Asistenta medicală – mâna dreaptă a medicului stomatolog

 


De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 26 aprilie 2017

Vizualizat de 2.216 utilizator/i

Cu toate că medicul stomatolog este vedeta atunci când vine vorba de tratamentele stomatologice finalizate cu succes, asistenta sa este de fapt factorul cheie. Aceasta reprezintă legătura dintre pacient și medic înainte, în timpul și după finalizarea tratamentului.

Deși pare o muncă ușoară, jobul de asistentă stomatologică este unul multi-disciplinar și necesită o combinație de calități și abilități. Iată mai jos câteva dintre calitățile pe care considerăm că orice asistentă de stomatologie trebuie să le aibă:

  1. Respect și empatie

Pentru multe persoane vizita la medicul dentist poate fi un lucru destul de înspăimântător. Tocmai de aceea este esențial ca asistenta să aibă o atitudine relaxantă și să le ofere pacienților o stare de calm, dar și să vorbească cu aceștia și să le explice ce se întâmplă.

Cei mai mulți medici stomatologi apreciază cel mai mult la o asistentă de stomatologie empatia și abilitățile de comunicare cu pacientul.

  1. Atenție la detalii

Pentru a le putea menține un standard de excelență este important ca fiecare pacient să fie tratat în aceeași manieră. La finalul programului, acesta poate fi un lucru destul de greu de făcut. Tocmai de aceea este esențial ca asistenta să rămână focusată, întrucât sănătatea pacientului este pe primul loc. Toate instrumentele utiizate de medicul dentist trebuie să fie sterilizate și puse la locul lor pentru desfășurarea unui tratament dentar complet și corect.

  1. Un stomac puternic

Cu toate că sună ciudat, este o abilitate esențială în acest domeniu. Uneori în timpul intervenției pot apărea sângerări, pe care asistenta va trebui să le oprească. Astfel, dacă sângele îți provoacă stări de rău va trebui să găsești o modalitate de a scăpa de această problemă, întrucât vei vedea sânge destul de des.

  1. Abilitatea de a asculta

Una dintre cele mai importante calități ale unei asistente medicale de stomatologie este să fie un bun ascultător. Nu doar că trebuie să relaționeze cu pacientul și să îi asculte problemele, dar trebuie să fie extrem de atentă și la indicațiile medicului dentist.

  1. Învățarea continuă

După o zi de muncă probabil că nimeni nu dorește să ajungă acasă și să citească lucruri tot despre muncă. Însă, în acest domeniu este foarte important să fii deschis și dornic să înveți lucruri noi. Tehnologia avansează rapid, iar o asistentă de stomatologie trebuie să știe cum să lucreze cu aparatele moderne pentru a putea ajuta medicul să realizeze un tratament stomatologic corect și modern.

  1. Profesionalismul

O caracteristică extrem de esențială. Trebuie să fii punctual și să ai o atitudine corectă la locul de muncă.

Pentru a fi o asistentă de stomatologie sunt necesare destule calități, după cum poți observa. Nimeni nu este perfect, tocmai de aceea nu este nevoie să excelezi în toate domeniile. Însă, dacă îți dorești destul de mult, te poți dezvolta profesional și poți învăța chiar și la locul de muncă.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777