Aparatul dentar Safir vs Invisalign. Beneficii și avantaje

 

Femeie care zambeste cu apart dentar Safir
Aparatul dentar Safir și aparatul dentar Invisalign reprezintă tratamente ortodontice moderne utilizate în stomatologie.

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 12 august 2020

Vizualizat de 4.589 utilizator/i

Aspectul estetic și frumusețea zâmbetului ne oferă mai multă încredere și siguranță, iar purtarea unui aparat dentar poate fi exact ajutorul de care avem nevoie pentru a avea dantura pe care ne-am dorit-o mereu. O veste bună pentru toate acele persoane cărora le este teamă de aspectul estetic din timpul tratamentului ortodontic este aceea că aparatele dentare moderne nu doar că necesită mai puțin timp pentru corectarea alinierii dinților, ci sunt și atât de discrete încât sunt cu greu observate de persoanele din jur. Poate că ai auzit de aceste noi tipuri de aparate dentare și te întrebi care este diferența între aparatul dentar Safir vs. aparatul dentar Invisalign. În continuare vei regăsi cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi modelul de aparat dentar potrivit pentru tine.

Ce este aparatul dentar Safir?

Deși în ultima perioadă aparatul dentar este văzut drept un accesoriu la modă, există persoane care aleg să amâne începerea tratamentului ortodontic sau chiar să refuze purtarea aparatului dentar din cauza aspectului estetic. Este important să precizăm faptul că aspectul funcțional primează atunci când vorbim despre un tratament ortodontic. Este foarte importantă mușcătura, în termeni medicali cunoscută drept ocluzie. O mușcătură corectă este cea care asigură o stimulare uniformă a țesutului de susținere a dintelui, astfel riscul de a pierde dinții devreme, ca urmare a pierderii țesutului de susținere a acestora, este mult diminuat. De asemenea, un alt factor al nevoii tratamentului ortodontic este reprezentat de redistribuirea sau reîmpărțirea spațiului pentru o protezare corespunzătoare, pentru înlocuirea dinților lipsă și restabilirea mușcăturii.

Astfel, purtarea unui aparat dentar poate influența întreaga viață a pacienților, aducând în primul rând beneficii funcționale, și în al doilea rând beneficii estetice. Tocmai pentru că tratamentele ortodontice reprezintă un pas extrem de important pentru sănătatea danturii, stomatologia modernă pune la dispoziție noi tipuri de aparate dentare create astfel încât să fie purtate cu încredere de către pacienți.

Aparataul dentar Safir este unul dintre cele mai moderne aparate dentare utilizate de către medicii ortodonți. Acesta se deosebește prin prelucrarea fină, finisajele perfecte și aspectul foarte elegant. Deși poate fi văzut drept o bijuterie fiind mult mai puțin vizibil decât aparatele dentare clasice, aparatul dentar Safir aduce beneficii reale funcționalității danturii prin brackeții transparenți. Este un tip de aparat dentar ce poate fi recomandat tuturor pacienților, indiferent de problemele ce necesită corectare.

Ce este aparatul dentar Invisalign?

Atunci când vorbim despre persoane care își doresc ca pe tot timpul tratamentului ortodontic aparatul dentar să nu poată fi observat de către persoanele din jur, putem face referire la aparatul dentar Invisalign.

Acesta este un aparat dentar modern, fără brackeți și sârmă de susținere. Invisalign este un aparat dentar ce constă într-o serie de gutiere transparente, personalizate pentru fiecare etapă a tratamentului. Gutierele poartă denumirea de alignere profesionale, acestea sunt aparate dentare detașabile ce se schimbă odată cu schimbarea poziției dinților, nu conțin material metalic fiind mult mai confortabile și excluzând posibilitatea apariției alergiilor și a rănirii cavității orale.

Tratamentul cu aparatul dentar Invisalign se adresează pacienților peste 12 ani, care au toți dinții permanenți erupți.

