Beneficiile unui tratament ortodontic

 

Dr. Anca Ghoerghe in stanga si asistenta in drepta pregatind instrumentele stomatologice
Tratamentele ortodontice oferă pacienților un zâmbet sănătos și frumos.

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 3 martie 2020

Vizualizat de 762 utilizator/i

Aparatul dentar are rolul de a îndrepta dinții, de a reda pacientului posibilitatea de a avea o mușcătură corectă. Aparatul dentar corectează problemele de aliniere a danturii: dinți strâmbi, înghesuiți sau care au spații mari între ei. Tratamentele de corectare a mușcăturii și de îndreptare a dinților se realizează de către medicii ortodonți care ne ajută să ne îmbunătățim sănătatea orală. Problemele de ortodonție pot fi de natură genetică sau pot apărea în urma dezvoltării incorecte a dinților permanenți.

Datorită tehnologiei avansate, atât copiii, adolescenții, cât și adulții pot beneficia de tratamente ortodontice diverse, pot alege aparate dentare care să fie mai puțin vizibile, mai discrete sau aparate dentare clasice. Vârsta la care un copil poate purta aparat dentar este de 7 ani. La această vârstă, copiii se află în etapa incipientă a formării danturii permanente. Astfel, aparatul dentar îi ajută să își dezvolte dinții într-un mod sănătos.

Tratamentul ortodontic de corectare a mușcăturii și de îndreptare a dinților este o opțiune sigură, cu rezultate eficiente și pentru adulți. Majoritatea persoanelor în vârstă consideră că purtarea unui aparat dentar este eficientă doar în cazul tinerilor, însă medicii ortodonți susțin că acesta este doar un mit.

De câte tipuri pot fi aparatele dentare?

Pacienții au posibilitatea împreună cu medicul ortodont să aleagă tipul de aparat dentar pe care își doresc să îl poarte. Astfel, există aparat dentar fix cu brackeți metalici, aparat dentar invizibil Incognito, aparat dentar transparent Safir, aparat dentar invizibil Invisalign sau aparat dentar Damon.

Montarea aparatului dentar

Medicul ortodont stabilește cel mai eficient tratament pentru fiecare caz în parte. Înainte de montarea aparatului dentar, acesta va evalua dinții, va verifica mușcătura, va realiza fotografii, radiografii, urmând să recomande pacientului cel mai potrivit tratament.

Cristina Păun, pacientă a Clinicilor Dentare Dr. Leahu, mărturisește că a avut mari probleme cu dantura, iar în trecut mai mulți medici i-au spus că nu se poate face nimic. Acest lucru a  ambiționat-o să caute o clinică stomatologică care să îi ofere o șansă: ,,La Clinicile Dentare Dr. Leahu am găsit tot suportul și înțelegerea de care am avut nevoie. Am avut un plan de tratament care a impus obturații, extracții, două implanturi și un aparat ortodontic. Sunt foarte mulțumită de rezultatele de până acum și nu aș renunța la aceste clinici pe care le recomand ori de câte ori am ocazia.”

Dr. Anca Gheorghe in stanga si pacienta in dreapta

Dr. Anca Gheorghe alături de Cristina Păun, pacient al Clinicilor Dentare Dr. Leahu

Cât durează tratamentul ortodontic?

În majoritatea cazurilor, durata tratamentului ortodontic este între un an și un an și jumătate. Însă, există și cazuri în care tratamentul se prelungește în funcție de complexitatea cazului, dar și de nerespectarea sfaturilor medicului ortodont. După aplicarea aparatului dentar, numărul vizitelor periodice la medicul stomatolog este mai mare decât în mod normal. Este necesar ca medicul ortodont să verifice evoluția tratamentului și modul în care dantura capătă o formă potrivită pentru pacient.

Pe toată perioada tratamentului ortodontic, trebuie să acorzi o atenție sporită igienei danturii. De asemenea, este important să consumi alimente potrivite și să le eviți pe cele tari, dure care pot afecta brackeții aparatului dentar. Dacă consideri că pe parcursul tratamentului apar anumite probleme cu aparatul dentar, este indicat să te consulți cu medicul ortodont.

Mădălina Liliana Brăiloiu, pacienta noastră, tocmai a finalizat tratamentul ortodontic și-a îndepărtat aparatul dentar superior, iar peste o lună îl va îndepărta și pe cel inferior: ,,După doi ani de tratament, a venit momentul să renunț la aparatul dentar. În primele zile ale tratamentului, a fost dificil să mă obișnuiesc cu acesta, însă cu timpul m-am obișnuit. Am recomandat aceste servicii stomatologice atât soțului, cât și fratelui meu. În prezent, amândoi sunt pacienți ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu.”

Dr. Anca Gheorghe in stanga si pacienta in dreapta

Dr. Anca Gheorghe alături de Brăiloiu Mădălina Liliana, pacient al Clinicilor Dentare Dr. Leahu

Pe lângă faptul că dinții drepți și sănătoși îmbunătățesc aspectul zâmbetului, pacientul se bucură și de beneficii psihologice, un zâmbet frumos și sănătos oferind siguranță, încredere în propria persoană.

Daca îți dorești dinți drepți, estetici și consideri că ai nevoie de un aparat dentar, atunci este recomandat să te programezi la un consult stomatologic în care medicul ortodont îți va răspunde la toate întrebările și îți va oferi cele mai eficiente soluții, în funcție de nevoile și dorințele tale.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134