Beneficiile unui implant dentar corect inserat

 

interventie chirurgicala echipa dr. leahu pentru beneficii implant dentar
Echipa multidisciplinară a Clinicilor Dentare Dr. Leahu oferă pacienților toate beneficiile implantului dentar

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 2 | 24 noiembrie 2020

Vizualizat de 956 utilizator/i

Despre ce beneficii aduce un implant dentar, dar și despre posibilitatea refacerii întregii danturi cu ajutorul sistemului de implanturi SKY fast&fixed se vorbește din ce în ce mai mult în domeniul stomatologiei. De ce? Pentru că acestea confirmă dezvoltarea tehnologiei și a tehnicilor de lucru pe care medicii stomatologi le realizează în ziua de astăzi. Gama largă de avantaje pe care le poți obține odată ce alegi implantul dentar îți asigură atât un tratament stomatologic la cea mai înaltă calitate, cât și siguranță și încredere în propria persoană. Tocmai pentru a face cea mai bună alegere și pentru a te bucura pe deplin de aceasta este necesar să știi încă de la început care sunt toate beneficiile pe care ți le oferă un implant dentar corect inserat. Află din articolul următor care sunt acestea.

Ce este și cine are nevoie de implant dentar?

În primul rând, este foarte important să știi ce este de fapt implantul dentar astfel încât să îți dai seama dacă ai nevoie de un tratament stomatologic de acest tip. Implantul dentar este un șurub care înlocuiește rădăcina naturală a dintelui atunci când aceasta nu mai poate fi salvată prin alte tipuri de tratamente. Această nouă rădăcină a dintelui se inserează în os și permite ulterior atașarea unei coroane dentare, care ține de fapt locul dintelui natural și redă complet funcționalitatea și estetica acestuia. Există mai multe tipuri de implanturi dentare, iar acestea sunt recomandate de către medicul specialist în urma consultului și a investigațiilor specifice, în funcție de nevoile fiecăruia.

Și dacă încă te întrebi dacă ai nevoie de un implant dentar sau nu, în continuare vei afla care sunt cele mai comune cazuri în care pacienților le este recomandat implantul dentar. Așa cum am văzut, acesta înlocuiește un dinte care nu mai poate fi salvat sau un dinte care a fost deja pierdut, astfel implantul dentar reprezintă o opțiune potrivită pentru toate acele persoane care își doresc să aibă din nou o dantură completă și sănătoasă. Înlocuirea unui dinte lipsă cu un implant dentar este o opțiune de tratament ideală, deoarece implantul nu afectează dinții vecini, așa cum se întâmplă în cazul tratamentelor protetice clasice cu punte dentară, care prevăd atașarea lucrării protetice având drept suport dinții vecini.

De asemenea, implanturile dentare sunt o soluție optimă și pentru acele persoane care din diferite motive au nevoie de o refacere totală a danturii. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu o astfel de intervenție poartă denumirea de fast&fixed și presupune o intervenție chirurgicală în cadrul căreia dinții naturali ce nu mai pot fi salvați sunt îndepărtați, iar în locul acestora sunt inserate implanturile dentare. Pentru a putea insera implantul dentar corect este necesar ca osul maxilar sau mandibular să fie sănătos și să aibă un volum suficient. Nu te îngrijora, există soluții și pentru situațiile în care de-a lungul timpului osul s-a măcinat și și-a redus volumul. O astfel de soluție este adiția osoasă, care se realizează în cadrul aceleiași intervenții chirurgicale în care sunt inserate implanturile dentare, tocmai pentru ca tu să beneficiezi de mai mult confort și pentru a te bucura de o dantură nouă în doar 24 de ore.

Principalele beneficii ale implantului dentar

Așa cum am văzut, implanturile dentare te pot ajuta să îți recapeți sănătatea și frumusețea danturii indiferent de problema cu care te confrunți. Implanturile dentare îți oferă o gamă completă de beneficii, de la protejarea dinților sănătoși, și până la posibilitatea redobândirii dinților ficși. Intervenția chirurgicală prin care sunt inserate implanturile dentare se realizează cu ajutorul sedării conștiente, care în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu se realizează în siguranță, cu monitorizarea permanentă a medicului anestezist. Fie că alegi înlocuirea unui singur dinte lipsă sau refacerea întregii danturi, te bucuri de confort și siguranță.