Avantaje și indicații pentru aparatul Safir și Invisalign

În primul rând avantajul unui tratament ortodontic cu aparat dentar Safir sau Invisalign este cel funcțional. Atunci când te gândești la avantajele aparatului dentar Safir vs. Invisalign este necesar să ști că ambele tipuri de aparat dentar reprezintă tehnici moderne utilizate în ortodonție, cu rezultate excepționale. După purtarea unui aparat dentar dantura ta va fi una sănătoasă, cu dinți corect aliniați, cu o mușcătură perfectă, care va scădea riscul apariției altor afecțiuni dentare. Un alt avantaj al tratamentelor ortodontice este reprezentat de aspectul estetic îmbunătățit ce duce la creșterea încrederii în propria persoană și a siguranței de sine. Atât aparatul dentar Safir, cât și aparatul dentar Invisalign aduc atât beneficii funcționale, cât și estetice pacienților.

Diferențe de preț

Prețul unui aparat dentar modern diferă în funcție de tipul acestuia. În ceea ce privește costul aparatului dentar Safir vs. Invisalign trebuie să avem în vedere faptul că aparatul Safir este unul fix ce se montează la începutul tratamentului ortodontic, iar aparatul dentar Invisalign este reprezentat de mai multe serii de gutiere. Astfel, un aparat dentar Safir costă 3500 lei/ arcadă, iar un aparat dentar Invisalign costă 20.000 de lei și include toate gutierele de care pacientul are nevoie pe durata întregului tratament.

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, oferim pacienților noștri soluții potrivite pentru rezolvarea tuturor problemelor stomatologice printr-un plan de tratament personalizat. Pentru mai multe detalii referitoare la prețurile serviciilor stomatologice puteți accesa pagina special destinată costurilor.

Durata tratamentului

Durata tratamentului ortodontic cu aparate dentare moderne este una mai scurtă decât în cazul tratamentelor cu aparate dentare clasice. Durata fiecărui tratament diferă în funcție de complexitatea fiecărui caz și de nevoile fiecărui pacient. De asemenea, modul în care sunt respectate indicațiile oferite de către medicii ortodonți influențează perioada de timp necesară corectării problemelor ortodontice.

Cum alegi între aprarat Safir sau Invisalign?

Tratamentul ortodontic potrivit pentru fiecare pacient în parte este recomandat strict de către medicul ortodont, în urma unor investigații care indică care sunt nevoile acestuia.

Pentru a vedea ce investigații sunt necesare înainte de începerea tratamentului ortodontic, trebuie să mergi la o consultație inițială pentru a ști exact ce radiografii sunt necesare. Așadar, medicul va recomanda exact setul de investigații care să ducă la stabilirea unui diagnostic pe baza căruia să fie întocmit un plan de tratament personalizat pentru fiecare pacient în parte.

,,În general se recomandă o ortopantomogramă care arată poziția dinților în os, poziția maxilarelor unul față de celălalt, o radiografie de profil pe care putem urmări cum este poziționat maxilarul față de mandibulă și cum sunt amândouă maxilarele poziționate pe suprafața craniului. Pentru că mai ales în anomaliile dento-maxilare care necesită corectarea poziției fie a maxilarului, fie a mandibulei. Trebuie identificat exact locul, pentru a interveni fix asupra problemei, pentru că altfel nu se obțin rezultate, ceea ce este foarte grav atât pentru pacient, cât și pentru medic, întrucât se compromite ideea de tratament ortodontic”, explică Dr. Anca Temelcea, medic specialist în ortodonție.  Astfel, înainte de a alege aparatul dentar care ne place mai mult, este necesar să primim recomandările din partea medicului specialist.

Beneficiile ortodonției pentru dantură

Tratamentele ortodontice asigură dezvoltarea armonioasă a aparatului dento-maxilar și vin în sprijinul pacienților cu boli parodontale, în diferite stadii evolutive. De asemenea, ortodonția este recomandată și cazurilor complexe de refacere a danturii, înaintea fazei de protezare, înainte de înlocuirea dinților lipsă în vederea restabilirii integrității arcadelor dentare.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134