Aparat dentar invizibil. De câte tipuri poate fi și cum funcționează?

 

Un aparat dentar invizibil transforma zambetul intr-unul increzator

De: | Etichete: , , , , , , , , | Comentarii: 0 | 4 septembrie 2020

Vizualizat de 865 utilizator/i

Aspectul estetic și frumusețea zâmbetului ne oferă mai multă siguranță și încredere în propria persoană. Pacienții care de-a lungul timpului au urmat un tratament cu aparat dentar spun că viața lor s-a schimbat cu mult în bine reușind să se integreze social mai ușor datorită aspectului fizic mult mai plăcut oferit de către noul lor zâmbet. Atunci când auzim de un aparat dentar invizibil ne gândim involuntar la toate beneficiile pe care acesta le poate aduce în comparație cu aparatele dentare clasice. Haideți să aflăm împreună de câte tipuri poate fi  un aparat dentar invizibil și cum funcționează acesta pentru obținerea unui zâmbet perfect.

Ce este un aparat dentar invizibil?

Un aparat dentar invizibil reprezintă un tratament ortodontic modern ce are ca scop corectarea problemelor dentare și îmbunătățirea aspectului estetic. Ca orice aparat dentar, acesta este recomandat de către medicii specialiști ortodonți pentru a corecta poziția dinților și pentru a reda posibilitatea unei mușcături corecte. Problemele ortodontice pot fi de natură genetică sau pot apărea în urma dezvoltării incorecte a dinților permanenți, de aceea aparatele dentare corectează problemele de aliniere: dinții strâmbi, înghesuiți sau care au spații mari între ei.

Dacă te întrebi de ce există mai multe tipuri de aparate dentare, inclusiv aparatul dentar invizibil, ei bine acestea sunt create tocmai pentru că tratamentele ortodontice diferă în funcție de problemele fiecărui pacient. Există ortodonția pentru copii care asigură dezvoltarea armonioasă a aparatului dento-maxilar, ortodonția care vine în sprijinul pacienților cu boli parodontale, în diferite stadii evolutive, și ortodonția care este recomandată pacienților înaintea fazei de protezare, înainte de înlocuirea dinților lipsă în vederea restabilirii integrității arcadelor dentare.

Șef de Lucrări Dr. Anca Temelcea, Doctor în Științe Medicale, Medic Primar Ortodonție și Ortopedie Dento-facială în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, explică faptul că de-a lungul timpului, după pierderea unuia sau mai multor molari, dinții vecini migrează ducând astfel la spații libere la nivelul danturii și, în final, la modificarea poziției întregii danturi. „Sunt foarte mulți pacienți care își pierd acei molari care apar la vârsta de 6 ani, primii dinți definitivi care erup, și pe care nu îi înlocuiesc 10-15 ani. În tot acest timp dinții vecini migrează pentru a acoperi locul rămas liber, iar întreaga dantură își mișcă treptat poziția. În momentul în care pacientul se hotărăște că vrea să înlocuiască acea măsea pierdută cu ani în urmă, se recomandă mai întâi de toate purtarea unui aparat dentar, pentru a restabili poziția corectă a dinților rămași și pentru a face loc implantului dentar.

Deși există mitul conform căruia aparatul dentar este recomandat doar copiilor, tratamentul ortodontic poate fi recomandat oricărui pacient, indiferent de vârstă. Tocmai pentru situațiile în care este necesară restabilirea poziției corecte a dinților înaintea începerii unor tratamente stomatologice complexe există soluții care vin în ajutorul pacienților. Un aparat dentar invizibil are exact același rol precum un aparat dentar clasic. Mai mult decât atât el, acesta poate fi purtat cu ușurință de adulții care nu își doresc ca estetica danturii să fie influențată de tratamentul ortodontic pe care îl urmează.

