search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

„Aștept cu nerăbdare să văd ce rezervă viitorul în stomatologie, poate chiar participind la inovarea domeniului materialelor dentare.” – Interviu cu Dr. Flavia Fugel

 


De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 14 decembrie 2016

Vizualizat de 1.354 utilizator/i

Pe măsură ce tot mai multe persoane au început să conștientizeze importanța sănătății și igienei orale este nevoie de medici  dentiști dedicați și orientați către nevoile pacientului.  Dr. Flavia Fugel, medic stomatolog este unul dintre acei medici pasionați de meseria sa, care tratează pacientul cu compasiune, repede și bine.

  1. În București sunt foarte multe cabinete stomatologice, cum ați luat decizia de a face parte din echipa clinicilor dentare Dr. Leahu?

Decizia a fost foarte ușor de luat, cautam un mediu în care să mă simt mereu provocată de cazuri complexe, de tehnologia în continuă dezvoltare, într-un mediu de lucru dinamic și alături de o echipă tânără. Toate acestea le-am găsit în clinicile Dr. Leahu, un mediu în care zilnic simt că am ceva de învățat și de oferit totodată.

  1. Profesia de medic stomatolog vă ocupă tot timpul sau găsiți echilibrul pe care îl căutăm cu toții între profesie și viața personală?

La începutul “vieții de medic dentist”, echilibrul a fost greu de menținut, pe parcurs până și stomatologia a devenit o pasiune a timpului liber, prin lectura diferitelor articole din revistele stomatologice. Acum, în timpul liber, prefer ciclismul, drumețiile și alte activități ce implică mișcare și petrecerea timpului în aer liber, dar și activități urbane, teatru , concerte, întâlniri cu prietenii.

  1. Cum trebuie sa fie un stomatolog bun?

Empatia cred că este una din calitățile principale, pe lângă o excelentă pregătire teoretică și practică. Relaționarea cu pacientul este un aspect foarte important, abilitatea cu care informațiile sunt transmise și câștigarea încrederii sunt atribuțiile unui stomatolog dedicat, alături de o atenție distributivă pe parcursul întregii activități în cabinetul de stomatologie.

  1. Ce le recomandați tinerilor medici care termină Facultatea de Medicină Dentară?

Recomand începerea activității de internship cât mai repede, pentru a intra cât mai curând în mediul activ în care își vor exercita profesia. Începerea cât mai de timpuriu a activității practice, learning by doing ar trebui să fie motto-ul proaspeților absolvenți. Recomand un stil de viață sănătos, pentru a avea o minte cât mai agilă, atenție sporită și entuziasm în începerea acestei cariere ce are multe satisfacții de oferit.

  1. Tehnologia evoluează extraordinar în stomatologie. Cum vedeți acest domeniu pe viitor?

Deja tehnologia și-a facut bine simtita prezenta in stomatologie, prin software-urile disponibile în protetica dentară, organizarea programului unui cabinet, tehnici ajutatoare de smile design. Probabil în viitor vom elimina numărul vizitelor la stomatolog, prin materiale tot mai mult îmbunătățite și instrumentar mai eficient, laser-ul probabil va fi integrat în terapia restaurativă prin obturații, 3D printing-ul va fi folosit în a confecționa proteze dentare imediat în mod uzual. Aștept cu nerabdare să văd ce rezervă viitorul în acest domeniu, poate chiar participind la inovarea domeniului materialelor dentare.

Medicina mi-a atras atenția de timpuriu, prin dorința de cunoaștere a modului de funcționare a acestei masinării complexe numită „om”. Pe masură ce acumulăm cunoștiințe de fiziologie, doream să aflu și ramura patologiilor, iar apoi, print-un mecanism tip cascadă, era absolut firesc să caut și metode de tratament. Medicina dentară m-a fascinat prin modul în care necesitatea restaurării funcției era inetrconectata cu restaurarea esteticii, prin impactul pe care un zâmbet îl are în mediu social, dar și asupra bunăstarii individului. Profesia de medic stomatolog mi-a oferit satisfacția de a face bine, de a schimba viața unui om, de a continua să învăț să evoluez într-un domeniu atât  de dinamic .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134