănătatea cavității orale. Află din articolul următor când este recomandat acest tratament stomatologic și de ce, dar și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te bucura de beneficiile sale.

Când este recomandat tratamentul de albire dentară profesională?

Un zâmbet alb și strălucitor poate să te ajute să îți recapeți încrederea în propria persoană și să zâmbești oriunde și oricând cu plăcere. Cu toate acestea, este foarte important să înțelegi faptul că un zâmbet frumos este, în primul rând, un zâmbet sănătos. De aceea, înainte să te gândești la tratamentul de albire dentară, este foarte important să te asiguri că dinții tăi sunt sănătoși și lipsiți de afecțiuni. Tocmai de aceea, înainte de a face o programare pentru o albire dentară profesională, este foarte important să ai o discuție cu medicul tău stomatolog în care să îi explici care sunt dorințele tale cu privire la estetica zâmbetului. Astfel, primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a-ți îndeplini visul este să programezi o vizită la medicul stomatolog.

Vizitele la cabinetul de medicină dentară sunt recomandate de cel puțin două ori pe an, la fiecare șase luni. În urma unei radiografii dentare și a unui consult clinic, medicul tău stomatolog îți poate spune dacă dantura ta este una sănătoasă sau dacă este necesar să urmezi un plan de tratament personalizat. De exemplu, este posibil să fie necesar să tratezi unele afecțiuni dentare precum cariile dentare în stadiu incipient, pe care este posibil să nu fi știut că le ai, deoarece acestea nu provoacă disconfort în primele etape ale evoluției lor și pot apărea în zonele interdentare, acolo unde nu le poți observa cu ochiul liber. De asemenea, în cadrul controlului regulat, medicul stomatolog realizează și o curățare în profunzime a danturii, prin intermediul unei igienizări dentare profesionale, care include: detartraj dentar, air-flow și periaj dentar profesional, și care are rolul de a îndepărta placa bacteriană și depunerile de tartru dentar.

Așadar, când este recomandat tratamentul de albire dentară profesională? Ei bine, medicul stomatolog îți poate recomanda această manoperă atunci când se asigură că dantura ta este complet sănătoasă, iar tu îți dorești o îmbunătățire din punct de vedere estetic. În timp, dinții își schimbă culoarea din cauza alimentației și a viciilor, de exemplu, fumatul. De asemenea, nu toate persoanele se nasc cu dinți de un alb imaculat, tocmai de aceea, de-a lungul timpului au apărut mai multe tipuri de tratamente stomatologice, care vin în ajutorul persoanelor ce își doresc să aibă un zâmbet perfect strălucitor.

De ce se recomandă albirea dentară profesională?

Datorită dorinței din ce în ce mai mari a oamenilor de a avea o dantură de un alb imaculat, în domeniul stomatologiei au apărut numeroase metode de albire a danturii. Astfel, pe lângă albirea dentară profesională, există și alte metode pe care le poți alege pentru a-ți corecta culoarea dinților. Metodele de albire dentară pe care le poți realiza singur, acasă, necesită o investiție financiară mai mică, însă nu îți garantează faptul că dantura ta va rămâne la fel de sănătoasă. Fără îndrumarea unui medic stomatolog, substanțele utilizate pentru albirea danturii pot ajunge pe suprafața gingiilor, astfel acestea pot avea de suferit. De asemenea, fără un control exact al cantității de substanțe pentru albire chiar și smalțul dinților poate avea de suferit. Tocmai de aceea, pentru a te asigura că dantura ta va deveni mai albă și, în același timp, va rămâne la fel de sănătoasă, este recomandat tratamentul stomatologic realizat în cabinetul de medicină dentară.

Cum se desfășoară o ședință de albire dentară profesională în cabinetul stomatologic?

Așa cum am văzut și mai sus, primul pas pentru a obține zâmbetul mult visat este reprezentat de vizita la medicul stomatolog. După o discuție în care îi explici medicului care sunt dorințele tale cu privire la estetica danturii, acesta îți va recomanda opțiunea de tratament potrivită pentru tine. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, poți alege albirea dentară profesională cu ajutorul Lămpii Zoom. Iată care sunt pașii prin care obții un zâmbet de până la 6 ori mai alb, cu ajutorul acestei tehnologii.

Pentru început, vei alege împreună cu medicul stomatolog culoarea pe care vrei să o obții la finalul tratamentului. În continuare, procesul de albire este unul sigur și foarte rapid, acesta durează aproximativ 60 de minute. Odată ce ședința este începută, medicul stomatolog acoperă cu atenție gingiile cu un material special, pentru ca substanțele utilizate să nu atingă suprafețele acestora, iar apoi aplică un gel special pe suprafața dinților. În continuare, lampa este poziționată în așa fel încât lumina acesteia să atingă perfect dantura. Acest proces se realizează de 3 său 4 ori, la fiecare 15 minute, în funcție de nuanța pe care îți dorești să o obții. La final, medicul îndepărtează gelul de pe suprafața dinților, iar tu te bucuri de zâmbetul mult visat.

Beneficiile albirii dentare profesionale

Principalul beneficiu al unei albiri dentare profesionale este rezultat spectaculos pe care ți-l oferă, în doar o ședință. Spre deosebire de alte tratamente de albire ce se pot realiza acasă, ale căror rezultate necesită o perioadă mai îndelungată de timp, tratamentul realizat în cabinetul de medicină dentară se realizează în doar 60 de minute și îți oferă un zâmbet vizibil mai alb și mai strălucitor.

Alt beneficiu al unui tratament de albire dentară profesională este siguranța. Având în vedere faptul că acesta este realizat de către un medic stomatolog, cu ajutorul unei aparaturi moderne și a unor tehnici corecte, tratamentul îți oferă nu doar rezultatul dorit, ci și garanția menținerii sănătății orale.

Alte metode prin care îți poți albi dinții în cabinetul stomatologic

În funcție de gradul de îngălbenire al danturii, dar și de gradul de deteriorare al smalțului dentar, poți apela, în cabinetul de medicină dentară, și la alte soluții care te pot ajuta să ai din nou dinți albi și frumoși.

Dacă dinții tăi sunt zgâriați, pătați și cu o culoare foarte diferită față de cea pe care o aveai în trecut, poți alege fațetele dentare. Acestea te pot ajuta să capeți un zâmbet alb și dinți perfecți într-o perioadă foarte scurtă de timp. Aparatura digitală utilizată în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu permite realizarea unei fațete dentare în doar o oră. Astfel, cu o singură vizită la medicul stomatolog poți obține zâmbetul pe care ți-l dorești, chiar și fără o albire dentară profesională. Află mai multe despre fațetele dentare în pagina special destinată acestui serviciu.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777