Aparatul dentar Safir, în 2021. Preț și avantaje pentru zâmbetul tău

 

aparat ortodontic
Alegerea unui aparat dentar Safir se realizează doar împreună cu medicul specialist ortodont.

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 20 mai 2021

Vizualizat de 5.045 utilizator/i

Odată cu dezvoltarea domeniului stomatologiei a evoluat extrem de mult și ortodonția. Indiferent de vârstă, tratamentul cu aparat dentar reprezintă o metodă stomatologică ideală pentru a obține o dantură perfectă și un zâmbet impecabil. Să ai dinți drepți și perfect aliniați te ajută să ai mai multă încredere în tine și să zâmbești cu drag oriunde te-ai afla.

În ziua de astăzi, există diverse aparate dentare moderne, invizibile sau trasparente, ce îți oferă un zâmbet fără cusur, spre exemplu: aparatul dentar Safir. Acesta este foarte puțin observabil datorită materialelor din care este confecționat. Haideți să aflăm împreună ce reprezintă acest tip de aparat, care sunt avantajele purtării și care este prețul total al întregului plan de tratament în rândurile următoare.

Ce este aparatul dentar Safir

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, un aparat dentar Safir reprezintă o mică bijuterie transparentă, mai puțin vizibilă decât aparatele dentare clasice și foarte discret în timpul purtării. Totodată, acesta este la fel de rezistent ca orice aparat metalic, iar brackeții sunt aplicați pe suprafața dinților. Datorită prelucrării foarte fine și a finisajelor perfecte, brackeții transparenți îți oferă un aspect estetic plăcut și foarte elegant.

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar Safir îți redă o dantură sănătoasă și un zâmbet perfect, deoarece îți rezolvă problemele dentare legate de alinierea dinților. În plus, un aparat dentar Safir este ideal și pentru persoanele care își doresc o schimbare a danturii atât la nivel estetic, cât și la nivel funcțional.

Astfel, dacă îți dorești un zâmbet frumos, cu dinți drepți și perfect aliniați, tratamentul cu aparat dentar Safir te ajută să te simți mult mai încrezător în propria persoană și să te gândești doar la cum vei arată după finalizarea acestuia.

Avantajele aparatului dentar Safir

Un aparat dentar transparent este un adevărat ajutor pentru persoanele care își doresc să își corecteze problemele danturii și să obțină un rezultat exact așa cum își doresc. În plus, purtarea unui aparat ortodontic este ideală la orice vârstă. Așadar, atunci când observi o problemă, chiar și una foarte mică la nivelul dinților tăi, este bine să mergi la un medic specialist ortodont. Împreună cu acesta, veți alege cel mai bun tratament și cel mai potrivit aparat dentar pentru nevoile tale. De asemenea, cu cât tratamentul este început mai devreme, cu atât mai mult ai șanse să obții rezultate într-un timp mult mai scurt.

Un aparat dentar Safir reprezintă un tratament ortodontic ce îți aduce o mulțime de beneficii atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Mai mult decât atât, evoluția stomatologiei a dus la creșterea confortului în timpul purtării acestuia, dar și a rezultatelor excepționale obținute după finalizarea tratamentului. Iată care sunt avantajele unui tratament cu un aparat dentar Safir:

  • Principalul său avantaj este din punct de vedere estetic, deoarece are brackeții trasparenți și este foarte puțin vizibil față de celelalte modele de aparat dentar. Acesta este un aparat dentar discret și foarte elegant, similar unei bijuterii;
  • Este la fel de rezistent precum aparatul dentar metalic datorită materialului din care este confecționat, iar structura de bază este extrem de solidă;
  • Are o eficacitate crescută, deoarece este un aparat fix și aplică o presiune consecventă și continuă asupra dinților ducând la rezultate foarte bune;
  • Rezultatele se pot oberva într-o perioadă relativ scurtă;
  • Aplicarea acestuia nu ține cont de vârsta și afecțiunile pacienților;
  • Are un confort crescut datorită șlefuirii perfecte și a definitivării tipului de material. Forma componentelor urmărește atent forma dintelui, potrivindu-se perfect cu acesta;
  • Vei obține o mușcătură comodă și echilibrată;
  • Prețul aparatului dentar din Safir este mai redus decât al unui aparat dentar invizibil fără brackeți, aparatul dentar Invisalign.
aparat ortodontic

Un aparat dentar Safir reprezintă o mică bijuterie transparentă și foarte discretă.

