search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Aparate dentare fixe. Tipuri de aparate, beneficii, prețuri

 

femeie care zambeste si arata cu degetul spre aparatul sau dentar
Există mai multe tipuri de aparate dentare fixe, iar aparatul metalic este un model clasic.

De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 0 | 22 octombrie 2020

Vizualizat de 927 utilizator/i

Stomatologia modernă ne pune la dispoziție mai multe tipuri de aparate dentare fixe, care ne ajută să dobândim o dantură sănătoasă și foarte frumoasă. Indiferent dacă vorbim despre copii ori despre adulți, alegerea unui aparat dentar potrivit poate reprezenta un moment dificil tocmai pentru că, în ziua de astăzi, avem atât de multe opțiuni. De la aparatele dentare clasice, pe care le știm cu toții, și până la aparatele dentare moderne, care ne oferă beneficii mai ales din punct de vedere estetic, toate tipurile de aparate dentare fixe reprezintă o soluție ideală pentru toți cei care își doresc dinți drepți și, cel mai important, sănătoși. Haideți să aflăm împreună care sunt tipurile de aparate dentare pe care le putem alege, dar și care sunt beneficiile și prețurile acestora.

Ce este un aparat dentar fix?

Pe înțelesul tuturor, ortodonția reprezintă acea partea a stomatologiei care se ocupă cu studiul și cu tratarea problemelor de aliniere a dinților. Este necesar să știm faptul că indiferent de tipul aparatului dentar pe care îl alegem, rolul acestuia este de a reda funcționalitatea danturii și, desigur, estetica zâmbetului.

„Mușcătura, în termeni medicali cunoscută cu denumirea de ocluzie, este foarte importantă. O mușcătură corectă este cea care asigură o stimulare uniformă a țesutului de susținere a dinților. Aceasta scade riscul pierderii premature a dinților, ca urmare a pierderii țesutului de susține. De asemenea, tratamentele ortodontice se recomandă în cazul unei probleme din ce în ce mai des întâlnită, și anume: redistribuirea, reîmpărțirea spațiului pentru o protezare corespunzătoare, pentru înlocuirea dinților lipsă, și restabilirea mușcăturii”, explică Șef de Lucrări Dr. Anca Temelcea, Medic Primar Ortodonție și Ortopedie Dento-facială; Doctor în Științe Medicale.

Tratamentele cu aparat dentar sunt recomandate în mai multe situații, atunci când se dorește asigurarea unei dezvoltări armonioase a danturii copiilor, în cazul pacienților cu boli parodontale în stadii evolutive diferite, dar și pentru pacienții care urmează să treacă printr-un tratament de protezare, adică înainte ca dinții lipsă să fie înlocuiți cu implanturi dentare. Astfel, există mai multe tipuri de aparate dentare fixe, care sunt recomandate de către medicul ortodont în funcție de nevoile și dorințele fiecărui pacient în parte.

Tipuri de aparate dentare fixe

Așa cum am văzut, există mai multe tipuri de aparate dentare, potrivite pentru diversele probleme de la nivelul cavității orale. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, pacienții pot alege dintr-o gamă completă de aparate dentare, de la cele clasice cu brackeți și sârme metalice, până la cele moderne, greu de observat de către persoanele din jur.

Aparatul dentar metalic

Aparatele dentare metalice reprezintă un tratament ortodontic clasic. Acestea sunt recunoscute pentru eficiența de care dau dovadă deoarece produc o acțiune amplă la nivelul dinților. Elementul principal al aparatelor dentare metalice este reprezentat de brackeți, aceștia sunt lipiți pe fiecare dinte în parte și uniți cu ajutorul unui arc. Brackeții și arcul sunt completați de elastice de dimensiuni foarte mici, elemente ce atrag mai ales interesul copiilor, deoarece sunt disponibile în diferite culori și pot personaliza aparatul dentar într-un mod unic. Aparatul dentar clasic este foarte rezistent, fiind o soluție foarte sigură chiar și pentru copii, care nu respectă întotdeauna indicațiile medicului ortodont cu privire la alimentele ce pot duce la dezlipirea brackeților de pe suprafața dinților.

