Albirea dinților. Totul despre procedura de albire

 

Zâmbetul pacientei după tratamentul de albire dentară
Albirea dentară este soluția ideală pentru toți cei care își doresc să aibă din nou un zâmbet sănătos, de un alb natural.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 26 noiembrie 2019

Vizualizat de 2.141 utilizator/i

Zâmbetul este cartea noastră de vizită și cu toții ne dorim să avem o dantură sănătos de albă, care să ne facă să ne simțim mai încrezători. Albirea dinților este soluția ideală pentru toți cei care își doresc să aibă din nou un zâmbet sănătos, de un alb natural. Din grijă pentru tine, ți-am pregătit o serie completă de informații despre procedura de albire dentară. Află totul despre acest tratament și fă o alegere informată! 

Ce este tratamentul pentru albirea dinților? 

Din păcate, majoritatea oamenilor observă cum, în decursul anilor, dinții lor își schimbă culoarea și devin din ce în ce mai galbeni. Atunci când periajul nu mai poate opri acest proces, căutăm soluția în tratamente profesionale de albire a dinților.Albirea profesionalăeste o procedură ce se realizează doar în cabinetele stomatologice, rezultatele fiind vizibile și imediate. 

De ce se îngălbenesc dinții odată cu trecerea timpului? 

Îngălbenirea dinților poate avea mai multe cauze și variază de la o persoană la alta. Culoarea albă și naturală a danturii are particularități diferite din punct de vedere genetic, însă pierderea acestor proprietăți poate fi influențată atât de îmbătrânirea naturală a danturii, cât și de stilul de viață al fiecăruia dintre noi. 

În acest context, alimentația reprezintă cauza principală pentru îngălbenirea dinților. Astfel, sucurile acidulate care conțin coloranți alimentari, cafeaua, vinul roșu sau fumatul vor duce, în timp, la pierderea albului natural al dinților. 

Albirea dinților acasă nu este indicată 

În prezent, există o multitudine de variante de albire a dinților, de la pasta de dinți și apa de gură pentru albire, până la benzile și gelurile care se pot utiliza acasă. Cu toate acestea, medicii Clinicilor Dentare Dr. Leahu explică faptul că produsele pentru albirea dinților pe care le putem găsi cu ușurință pe piață nu sunt o alegere inspirată, deoarece îți pot face mai mult rău decât bine. 

Este foarte important să știm că benzile dentare pentru albire din comerț prezintă, în cele mai multe cazuri, o concentrație mult prea ridicată de peroxid, substanță utilizată pentru albirea dinților. Atunci când substanța ajunge într-o cantitate mult prea mare pe suprafața dinților, aceasta afectează smalțul, învelișul extern care acoperă dintele și îl protejează de uzura zilnică provocată de masticație. Peroxidul în cantitate mare poate arde gingiile. Acasă, în lipsa instrumentelor necesare și a unei tehnici potrivite, nu dispui de suficient control în momentul aplicării soluțiilor. Tocmai din acest motiv, medicii stomatologi recomandă efectuarea tratamentului de albire dentară doar în cabinetele stomatologice, fiind o procedură sigură și 100% eficientă, care nu distruge și nu afectează smalțul dinților. 

Albirea dinților la stomatolog 

În ceea ce privește tratamentul profesional de albire a dinților, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, acesta se realizează cu Lampa Zoom, o tehnologie de ultimă generație care te ajută să ai un zâmbet chiar și cu 6 nuanțe mai alb, în doar 60 de minute, fără durere. În timpul unei ședințe de albire, medicul stomatolog aplică gelul de albire de 3 sau 4 ori, la fiecare 15 minute, în funcție de nuanța pe care pacientul și-o dorește. 

Efectul este unul imediat, iar stadiul de albire depinde de culoarea pe care dinții o au în momentul tratamentului. Pentru ca rezultatul obținut să dureze cât mai mult, este indicat să renunțăm la fumat și la unele băuturi precum: vinul roșu sau cafeaua, pentru a proteja culoarea dinților. Putem repeta tratamentul de albire profesională la un an. 

Cât de sigură este albirea dinților? 