Cât costă un aparat dentar Safir

Prețurile unui aparat dentar transparent sunt diferite față de cele ale aparatelor dentare clasice, deoarece diferă tipul de material folosit, dar și durata de purtare, fiind una mult mai scurtă. Un aparat dentar metalic/arcadă costă 2400 lei, iar un aparat dentar transparent Safir costă 3500 lei/arcadă.

Așadar, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, oferim tuturor pacienților soluția potrivită pentru rezolvarea oricărui tip de problemă stomatologică, iar pentru mai multe detalii privind costurile serviciilor de ortodonție, puteți accesa pagina special destinată prețurilor.

Ce preț are întregul tratament cu Safir

Așa cum am văzut și mai sus, un aparat dentar Safir costă 3500 lei, iar pe lângă prețul acesta vor mai fi necesare controalele regulate pentru activări. În cazul în care aparatul dentar este aplicat pe o singură arcadă, maxilară sau mandibulară, prețul unei activări este de 85 lei, iar în cazul în care aparatul dentar este aplicat pe ambele arcade, prețul este de 150 lei. Astfel, medicul ortodont va decide de câte ședințe vei avea nevoie până la finalizarea tratamentului cu aparat dentar.

Pe de altă parte, pe tot parcursul tratamentului ortodontic, medicul specialist recomandă 3 metode auxiliare de îngrijire a igienei orale, și anume: air-flow, detartraj și periaj profesional.

Cum alegi tratamentul ortodontic potrivit în funcție de raportul calitate – preț

În primul rând, alegerea aparatului dentar se face doar împreună cu medicul specialist ortodont și în funcție de nevoile pe care le ai. Înainte de a alege care este cea mai bună opțiune pentru tine este bine să cunoști atât avantajele, cât și dezavantajele fiecărui model de aparat dentar. În plus, este foarte important să te gândești care sunt cele mai importante aspecte pentru tine, modul în care zâmbetul tău va arăta în timpul tratamentului sau perioada de purtare a aparatului dentar.

Șef de Lucrări Dr. Anca Temelcea, Doctor în Științe Medicale, Medic Primar Ortodonție și Ortopedie Dento-facială în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, explică faptul că perioada tratamentului se poate modifica în funcție de fiecare caz în parte și mai ales dacă pacientul respectă regulile recomandate de medicii ortodonți.

,,În general, se recomandă o ortopantomogramă (arată poziția dinților în os, poziția maxilarelor unul față de celălalt), o radiografie de profil pe care putem urmări cum este poziționat maxilarul față de mandibulă și cum sunt amândouă maxilarele poziționate pe suprafața craniului, mai ales pentru anomaliile dento-maxilare care necesită corectarea poziției fie a maxilarului, fie a mandibulei. Trebuie identificat exact locul, pentru a interveni fix asupra problemei, pentru că altfel nu se obțin rezultate, ceea ce este foarte grav atât pentru pacient, cât și pentru medic, întrucât se compromite ideea de tratament ortodontic.”

Așadar, înainte de a alege tipul de aparat dentar care îți place mai mult, este necesar să asculți de recomandările și sfaturile medicului specialist ortodont.

Îngrijirea danturii dacă port aparat dentar

Modalitatea prin care alegem să ne îngrijim aparatul dentar atunci când îl purtăm poate influența perioada tratamentului cu aparat dentar Safir. De aceea, cu cât respectăm mai mult sfaturile medicului ortodont, cu atât durata tratamentului poate fi mult mai redusă. Este foarte important să respectăm igiena orală corectă, să periem dinții și brackeții de cel puțin două ori pe zi și să folosim, în același timp, mijloacele adjuvante, cum ar fi: periuțele interdentare specifice curățării aparatului dentar, apa de gură și dușul bucal. Nu în ultimul rând, nu neglija vizitele regulate la medicul ortodont și acordă o atenție sporită asupra alimentelor pe care vrei să le consumi.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777