Asistentă medicală de stomatologie, o meserie unde niciodată nu intervine rutina

 

Dana Istriteanu

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 10 | 25 august 2016

Vizualizat de 18.765 utilizator/i

Eroina acestui interviu este asistenta medicală de stomatologie, Dana Istrițeanu, o femeie pasionată de oameni. Însetată de cunoaștere activă, blândă și mereu bine dispusă, așa am cunoscut-o în cabinetul de stomatologie, locul unde se simte ca acasă. Privind-o cum  se comportă cu pacienţi care urmau să intre în intervențiile chirurgicale,  observându-i răbdarea, atenţia, precizia şi plăcerea cu care lucrează, mi-am permis să-i adresez câteva întrebări pentru a afla mai multe despre omul care este mâna dreapta a medicului implantolog.

 

 1. Cum ați ajuns să faceți parte din Echipa Dr. Leahu?

 Urma să practic pentru prima dată meseria de  asistentă medicală de stomatologie, așa că m-am interesat de un loc de muncă de unde aș avea multe de învățăt.  M-am documentat pe internet, site-ul clinicii, forumuri, am vorbit cu alți colegi, iar cu temele făcute și convinsă că îmi doresc să fac parte din echipă am aplicat. Iată-mă acum, după 3 ani tot aici.

 1. Ce v-a determinat să alegeți Clinicile Leahu?

 Am ales Clinicile Dr. Leahu datorită echipei bine pregătite și a tehnologiei de ultimă generație,  cu care sunt fascinată să lucrez. Domeniul stomatologic este într-o continuă schimbare. Tocmai de aceea, trebuie să  mă pregăteasc  continuu, pentru a fi la zi cu ultimele schimbări în materie de abordare sau materiale utilizate.  Noile tehnologii apărute vin în ajutorul pacienților și le oferă un tratament mai rapid și precis. În Clinicile Dr. Leahu pacienții beneficiază  de tehnologie de ultimă generație, cum ar fi radiologia digitală,  tehnologia CEREC, tehnica PRGF.  Este o oportunitate pentru mine să am la dispoziție toate aceste tehnologii, sa învăț câte puțin din fiecare și să dau tot ce am mai bun pentru pacient.

 1. Ce vă place cel mai mult din ceea ce faceți?

Cel mai mult îmi place chirugia. Mă fascinează cazurile complexe cu care ne confruntăm și nimic nu mă bucură mai mult decât să asist la rezolvarea acestora. Pot spune că îmi plac finalurile fericite, mai ales atunci când pacientul îți mulțumește din tot sufletul că i-ai redat bucuria de a zâmbi.

 1. De unde au venit cele mai mari satisfacții în munca dumneavoastră de zi cu zi?

Cea mai mare satisfacție este cand pacientul ne apreciază munca, devotamentul și pleacă din cabinet cu zâmbetul pe buze.

 1. Acum după 3 ani de lucru în fiecare zi cu pacienții , intervine vreodată rutina?

Rutina nu intervine niciodată, fiecare pacient fiind un caz diferit. Avem pacienți care intră în primul cabinet stomatologic care le iese-n cale și ajung la noi la retratament cu probleme și mai mari decât la început. Cu ei este puțin mai greu pentru că vin cu teamă și reticență, dar o comunicare bună și un mediu prietenos le rezolvă pe toate.

 1. În echipa din care faceți parte acum, echipa de chirurgie , cum vă simțiti?

Sunt fericită ca fac parte din cea mai bună și profesională echipă de la care am tot timpul ce învăța. Duc pe umeri o responsabilitate uriașă. Deși nu operez, trebuie să fiu întotdeauna foarte atentă și să mă asigur că implantologul are la îndemână toate materialele de care are nevoie. Nu este o treabă ușoară, dar lucrul în echipă ne ajută mult.

 1. În plan profesional, ați avut evoluție de admirat, ați ajuns cât de sus se putea în profesia de asistent medical de stomatologie. Ce vă mai doriți?

Imi doresc să fiu cel mai bine pregatită pentru orice situație neprevăzută,astfel pacientul să aibă încrederea că se află pe mâini bune.

Începe-ți cariera la Dr. Leahu – Clinici Dentare

Spune-ne câte ceva despre tine şi lasă-ne CV-ul tău aici, iar noi te vom contacta.

Comentarii

10 thoughts on “Asistentă medicală de stomatologie, o meserie unde niciodată nu intervine rutina

 1. Adina

  Bună ziua, as dori sa va întreb daca știți, se poate lucra ca și asistenta stomatologie cu diploma obținută în UK ca urmare a unui an de studiu și practica la cabinet, se poate lucra în tara doar pe baza experientei din UK?

  Răspunde

 2. Madalina

  Bună seara, am terminat scoala de asistent medical generalist și mă intereseaza dacă pot face o perioada de voluntariat în cadrul clinicii dvs.

  Răspunde

 3. Mihăilă Cătălina

  Bună ziua, sunt interesata de postul de asistenta, menționez ca am lucrat am puține notiuni, încă nu am ALP urmeaza sa îl ia în iunie.
  Am lucrat doar în salon de înfrumusețare (cosmeticiana). Mulțumesc

  Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777