search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Albirea dinților. Totul despre procedura de albire

 

Albirea dentara in cabinetul stomatologic
Albirea dentara profesionala se realizeaza doar in cabinetul stomatologic

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 26 noiembrie 2019

Vizualizat de 797 utilizator/i

Zâmbetul este cartea noastră de vizită, cu toții ne dorim să avem un zâmbet perfect care să ne facă să ne simțim mai încrezători. Albirea dinților este soluția ideală pentru toți cei care își doresc un zâmbet strălucitor, precum cel al vedetelor. Din grijă pentru pacienții noștri, am pregătit o gamă completă de informații despre procedura de albire a dinților, află totul despre acest tratament și fă o alegere informată!

Ce este tratamentul pentru albirea dinților?

Din păcate, majoritatea oamenilor observă cum, în decursul anilor, dinţii lor își schimbă culoarea și devin din ce în ce mai galbeni. Atunci când periajul nu mai poate opri acest proces, căutăm soluţia în tratamente profesionale de albire a dinților. Albirea profesională este o procedură ce se realizează doar în cabinetele stomatologice, rezultatele fiind imediate și spectaculoase.

Albirea dinților acasă nu este indicată

Desigur, în domeniul stomatologic există mai multe opțiuni de tratament pentru albirea dinților, de la pasta de dinți și apa de gură pentru albire, și până la benzile și gelurile pentru albire dentară care se pot utiliza acasă. Cu toate acestea, medicii Clinicilor Dentare Dr. Leahu, explică faptul că produsele pentru albirea dinților pe care le putem găsi cu ușurință în supermarketuri, nu sunt o alegere inspirată deoarece ne pot face mai mult rău decât bine.

Este foarte important să știm că benzile dentare pentru albire din comerț prezintă, în cele mai multe cazuri, o concentrație mult prea ridicată de peroxid, substanță utilizată pentru albirea dinților. Atunci când substanța ajunge într-o cantitate mult prea mare pe suprafața dinților, aceasta afectează smalțul, învelișul extern care acoperă dintele și îl protejează de uzura zilnică provocată de masticație. Peroxidul în cantitate mare poate arde gingiile. Acasă, în lipsa instrumentelor necesare și a unei tehnici potrivite, nu dispunem de suficient control în momentul aplicării soluțiilor. Tocmai din acest motiv, medicii ne recomandă să efectuăm tratamentele de albire a dinților doar în cabinetele medicilor stomatologi, fiind o procedură sigură și 100% eficientă, care nu distruge și nu afectează smalțul dinților.

Albirea dinților la stomatolog

În ceea ce privește tratamentul profesional de albire al dinților, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu,  albirea se realizează cu Lampa Zoom, o tehnologie de ultimă generație care ajută pacienții să aibă un zâmbet chiar și cu 6 nuanțe mai alb, în doar 60 de minute, fără durere. În timpul unei ședințe de albire, medicul stomatolog aplică gelul de albire de 3 sau 4 ori, la fiecare 15 minute, în funcție de nuanța pe care pacientul și-o dorește. Efectul este unul imediat, iar stadiul de albire depinde de culoarea pe care dinții o au în momentul tratamentului, albirea dentară ne ajută să avem o dantură mai frumoasă și mai strălucitoare. Pentru ca rezultatul obținut să dureze cât mai mult, este indicat să renunțăm la fumat și la unele băuturi precum: vinul roșu sau cafeaua, pentru a proteja culoarea dinților. Putem repeta tratamentul de albire profesională la un an.

Cât costă un tratament pentru albirea dinților?

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, fiecare pacient primește un plan de tratament personalizat, astfel încât să poată beneficia de cele mai potrivite servicii și tratamente. Chiar dacă albirea dinților este un tratament estetic, decizia de a beneficia sau nu de un astfel de tratament trebuie luată informat! În urma unui consult stomatologic, pacientul discută cu medicul dentist și, împreună, decid care este cea mai bună soluție. Cu toate acestea, în funcție de starea pacientului, medicul poate recomanda și alte tratamente de albire a dinților, de exemplu: albirea dentară realizată cu ajutorul gutierelor personalizate. Prețul fiecărui tratament de estetică dentară este calculat în funcție de planul de tratament al fiecărui pacient, cu toate acestea, pentru mai multe detalii referitoare la costuri, puteți consulta lista de prețuria Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Cât de sigură este albirea dinților?