Un alt beneficiu pe care implanturile dentare ți-l oferă este redobândirea dinților ficși, cu ajutorul cărora poți mânca tot ce îți dorești, poți zâmbi oricând simți nevoia și poți avea din nou mai multă încredere în propria persoană.  De exemplu, refacerea totală a danturii cu ajutorul sistemului de implanturi dentare SKY fast&fixed îți oferă posibilitatea de a avea o dantură perfect funcțională în doar 24 de ore.

Ce înseamnă un implant dentar corect inserat?

Fără îndoială un implant dentar este cea mai potrivită opțiune pentru înlocuirea unui dinte lipsă, dar cum ne asigurăm că intervenția chirurgicală este una reușită? În primul rând, este foarte important să alegi o echipă medicală foarte bine pregătită și cu experiență de lucru. Este necesar să discuți cu întreaga echipă și să te asiguri că ai răspunsuri pentru toate întrebările tale pentru că doar atunci când ai încredere în medicii cu care lucrezi poți simți cu adevărat confortul pe care aceștia ți-l oferă. Așa cum am văzut, în unele cazuri, un implant dentar necesită și o adiție osoasă pentru a putea fi inserat corect, iar în astfel de situații este foarte important să te asiguri că echipa medicală pe care ai ales-o îți poate oferi acest tip de intervenție. Nu în ultimul rând, un implant dentar corect inserat este, în final, un tratament stomatologic de care te poți bucura întreaga viață, dar pentru acest lucru este necesar să respecți cu strictețe indicațiile și sfaturile medicilor și să nu amâni niciodată controalele stomatologice.

Cum asiguri îngrijirea implantului dentar?

Implantul dentar nu necesită o îngrijire specială, sunt recomandate aceleași reguli de igienă orală: periajul dentar de 2 ori pe zi și folosirea apei de gură. Medicii stomatologi sfătuiesc pacienții cu implant dentar să utilizeze o periuță de dinți cu peri moi și să introducă în ritualul de igienă orală și dușul bucal, pentru o curățare mai eficientă. În acest fel îndepărtezi resturile alimentare care au tendința de a se acumula și care dacă nu sunt îndepărtate duc la respirație urât mirositoare și îmbolnăvirea gingiilor. Tocmai pentru a nu te confrunta cu astfel de probleme și a menține implantul dentar chiar și pentru o viață este necesar să nu neglijezi igiena orală și vizitele regulate în cabinetul medicului stomatolog.

Ce poți face pentru a-ți recăpăta dantura?

Dacă ai trecut printr-o intervenție cu implant dentar care nu a reușit și te-ai ales cu probleme stomatologice mai mari, disconfort, infecții, mobilitate la nivelul implantului dentar și chiar cu unele complicații legate de sănătatea sinusurilor. În astfel de situații poți apela la programul ,,O nouă șansă” din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Astfel, pentru orice implant dentar pe care l-ai pus în altă parte, dar ți-a cauzat probleme noi îți oferim 100 de euro credit pentru înlocuire.

Concluzii

Implanturile dentare sunt o soluție potrivită pentru recăpătarea sănătății și frumuseții naturale a danturii. Beneficiile pe care implantul dentar le oferă tuturor pacienților care aleg această tehnică stomatologică ajută la recăpătarea funcționalității danturii și oferă încrederea pierdută odată cu pierderea dinților naturali. În ziua de astăzi, există soluții pentru orice tip de problemă stomatologică, însă pentru rezultate cât mai bune este foarte important să respecți cu strictețe sfaturile medicului stomatolog și să nu amâni niciodată vizitele pentru controlul medical.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Beneficiile unui implant dentar corect inserat

 1. nedelcu constantin

  Buna seara . Considerati ca lucrarea PROVIZORIE realizata in primele ore de la aplicarea implanturilor este BENEFICA sau ar trebui evitată ?! MULȚUMESC :

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Puteți consulta pachetele de prețuri pentru refacerea întregii danturi aici: https://cliniciledrleahu.ro/dinti-ficsi-pentru-o-viata/. Costul unui pachet este cost pe arcadă. Pentru mai multe informații și programări vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0219134 sau prin whatsapp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777