Avantajele procedurii cu implanturi dentare Dinți ficși în 24 de ore

 

Medic stomatolog in stanga, pacient in dreapta
Avantajul major al sistemului „Dinți ficși în 24 de ore” este că pacienții vor avea o dantură fixă, într-o zi, cu care pot mânca imediat după operație și își vor putea relua viața socială.

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 2 | 3 martie 2022

Vizualizat de 724 utilizator/i

Este foarte important pentru sănătatea întregului organism să avem dinți ficși, indiferent de vârstă. În prezent, tehnologiile moderne și procedurile revoluționare în stomatologie oferă pacienților ocazia de a pleca din cabinetul medicului stomatolog cu dinți ficși în doar 24 de ore. Așadar, proteza mobilă nu reprezintă ultima soluție atunci când vorbim de reabilitarea întregii danturi. Procedura cu implanturi dentare „Dinți ficși în 24 de ore” este realizată în completă siguranță sanitară, fără durere și oferă pacienților o experiență excepțională și dinți pentru o viață.

Descoperă care sunt avantajele unei danturi fixe și află cum îți poți recupera zâmbetul în doar 24 de ore, din articolul următor.

Ce este sistemul Dinți ficși în 24 de ore

Prin procedura „Dinți ficși în 24 de ore” se realizează reconstrucția totală a danturii, atât pentru pacienții fără dinți, cât și pentru persoanele care au dinți compromiși sau sunt purtători de proteze dentare mobile.

La Clinicile Dentare Dr. Leahu echipa de specialiști realizează cu succes fiecare caz, prin această tehnică inovatoare, iar pacienții se pot bucura de dinți ficși în doar 24 de ore și totodată își reiau viața socială în timp record.

Cu ajutorul unei danturi fixe te simți mai bine, arăți mai bine și te poți bucura mai mult de viață alături de prieteni și familie.

Avantajele procedurii cu implanturi dentare într-o zi

Pentru fiecare pacient care a decis că își dorește o dantură fixă, specialiștii Clinicilor Dentare Dr. Leahu oferă tratamentul și soluția potrivită nevoilor lor. Prin urmare, indiferent de afecțiunile dentare cu care se confruntă un pacient, oricine poate obține astăzi o dantură fixă și frumoasă într-o singură zi. Avantajele sistemului „Dinți ficși în 24 de ore” sunt următoarele:

Planificarea eficientă a timpului petrecut în clinică

Timpul petrecut în clinică este atent planificat, iar pacientul știe de la început care sunt etapele. În cadrul consultației de specialitate, pacientul primește toate opțiunile de tratament și împreună cu medicul alege planul de tratament personalizat, potrivit situației clinice și istoricului medical. Spre deosebire de procedurile standard, care se pot extinde pe perioade foarte mari de timp, protocolul „Dinți ficși în 24 de ore” îți redă zâmbetul într-o zi.

Indicații pre și post tratament

Dacă ai decis că este timpul să te bucuri de o viață normală, cu ajutorul unei danturi fixe, echipa de medici specialiști a Clinicilor Dentare Dr. Leahu îți stă la dispoziție cu toate informațiile necesare, pentru o experiență excepțională și maximum de confort la stomatolog. Așadar, atât înainte cât și după intervenția chirurgicală, medicul implantolog oferă pacientului toate indicațiile necesare pentru realizarea procedurii.

În ziua intervenției pacienții nu trebuie să mănânce cu 6 ore înainte sau să consume apă cu 1 oră înainte de procedura chirurgicală. De asemenea, pacientul nu trebuie să poarte bijuterii la nivelul capului și a gâtului, atunci când se prezintă la clinică pentru inserarea implanturilor.

Confortul unei intervenții chirurgicale sigure, realizată de specialiști

Ceea ce îi împiedică pe mulți pacienți să apeleze la implantul dentar este teama față de o procedură chirurgicală. Ceea ce trebuie să știm însă este că, un alt beneficiu al sistemului „Dinți ficși în 24 de ore” este confortul. Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt avizate pentru anestezia și terapia intensivă (ATI), astfel pacienții pot beneficia de sedarea conștientă. „Pacientul doarme în timpul operației, iar noi, medicii, facem absolut tot ce este necesar: realizăm extracții dentare, curățăm infecțiile din os, dacă este cazul facem fie adiție osoasă, fie grefă gingivală sau sinus lift și la final inserăm implanturile dentar. Sedarea conștientă îl ajută pe pacient să fie relaxat, să nu simtă durere și să se simtă în siguranță, deoarece starea sa este monitorizată constant de către medicul anestezist”, ne explică Dr. Ionuț Leahu, Owner & Medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie.

