Albirea dentară te ajută să ai un zâmbet frumos și strălucitor

 


De: | Etichete: | Comentarii: 0 | 29 iunie 2017

Vizualizat de 515 utilizator/i

Cu toții ne naștem cu dinți albi aproape de perfecțiune. Insa, odată cu trecerea timpului, zâmbetul își mai pierde din strălucire din cauza  alimentelor pe care le consumăm sau a obiceiurilor vicioase. Deși nu este o afecțiune dentară serioasă, dinții galbeni îți pot afecta încrederea în forțele proprii și te pot face să zâmbești mult mai rar.

Care sunt factorii care provoacă îngălbenirea dinților?

Îngălbenirea dinților poate fi cauzată dediverși factori cauze. Spre exemplu, una dintre cauze este genetica. Dacă dinții părinților au o nuanță naturală mai închisă, atunci și copiii vor avea o nuanță asemănătoare.

De cele mai multe ori îngălbenirea dinților este cauzată de alimentele pe care le consumăm. Unele alimente și băuturi conțin pigmenți care se depun pe suprafața dinților. Cafeaua, ceaiul, vinul roșu și vinul alb sunt principalele băuturi vinovate de îngălbenirea dinților. De asemenea, băuturile carbogazoase care conțin coloranți artificiali sunt și ele responsabile pentru schimbarea culorii dinților.

Care este soluția pentru a scăpa de îngălbenirea dinților?

Pe piață există o gamă largă de produse de albire dentară, fiecare având avantaje și dezavantaje. Iată doar câteva dintre acestea:

  1. Pasta de dinți pentru albire dentară– Utilizezi deja o pastă de dinți, așa că de ce nu ți-ai albi dinții în timp ce îi cureți? Poți alege  o pastă de albire dentară de la un brand pe care deja îl folosești sau poți opta pentru o pastă profesională.
  2. Apă de gură cu efect de albire – Respirația proaspătă este doar unul dintre beneficiile pe care le are apa de gură, însă poți alege o variantă care îți va și albi dinții
  3. Benzi pentru albire dentară – Aceste benzi conțin o concentrație mult mai mare de substanță de albire decât pasta de dinți și apa de gură, așadar sunt un pic mai costisitoare. Sunt foarte ușor de utilizat: se aplică pe ambele arcade pentru perioada indicată pe instrucțiuni, iar rezultatele vor fi vizibile încă după prima utilizare.
  4. Geluri de albire dentară – Gelurile pot fi aplicate direct pe dinți sau pe gutiere speciale. Trebuie să ai grijă atunci când îl aplici, deoarece  concentrația substanței de albire este destul de mare e.
  5. Albirea dentară profesională – Această procedură se realizează doar în cabinetele stomatologice, iar rezultatele sunt imediate!

După cum vezi, există numeroase metode de a obține dinți mai albi, dar cea mai populară rămâne albirea dentară profesională realizată în cabinetul stomatologic. Motivul pentru care această metodă este preferată de un număr foarte mare de pacienți este  pentru că  obțin dinți cu până la 8 nuanțe mai albi, fără să le afecteze smalțul dentar sau gingiile.

Efectul albirii dentare poate dura un an sau chiar mai mult, în funcție de grija pe care o acorzi dinților tăi. În general, după efectuarea unei albiri dentare este recomandată utilizarea unor produse menite sămențină culoarea albă a dinților. De asemenea, este indicat să eviți consumul  alimentelor care pătează dantura, cum ar fi cafeaua.

Multe persoane preferă albirea dentară realizată acasă, gândindu-se că afectează mai puțin smalțul dinților. Cu toate că produsele create pentru a fi utilizate acasă conțin substanțe de albire cu o concentrație mai mică, dacă nu sunt utilizate corect, pot afecta sever și permanent dantura. Trebuie să te documentezi foarte  bine înainte să încerci anumite produse și, în cazul în care ai optat pentru un anumit brand, să respecti întocmai indicațile de pe ambalaj.

În cazul în care te gândești să îți imbunătătești aspectul dinților, cel mai indicat este să optezi pentru albirea dentară profesională realizată în cadrul Clinicilor Dr Leahu. Specialiști cu vastă experiență în acest domeniu vor folosi cea mai nouă tehnologie în materie de albire dentară, pentru a te ajuta să obții un rezultat rapid şi durabil.

Dacă albirea dentară profesională nu este suficientă, poți apela oricând la fațete dentare. Acestea sunt realizate din ceramică și sunt aplicate pe suprafața dinților pentru a obține un zâmbet strălucitor și fără cusur.

Dacă te-ai decis și îți dorești o dantură precum cea a vedetelor, atunci te așteptăm în cadrul Clinicilor Dr Leahu pentru o consultație preliminară pentru a stabili care este cea mai bună opțiune pentru tine!

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777