Aparatul dentar Damon

Este un tip de aparat dentar fix, modern, care oferă posibilitatea corectării oricărei probleme, indiferent de vârstă. Forțele dezvoltate de arcuri prin intermediul brackeților se transmit dinților, dar și oaselor.  Prin intensitatea mică și constantă a forțelor primite de către dinți, aparatul dentar Damon devine un tratament unic ce oferă posibilitatea remodelării și reorganizării osoase și, în același timp, permite alinierea corectă a dinților, dar și restabilirea mușcăturii.

Aparatul dentar Safir

Este o opțiune de tratament ortodontic ce vine în ajutorul tuturor pacienților care își doresc să poarte un aparat dentar fix și, în același timp, să se bucure de discreția acestuia. Astfel, aparatul dentar fix Safir poate fi privit drept un accesoriu elegant, cu o prelucrare fină și finisaje perfecte. Brackeții acestui tip de aparat dentar sunt transparenți și oferă un aspect plăcut deoarece trasnluciditatea safirului se potrivește perfect indiferent de culoarea dinților. În același timp, brackeții transparenți sunt la fel de rezistenți precum cei ai aparatelor dentare clasice și oferă rezultatele dorite de către pacienți.

Aparatul dentar Incognito

Acesta este un tip de aparat dentar fix ce aduce un mare avantaj persoanelor care își doresc ca pe toată perioada tratamentului ortodontic să fie foarte discrete. Aparatul dentar Incognito este un aparat dentar special deoarece acesta este montat pe partea din spate a dinților, și nu pe cea din față, așa cum se întâmplă în cazul altor tipuri de aparate dentare fixe. Brackeții sunt 100% personalizați și sunt realizați dintr-un aliaj de aur, oferind un confort ridicat și scăzând totodată riscul apariției posibilelor reacții alergice.

Beneficiile aparatelor dentare fixe

Avantajele de care se bucură pacienții ce aleg aparatele dentare fixe sunt multiple. În primul rând, acestea ajută la obținerea zâmbetului perfect, cu dinți drepți și frumoși. Aparatele dentare moderne vin în ajutorul pacienților cu avantaje specifice. De exemplu, aparatul dentar Damon reduce perioada de timp a tratamentului grație brackeților speciali, reduce durerea ce poate apărea odată cu activările periodice și prevede mai puține vizite în cabinetul stomatologic deoarece controlul periodic este necesar din 2 în 2 luni.

Așa cum am văzut, există mai multe tipuri de aparate dentare fixe, în funcție de alegerea fiecăruia, acestea oferă un grad mai mare de confort sau chiar de discreție. Indiferent de tipul aparatului dentar fix pe care îl dorim este foarte important să știm că medicul ortodont este cel care ne poate recomanda exact tratamentul potrivit pentru problemele cu care ne confruntăm.

Cât costă aparatul dentar fix?

Prețul unui aparat dentar fix diferă în funcție de fiecare model în parte, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu puteți alege dintr-o gamă completă de aparate dentare fixe, prețurile acestora fiind disponibile în pagina special destinată costurilor. De asemenea, este important de precizat faptul că prețul unui aparat dentar fix diferă în funcție de tipul acestuia, astfel prețul unui aparat dentar Incognito va fi unul diferit față de prețul unui aparat dentar metalic. Ce trebuie să aveți în vedere este faptul că aparatul dentar este o investiție pe termen lung pentru sănătatea orală, dar și generală.

Întreținerea unui aparat dentar fix

Igiena orală din timpul unui tratament ortodontic este extrem de importantă atât pentru obținerea unor rezultate bune, cât și pentru sănătatea dinților. Purtătorii de aparat dentar sunt mai predispuși apariției cariilor dentare deoarece aparatul dentar fix prevede extrem de multe locuri în care resturile alimentare se pot depozita. Astfel, periajul dentar trebuie realizat după fiecare masă și, de asemenea, și mijloacele adjuvante de curățare: apa de gură, periuțele interdentare și dușul bucal.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134