Reluarea vieții sociale în timp record

Avantajul major al sistemului „Dinți ficși în 24 de ore” este că pacienții vor avea o dantură fixă, într-o zi, cu care pot mânca imediat după operație și își vor putea relua viața socială. Este mai simplu ca oricând să beneficiezi de tratamente stomatologice moderne și experiența unei echipe complete de specialiști. În Clinicile Dentare Dr. Leahu sănătatea pacienților este prioritatea noastră, iar o dantură fixă reprezintă pasul către o viață normală.

Etapele reabilitării danturii cu implanturi dentare Dinți ficși în 24 de ore

Fiecare pacient este unic, de aceea echipa multidisciplinară de medici stomatologi din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu realizează cu atenție planuri de tratament personalizate pentru fiecare caz în parte. Totodată, știm cât de importantă este decizia de înlocuire a dinților pentru un pacient, de aceea vom explica mai jos care sunt etapele implantului dentar prin procedura „Dinți ficși în 24 de ore”:

Consultul inițial

Pacientul face o vizită în cabinetul medicului stomatolog, unde este realizată o radiografie dentară panoramică, consultul clinic de specialitate și foarte important, discuția cu medicul implantolog. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, protocolul standard al tratamentelor ce implică implanturi dentare include și realizarea unui CT dentar. Datorită tomografiei dentare computerizate, se pot analiza imagini mult mai ample ale danturii, iar asta le va permite medicilor specialiști să planifice mult mai exact intervenția chirurgicală. Astfel, pacienții vor putea beneficia de un tratament potrivit și vor obține rezultatele dorite.

Intervenția chirurgicală

Înainte de intervenția de inserare a implanturilor dentare, medicul recomandă pacienților să realizeze un set complet de analize generale, în așa fel încât echipa medicală să dispună de toate informațiile necesare și să ofere siguranța și confortul deplin pe tot parcursul operației.

Montarea lucrării provizorii

Echipa medicală realizează o amprentă a danturii pacientului, astfel încât tehnicienii dentari să realizeze lucrarea fixă provizorie. Așadar, după doar 24 de ore de la realizarea intervenției chirurgicale, pacientul primește lucrarea dentară pe care o va purta aproximativ 4-6 luni. De asemenea, pentru extragerea firelor, pacientul trebuie să se prezinte la aproximativ 7-10 zile de la intervenție în clinica stomatologică.

Lucrarea pe termen lung

După încheierea perioadei de vindecare, pacientul este chemat în clinica dentară pentru a primi lucrarea finală. Totodată, dacă pacientul are disponibilitate, înainte de finalizarea perioadei de vindecare, poate veni la medicul stomatolog pentru 1 sau 2 probe ale lucrării protetice pe termen lung.

Recuperarea după procedură

Medicii implantologi recomandă pacienților să urmeze o dietă semilichidă la temperatura camerei, în primele 8-12 săptămâni după intervenția chirurgicală. Totodată, este important să avem o igienă orală strictă din a treia zi, postoperatorie, cu ajutorul periuței dentare. Gingia se periază cu o periuță moale (exclus periuța electrică), cu o cantitate mică de pastă de dinți (cât un bob de mazăre). La 24 de ore după intervenție, efectuați clătiri ușoare cu ceai de salvie timp de 7-10 zile post-intervenție.

În cazul folosirii apei de gură cu clorhexidină, aceasta poate fi utilizată la 3 săptămâni de la realizarea intervenției chirurgicale. De asemenea, obiceiurile vicioase, cum ar fi fumatul sau consumul de alcool, trebuie evitate pe tot parcursul perioadei de recuperare. Este important ca pacienții să se prezinte la controalele postoperatorii, pentru a se asigura că vindecarea are loc corespunzător.

Concluzii

Cel mai important beneficiu al procedurii cu implanturi dentare Dinți ficși în 24 de ore este refacerea danturii într-o singură zi, care ajută la îmbunătățirea sănătății întregului organism și recăpătarea încrederii în propria persoană și a poftei de viață. Odată ce viața socială a pacientului este mai bună datorită danturii, crește dorința lui de a întreține cât mai corect și pentru cât mai mult timp sănătatea dentară. În acest caz, pacientul va fi mult mai riguros cu privire la controalele medicale periodice și va adopta un stil de viață cât mai sănătos.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Avantajele procedurii cu implanturi dentare Dinți ficși în 24 de ore

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777