Boala Alzheimer poate fi cauzată de o infecție a gingiei

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 28 ianuarie 2019

Vizualizat de 718 utilizator/i

Boala Alzheimer este a şasea cauză principală de deces în Statele Unite ale Americii și una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Alzheimerul, care este o formă de demență, nu poate fi vindecată. Un studiu efectuat arată că infecția gingivală poate fi una dintre cauzele bolii Alzheimer.

O cercetare publicată în revista Science Advances sugerează că bacteria Porphyromonas gingivalis, cea care distruge țesutul gingival, este strâns legată de demență și de boala Alzheimer, notează eu.usatoday.com.

Cercetătorii au studiat bacteriile din creierul persoanelor cu boala Alzheimer. Ulterior, aceștia au efectuat teste pe șoareci care au scos la iveală faptul că infecția gingiilor a condus la o creștere a producției de amiloid beta (aminoacid găsit în plăcile amiloide găsite în creierul pacienților cu Alzheimer).

„În ciuda eforturilor seminficate, progresul împotriva Alzheimer este extrem de lent. (…) Publicația Advances Science face lumină în cazul patologiei Alzheimer”, a declarat Casey Lynch, CEO al companiei farmaceutice Cortexyme.

Totuși, deși au mai existat studii anterioare legate de boala parodontală și de Alzheimer, oamenii de știință care nu au participat la această cercetare spun că nu există dovezi suficiente care să lege boala Alzheimer de infecția gingiei.

În prezent, nu există niciun tip de tratament pentru boala Alzheimer. Se estimează că aproximativ 350.000 de români suferă de demență. Doar doi din zece pacienți sunt diagnosticați, iar numai unul dintre aceștia primește tratament adecvat.

Ai probleme cu gingiile și cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9134 și un specialist al Clinicilor dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi șase clinici, patru în București, una în Pitești și una în Timișoara.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134