search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

„Am întotdeauna timp pentru a asculta nevoile pacientului” – Dr. Roxana Rîlea, medic stomatolog

 

Dr. Roxana Rilea in cabinetul de medicina dentara
Cariera de medic stomatolog presupune atenție la detalii, răbdare și empatie.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 29 iulie 2021

Vizualizat de 126 utilizator/i

Profesia de medic stomatolog implică atât pasiune pentru zâmbetele frumoase și sănătoase, cât și atenție la detalii, răbdare și empatie. Dr. Roxana Rîlea, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, ne povestește în interviul următor despre motivația de a deveni medic stomatolog, specialist parodontolog, dar și despre modul în care comunicarea dintre medic și pacient influențează rezultatul final al tratamentului.

Ce anume te-a îndemnat să alegi cariera de medic stomatolog?

De când eram adolescentă am observat în jurul meu faptul că zâmbetul este calitatea cea mai de preț, cartea de vizită a fiecăruia. Mi-am dorit să aduc un plus în societatea în care trăim, iar profesia de medic stomatolog mi s-a părut că mi se potrivește ca o mănușă. Mă descrie perfect citatul: „Dacă-ți place ceea ce faci, nu vei munci nici o singură zi din viața ta.”

Cum arată o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Nici o zi nu seamănă cu o alta, pentru că fiecare caz reprezintă o provocare pentru mine  și îmi doresc ca toți pacienții să plece mulțumiți din cabinet. La începutul zilei studiez cu atenție imagistica și toate documentele pacienților, pentru a mă putea consulta apoi cu colegii. Reușita zilei fiind datorată brainstorming-ul interdisciplinar.

Care crezi că sunt momentele cheie ale carierei tale? Povestește-ne puțin despre parcursul tău profesional.

Momentul cheie al carierei mele a fost când am decis să cresc profesional și am ales ca rezidențiatul de parodontologie să fie coordonat de Clinicile Dentare Dr. Leahu. Astfel, am avut acces la tehnologie, dar și la bunăvoința și grija colegilor, pentru a putea astăzi să rezolv cazuri cât mai complexe și să ofer pacienților tratamente de calitate.

Cum ai descrie echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Cred că cel mai potrivit cuvânt ce descrie echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu este implicare. Aici am întâlnit colegi care își exercită profesia din pasiune și pun tot sufletul în munca de zi cu zi. Tocmai din aceste considerente am ales să mă alătur echipei, pentru a mă simți „ca acasă”.

Ce provocări întâmpini în lucrul cu pacienții?

Pentru că domeniul meu de activitate este axat pe specializarea de parodontologie, provocarea zilnică o reprezintă conștientizarea pacienților asupra importanței igienei orale, dar și a unui stil de viață sănătos. Prin aceasta fac referire cu precădere la acțiunea nocivă a fumatului asupra sănătății orale. Cei mai mulți pacienți cred că ceea ce realizăm noi în cabinetul stomatologic, mai ales în tratamentul bolii parodontale, este suficient, însă, din păcate, nu este adevărat. Ei trebuie să continue și acasă să acorde atenție igienei orale și stilului de viață sănătos.

Care crezi că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient?

Cred că cel mai important aspect în relația medic – pacient îl reprezintă încrederea. Din momentul în care pacientul înțelege că medicul pune în aplicare cunoștințele dobândite, nu va mai exista nici teamă, nici circumspecție.

Care sunt atuurile unui stomatolog bun?

Un medic stomatolog bun își va face întotdeauna timp pentru a asculta nevoile pacientului, a explica etapele planului de tratament și pentru a monitoriza pe termen lung sănătatea orală a acestuia. Atuul cel mai de preț al unui medic stomatolog este empatia, pentru că mai întâi trebuie să ne apropiem de sufletul pacientului și apoi de zâmbetul lui.

Cum îți petreci timpul liber?

În timpul liber îmi place să călătoresc, să cunosc oameni și obiceiuri noi, să citesc și să fiu alături de familie.

Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale, dacă îți dorești să faci parte dintr-o echipă pasionată și dacă ești dornic să înveți lucruri noi, scrie-ne și trimite CV-ul tău la adresa de e-mail hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134