Aparatul dentar Safir VS. aparatul dentar metalic. Beneficii și avantaje

 

Control aparat dentar metalic realizat de catre medic, in stanga
Alegerea între aparat dentar Safir vs. aparat dentar metalic se realizează împreună cu medicul ortodont.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 10 iunie 2020

Vizualizat de 6.863 utilizator/i

Alegerea aparatului dentar este un moment foarte important pentru persoanele care își doresc o schimbare în viață. Evoluția domeniului stomatologiei a dus la apariția numeroaselor tipuri de aparate dentare și, implicit, la momentele în care pacienții sunt nevoiți să facă o alegere. Pentru a te ajuta, am pregătit o serie de aspecte pe care trebuie să le cunoști despre aparatul dentar din safir vs. aparatul dentar metalic înainte de a face o alegere.

Ce este aparatul dentar Safir

În primul rând, este unul dintre cele mai moderne aparate dentare și poate fi privit drept o mică bijuterie având în vedere faptul că se deosebește de un aparat dentar clasic prin prelucrarea fină, dar și prin finisajele perfecte.

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu aparatul dentar Safir este recomandat pacienților care își doresc o schimbare a danturii atât la nivel estetic, cât și la nivel funcțional. Este important să precizăm faptul că aparatul dentar Safir este mai puțin vizibil decât aparatele dentare clasice, astfel este potrivit pentru acei pacienți care își doresc ca pe parcursul tratamentului ortodontic să fie mai discreți. Brackeții sunt transparenți și oferă un aspect plăcut și chiar elegant.

De asemenea, este foarte important de precizat faptul că aparatul dentar Safir poate fi purtat de către majoritatea pacienților, indiferent de problema ce trebuie corectată. Astfel, dacă îți dorești un zâmbet frumos, cu dinți perfect aliniați, atunci nu trebuie să te îngrijorezi gândindu-te la felul în care vei arată de-a lungul tratamentului. Aparatul dentar Safir te va ajuta să te simți încrezător în propria persoană, în timp ce te îndrepți către destinația finală: un zâmbet perfect drept.

Zambet cu aparat dentar Safir

Aparatul dentar Safir este o opțiune de tratament ortodontic elegantă și discretă.

Ce este aparatul dentar metalic

Este un tip clasic de aparat dentar, foarte des ales de către pacienți pentru raportul preț-calitate.  Aparatul dentar metalic nu scade eficiența tratamentului deoarece produce o acțiune amplă la nivelul dinților. Acesta este foarte rezistent, de aceea este apreciat chiar și de către copii, care uneori nu respectă toate regulile impuse de purtarea aparatului dentar.

Aparatul dentar metalic este realizat din brackeți metalici, lipiți pe fiecare dinte în parte. Aceștia au rolul de a transmite informație arcului care trece prin ei. Brackeții și arcul sunt completate de elastice de dimensiuni mici. Acestea se pot alege în culori diferite și se pot schimba la fiecare control la medicul ortodont, aparatele dentare fiind astfel îndrăgite mai ales de către copii.

Zambet cu aparat dentar metalic

Aparatul dentar metalic este o opțiune de tratament ortodontic clasică și eficientă.

Avantaje și indicații pentru aparatul Safir și cel metalic

Atunci când vorbim despre aparatul dentar Safir vs. aparatul dentar metalic ne putem referi atât la avantaje, cât și la dezavantaje pentru fiecare model în parte.

Avantajele aparatului dentar Safir

Aparatul dentar Safir reprezintă un tratament ortodontic modern, astfel acesta aduce o serie de avantaje pacienților atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Dezvoltarea domeniului stomatologiei a dus la creșterea confortului pacienților în timpul tratamentului, dar și la rezultate superioare față de cele obținute în trecut, iată care sunt avantajele aparatului dentar Safir:

  • Rezistență crescută – aparatul dentar Safir este la fel de rezistent precum aparatul dentar metalic datorită materialului din care este realizat și structurii de bază care este extrem de solidă.
  • Eficiență – având în vedere faptul că este un aparat dentar fix acesta aplică o presiune constantă și continuă asupra dinților ducând la rezultate excepționale.
  • Estetica – aparatul dentar Safir este considerat unul dintre cele mai puțin vizibile modele montate pe suprafața exterioară a dinților. De ce? Pentru că brackeții din Safir sunt transparenți și greu de observat. Transluciditatea safirului se potrivește perfect indiferent de culoarea dinților, astfel aparatul dentar devine o soluție discretă, dar și eficientă.
  • Confort sporit – șlefuirea perfectă și finisajul aparatului dentar Safir fac ca acesta să fie o opțiune confortabilă pentru pacient. Forma elementelor componente urmărește atent forma dintelui și se potrivește perfect cu acesta.
  • Diminuarea riscurilor – datorită materialului din care este confecționat aparatul dentar din Safir riscurile apariției unei alergii sau a reacțiilor adverse sunt reduse.

Avantajele aparatului dentar metalic

Aparatul dentar metalic este un model clasic, o opțiune de tratament ortodontic la care au recurs pacienții de-a lungul timpului. Deși nu este un model modern acesta este foarte eficient, iată care sunt avantajele aparatului dentar metalic:

  • Rezistență crescută – datorită materialului din care este realizat aparatul dentar metalic se lipește foarte bine pe suprafața dintelui având astfel o rezistență crescută
  • Rezultate bune – forța exercitată asupra dinților duce la rezultate vizibile încă din primele etape ale tratamentului ortodontic
  • Raport preț-calitate favorabil – fiind un aparat dentar clasic, acesta este nu doar unul dintre cele mai cunoscute opțiuni de tratament ortodontic, ci unul dintre cele mai avantajoase din punct de vedere financiar.

Diferențe de preț

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte, astfel prețul tratamentelor diferă în funcție de nevoile fiecărei persoane. Atunci când ne referim la prețurile aparatului dentar Safir vs. prețurile aparatului dentar metalic putem vorbi despre diferențe. Prețul unui aparat fix metalic pentru o arcadă începe cu 2.400 de lei, iar prețul unui aparat dentar fix Safir începe cu 3.500 de lei pentru o arcadă. Pentru mai multe detalii cu privire la prețurile tratamentelor ortodontice puteți accesa pagina special destinată costurilor serviciilor stomatologice .

Durata tratamentului

Durata tratamentului ortodontic variază în funcție de tipul aparatului dentar ales, dar și de nevoile fiecărui pacient și de modul în care acesta respectă regulile recomandate de către medicii ortodonți. În medie , un tratament ortodontic durează aproximativ un an – un an și jumătate. Perioada tratamentului se poate modifica, în funcție de fiecare caz în parte.

Cum alegi între un aparat dentar Safir vs. metalic

În primul rând, este necesar să menționăm faptul că alegerea tipului de aparat dentar se face împreună cu medicul ortodont, în funcție de nevoile fiecărei persoane în parte. Înainte de a alege care este opțiunea potrivită pentru tine este recomandat să cunoști atât avantajele, cât și dezavantajele fiecărui tip de aparat dentar. De asemenea, este important să te gândești ce este mai important pentru tine, estetica sau timpul în care vei purta aparatul dentar.

Cum se îngrijește aparatul dentar

Modul în care este îngrijit aparatul dentar influențează perioada tratamentului ortodontic, astfel cu cât respectăm mai mult regulile prezentate de către medicul ortodont, cu atât durata tratamentului poate fi mai redusă. Este foarte important să realizăm o igienă orală corectă, să nu neglijăm vizitele la medicul ortodont și să acordăm o atenție sporită alimentelor pe care le consumăm.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777