Lampa ZOOM este un aparat ce atinge perfecțiunea în materie de albire dentară. Cu ajutorul acesteia, pacientul care dorește albirea dentară poate pleca acasă mulțumit deoarece obține rezultate bune, rapide și durabile. În plus, albirea cu Lampa ZOOM nu are efecte adverse. Rezultatele și eficiența acesteia sunt superioare oricărui tratament de albire al dinților, datorită tehnologiei LED avansate (lumină cu 100% mai intensă decât oricare altă lampă de pe piață). Lampa Zoom înregistrează rezultate cu 50% mai bune decât alte tratamente convenționale, atunci când PH-ul soluției din gelul de albire acționează sub lumina albastră a lămpii, se accelerează procesul de albire.

Albirea dinților este un tratament sigur, care nu implică reacții adverse sau complicații ulterioare. Ceea ce este foarte important pentru a menține siguranța unui tratament de albire a dinților, este realizarea acestuia de către un medic stomatolog. Pentru a elimina orice risc, este necesar ca tratamentul de albire al dinților să fie realizat cu ajutorul unei aparaturi performante și a unor substanțe și instrumente special create pentru astfel de tratamente.

Ce alimente ai voie să consumi după albirea dinților?

Medicii stomatologi ne explică faptul că, de cele mai multe ori, îngălbenirea dinților este cauzată de alimentele pe care le consumăm. Unele alimente și băuturi conțin pigmenți care se depun pe suprafața dinților și, în timp, formează pete inestetice. Cafeaua, ceaiul, vinul roșu și vinul alb sunt principalele băuturi vinovate de îngălbenirea dinților. De asemenea, băuturile carbogazoase care conțin coloranți artificiali sunt și ele responsabile pentru schimbarea culorii dinților. După tratamentul de albire a dinților, este indicat să încercăm să renunțăm la astfel de produse pentru a păstra cât mai mult efectul acestuia.

Efectul albirii dentare poate dura un an sau chiar mai mult, în funcție de grija pe care fiecare persoană o acordă dinților săi. În general, după efectuarea unei albiri dentare este recomandată utilizarea unor produse menite să mențină culoarea albă a dinților, cum ar fi pasta de dinți sau apa de gură cu fluor. De asemenea, este indicat să eviți consumul alimentelor care pătează dantura, cum ar fi cafeaua.

Dacă albirea dentară profesională nu este suficientă, poți apela oricând la fațete dentare. Acestea sunt realizate din ceramică și sunt aplicate pe suprafața dinților pentru a obține un zâmbet strălucitor și fără cusur.

Mituri despre albirea dinților

Unul dintre cele mai populare mituri cu privire la albirea dentară este acela că smalțul dinților este afectat, apărând astfel și sensibilitatea dentară. Albirea în cabinetul stomatologic are efect de îndepărtare a petelor colorate de pe dinți, fără să afecteze smalțul dinților. Produsele de albire dentară care pot fi aplicate la domiciliu (pasta de dinți cu efect de albire, benzile pentru albire) fac tot mai accesibile aceste tratamente, dar, un tratament realizat acasă, fără supravegherea atentă a unui specialist, aduce riscul apariției diverselor afecțiuni dentare. Produsele create pentru a fi utilizate acasă conțin substanțe de albire cu o concentrație mai mică, dar dacă nu sunt utilizate corect, pot afecta sever și permanent dantura. Trebuie să te documentezi foarte bine înainte să încerci anumite produse și, în cazul în care ai optat pentru un anumit brand, să respecți întocmai indicațiile de pe ambalaj.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134