Tipuri de aparat dentar invizibil

Pentru că fiecare plan de tratament este unul personalizat în funcție de nevoile pacientului există mai multe tipuri de aparate dentare invizibile. Acestea sunt create pentru a putea corecta problemele ortodontice, dar și pentru a îndeplini toate dorințele pacienților. Iată care sunt tipurile de aparat dentar invizibil pe care le poți alege la Clinicile Dentare Dr. Leahu:

Aparat dentar invizibil Incognito

Este un tip de aparat dentar invizibil ce poate îndeplini dorințele oricărui pacient. Incognito corectează problemele ortodontice și, în același timp, este cu greu observat de către persoanele din jur deoarece este atașat pe suprafața interioară a dinților. Acest tip de aparat dentar este proiectat individual pentru fiecare pacient în parte și este 100% personalizabil, astfel pacientul se poate bucura și de confort în timpul tratamentului. Brackeții aparatului dentar sunt realizați dintr-un aliaj de aur, de aceea exclude posibilitatea apariției unor reacții alergice și nu modifică forma sau conturul buzelor neintrând în contact cu acestea.

Aparat dentar transparent Safir

Văzut de către mulți pacienți drept o mică bijuterie, aparatul transparent Safir este un tip de aparat dentar aproape invizibil, foarte elegant și discret. Acesta este la fel de rezistent ca un aparat dentar metalic, brackeții putând fi aplicați pe suprafața dinților urmând anatomia acestora. Este un tip de aparat dentar ce poate fi recomandat tuturor pacienților, indiferent de problemele ce necesită corectare.

Aparat dentar invizibil Invisalign

Din ce în ce mai cunoscut, aparatul Invisalign este un tip de aparat dentar invizibil cu totul special. Spre deosebire aparatele dentare clasice și de alte tipuri de aparate dentare moderne, Invisalign este un aparat dentar fără brackeți și sârmă de susținere. Purtarea acestuia constă în utilizarea unei serii de gutiere transparente, personalizate pentru fiecare etapă a tratamentului. Aceste gutiere poartă denumirea de alignere și sunt, de fapt, aparate dentare detașabile ce se schimbă odată cu schimbarea poziției dinților. Ele nu conțin material metalic fiind mult mai confortabile și excluzând posibilitatea apariției alergiilor și a rănirii cavității orale. Tratamentul cu aparatul dentar Invisalign se adresează pacienților peste 12 ani, care au toți dinții permanenți erupți.

Aparate dentare invizibile vs clasice – diferențe și beneficii

Principalul beneficiu adus de către un aparat dentar invizibil este reprezentat de confortul moral de care pacientul beneficiază. Foarte mulți pacienți aleg să amâne sau chiar să renunțe la un tratament ortodontic deoarece le este teamă de felul în care vor arăta în timpul purtării aparatului dentar. Ei bine, un aparat dentar invizibil nu doar că îi oferă pacientului aceleași rezultate precum aparatele dentare clasice, ci îl ajută să nu își piardă încrederea în propria persoană. Mai mult decât atât, un aparat dentar invizibil poate reduce numărul vizitelor la medicul stomatolog și durata tratamentului.

Cât costă un aparat dentar invizibil

Prețurile unui aparat dentar invizibil sunt diferite față de cele ale aparatelor dentare clasice, însă privind pe termen lung acestea reprezintă o investiție pentru sănătatea întregii vieți și pentru bucuria de a zâmbi oricând cu încredere. Un aparat dentar Incognito costă 13.200 de lei, un aparat dentar Safir costă 3500 lei/ arcadă, un aparat dentar Invisalign costă 20.000 de lei și include toate gutierele de care pacientul are nevoie pe durata întregului tratament. Pentru mai multe detalii privind costurile serviciilor ortodontice oferite de către Clinicile Dentare Dr. Leahu puteți accesa pagina special destinată prețurilor.

Concluzii

Un aparat dentar invizibil este un real ajutor pentru acele persoane care își doresc să își corecteze probleme ortodontice și, în același timp, să beneficieze de confort. Nu există o vârstă ideală atunci când ne referim la aparatul dentar. De aceea, atunci când observi o problemă, chiar și foarte mică, este recomandat să mergi la stomatolog. Un aparat dentar invizibil îți oferă un zâmbet natural, frumos și sănătos. Nu aștepta să crească toți dinții definitivi pentru a pune aparatul dentar, cu cât tratamentul este început mai devreme, cu atât se poate dirija mai ușor creșterea corectă a dinților și se poate restabili mușcătura.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134