Bianca Lescae, studentă la medicină dentară: „Sunt recunoscătoare că pot învăța de la cei mai buni”

 


De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 6 | 14 august 2019

Vizualizat de 1.807 utilizator/i

Un program de practică de vară este o modalitate excelentă de a pune în practică teoria pe care ai învățat-o pe băncile facultății și de a lua contact cu o anumită industrie. Pentru un student la medicină, practica într-o clinică de top este un mare pas înainte în carieră și poate reprezenta o oportunitate de a obține un loc de muncă chiar în cadrul companiei unde a susținut această activitate. Află ce are de spus Bianca Lescae, studentă în anul IV, despre practica de vară la Clinicile dentare Dr. Leahu din următorul interviu:

Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru stomatologie?

Printre pasiunile mele se află sculptatul, psihologia și în special psihologia copilului și a familiei, iar printre interesele mele se află dorința de a ajuta copiii printr-o bună educație sanitară. Reunind toate acestea, atunci când am luat decizia de a alege o profesie, mi-am dat seama că stomatologia și în special pedodonția îmbină armonios toate pasiunile și interesele mele.

Cum decurge o zi de practică in Clinicile dentare Dr. Leahu?

La începutul zilei medicul coordonator îmi prezintă cazurile pe ortopantomografie și discutăm despre planul de tratament posibil. Îmi pune la încercare spiritul de observație, cunoștințele dar și capacitatea de a corela informațiile primite în zilele anterioare. Urmează primirea micuților pacienți în cabinet, urmăresc îndeaproape discuția dintre doctor și pacient. Aceasta este o discuție de familiarizare a copiilor cu mediul de lucru, instrumentarul și de câștigare a încrederii. Este un moment pe care eu îl îndrăgesc foarte tare pentru că este cel mai important pas în reușita tratamentului. În etapa de realizare a tratamentelor, urmează o serie lungă de întrebări, răspunsuri, devize. Încerc să acumulez toate informațiile din cabinet. În final, discuția cu părinții asupra tratamentului. Sunt recunoscătoare că pot învăța de la cei mai buni și am cel mai bun exemplu de urmat, medicul meu coordonator.

Ce specializare te atrage mai mult și de ce?

Specializările care mă atrag cel mai mult sunt pedodonția și protetica. Pedodonția pentru că sunt o persoană care empatizează ușor cu cei mici. Ador poveștile și am început să scriu câteva. Ador să desenez în creioane cerate. Aș spune că am multe de împărtășit cu micuții pacienți. Protetica pentru că pierderea dinților determină și pierderea încrederii în sine. Îmi doresc ca o dată cu refacerea zâmbetului și dobândirea unei sănătăți orale bune, să contribui și la echilibrul emoțional al pacientului.

Care este cea mai gravă problemă pe care ai întâlnit-o la copii, din punct de vedere stomatologic?

Ultimul caz la care am fost prezentă pot spune că evidențiază o situație frecventă și destul de problematică. O pacientă de numai 2 anișori, care în urma unei căzături a suferit o fractură coronară a incisivilor centrali superiori cu deschiderea camerelor pulpare. Timp de câteva zile micuța pacientă nu a putut dormi sau mânca. Dificultatea cazului este dată de vârsta foarte mică, dar și de durerile accentuate. În acest context, nu s-a putut realiza un tratament în timp util din cauza stadiului acut și a fost necesară sedarea profundă, pentru un tratament corect.

Cum ai fost primită în echipa Clinicilor dentare dr. Leahu?

Am fost foarte plăcut surprinsă de promptitudinea răspunsului primit în urma aplicării mele la programul de practică de vară și de prezentarea cursurilor de izolare cu diga și de realizare a obturațiilor, în urma cărora am învățat lucruri noi. Prezentările au fost interactive și cu exemple de cazuri clinice. Totodată, apreciez faptul că medicul meu coordonator îmi urmărește atent evoluția și este deschis inclusiv la propunerile mele cu privire la activitatea de învățare.

Cât de importantă este relația dintre student și medicul coordonator?

Relația cu medicul coordonator este esențială pentru progres. Eu i-am oferit încrederea mea domnișoarei doctor Alexandra Lumină, care m-a încurajat și apreciat la momentul potrivit și m-a corectat sau îndrumat spre perspective noi. Aș putea spune că a fost un schimb de cunoștințe, de experiență. Eu am oferit încredere și implicare și am câștigat foarte multe cunoștințe extrem de utile în cariera pe care mi-am ales-o.

Dacă ai recomanda cuiva să facă un internship la Clinicile dentare Dr. Leahu, ce i-ai spune?

În Clinicile dentare Dr. Leahu poți găsi tot ceea ce ai nevoie pentru a te pregăti temeinic pentru viitoarea carieră. Activitatea se desfășoară într-un mediu plăcut, dotat cu aparatură medicală de ultimă generație. Ești în permanență înconjurat de medici specializați în toate ramurile stomatologiei, care au o experiență clinică impresionantă. Am găsit aici răspuns la orice întrebare. Totodată, beneficiezi de materiale și aparatură nouă pentru a învăța sau pentru a-ți perfecționa anumite manopere. În plus, medicul coordonator va monitoriza atent activitatea și evoluția ta și vei primi îndrumarea necesară în orice problemă.

Începe-ți cariera la Clinicile dentare Dr. Leahu. Spune-ne câte ceva despre tine şi lasă-ne CV-ul pe adresa de e-mail hr@drleahu.ro sau aici, iar noi te vom contacta.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

6 thoughts on “Bianca Lescae, studentă la medicină dentară: „Sunt recunoscătoare că pot învăța de la cei mai buni”

 1. Capitan Anastasia

  Buna ziua! Ma numesc Căpitan Anastasia si am absolvit anul 3 de medicina dentară in cadrul UMF Iasi. Va scriu cu intenția de a realiza practica de vara in cadrul clinici dumneavoastra. Sunt interesată sa învăț cat mai multe lucruri noi si sa imi sedimentez informațiile deja asimilate in decursul anului universitar. Cred ca practica in clinicile Dr. Leahu este o oportunitate excelenta pentru orice student la medicina.
  As fi interesată de practica in clinica din Iasi.
  Astept cu interes răspunsul dumneavostra. Va multumesc!

  Răspunde

 2. Isaila Madalina

  Buna ziua! Am absolvit anul 5 de Stomatologie in cadrul UMFCD Bucuresti. Sunt interesata sa fac practica de vara in clinica din Bucuresti. Consider ca practica in clinica Dr Leahu este o mare oportunitate pentru a putea acumula informații noi.
  Aștept răspunsul dumneavoastră cu interes. Va mulțumesc!

  Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777