Lampa ZOOM este un aparat care atinge cele mai înalte standarde în materie de albire dentară. Cu ajutorul acesteia, obții dinți sănătoși de albi și ai parte de rezultate bune, rapide și durabile. În plus, albirea dentară cu Lampa ZOOM nu are efecte adverse. Rezultatele și eficiența acesteia sunt superioare datorită tehnologiei LED avansate, care oferă o lumină cu 100% mai intensă decât oricare altă lampă de pe piață. Lampa Zoom înregistrează rezultate cu 50% mai bune decât alte tratamente convenționale, atunci când PH-ul soluției din gelul de albire acționează sub lumina albastră a lămpii și accelerează procesul de albire. 

Albirea dinților este un tratament sigur, care nu implică reacții adverse sau complicații ulterioare. Ceea ce este foarte important pentru a menține siguranța unui tratament de albire a dinților, este realizarea acestuia de către un medic stomatolog. Pentru a elimina orice risc, este necesar ca albirea dentară să fie realizată cu ajutorul unei aparaturi performante și a unor substanțe și instrumente special create pentru astfel de tratamente. 

Ce alimente nu ai voie să consumi după albirea dinților? 

Medicii stomatologi ne explică faptul că, de cele mai multe ori, îngălbenirea dinților este cauzată de alimentele pe care le consumăm. Unele alimente și băuturi conțin pigmenți care se depun pe suprafața dinților și, în timp, formează pete inestetice. Cafeaua, ceaiul, vinul roșu și vinul alb sunt principalele băuturi vinovate de îngălbenirea dinților. De asemenea, băuturile carbogazoase care conțin coloranți artificiali sunt și ele responsabile pentru schimbarea culorii dinților. După tratamentul de albire a dinților, este indicat să încerci să renunți la astfel de produse pentru a păstra cât mai mult efectul acestuia. 

Rezultatul albirii dentare poate dura un an sau chiar mai mult, în funcție de grija pe care o acorzi dinților tăi. În general, după efectuarea unei albiri dentare este recomandată utilizarea unor produse menite să mențină culoarea albă a dinților, cum ar fi pasta de dinți sau apa de gură cu fluor.  

Cum trebuie să iei decizia de a avea o dantură mai albă și care este prețul tratamentului? 

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, primești un plan de tratament personalizat, astfel încât să poți beneficia de cele mai potrivite servicii și tratamente. Chiar dacă albirea dinților este un tratament estetic, decizia de a beneficia sau nu de un astfel de tratament trebuie luată informat! În urma unui consult stomatologic, trebuie să discuți cu medicul și, împreună, să decideți care este cea mai bună soluție. Cu toate acestea, în funcție de starea danturii tale, medicul poate recomanda și alte tratamente de albire a dinților, de exemplu: albirea dentară realizată cu ajutorul gutierelor personalizate. Prețul unei albiri profesionale cu lampa Zoom este de 1800 lei.  

 Albirea dentară afectează smalțul? 

Unul dintre cele mai populare mituri cu privire la albirea dentară este acela că smalțul dinților este afectat, apărând astfel și sensibilitatea dentară. Albirea în cabinetul stomatologic are efect de îndepărtare a petelor colorate de pe dinți, fără să afecteze smalțul dinților. Produsele de albire dentară care pot fi aplicate la domiciliu, fără supravegherea atentă a unui specialist, aduce riscul apariției diverselor afecțiuni dentare. Produsele create pentru a fi utilizate acasă conțin substanțe de albire cu o concentrație mai mică, dar dacă nu sunt utilizate corect, pot afecta sever și permanent dantura.  

De la ce vârstă se poate face albirea profesională? 

Albirea profesională a dinților în cabinetele stomatologice este sigură și fără riscuri pentru sănătatea dentară. Astfel, albirea este recomandată persoanelor care constată pierderea albului natural al dinților. Vârsta de la care se poate apela la serviciile profesionale de albire dentară este de 18 ani, atunci când dantura și-a încheiat dezvoltarea. 

În ce cazuri albirea dinților nu este recomandată? 

Albirea dinților nu are efecte adverse atunci când este realizată de către un medic stomatolog, în cabinetul dentar. Medicul se va asigura că fiecare pacient urmează o schemă de tratament adecvată situației sale. Astfel, înainte de începerea albirii profesionale, medicul va analiza starea sănătății generale a persoanei, dar și a eventualelor afecțiuni stomatologice existente. De regulă, albirea nu este recomandată persoanelor care prezintă alergie la substanțele folosite în timpul procedurilor sau atunci când pacientul urmează deja un tratament pentru remedierea afecțiunilor dentare. 

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777