Cancerul oral – unde apare și cum poți să-l detectezi din timp?

 

Medic stomatolog in dreapta, pacient pe scaunul stomatologic in cabinetul de medicina dentara
Simptomele cancerului oral apar în cazurile avansate şi, foarte rar, în stadii incipiente.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 30 martie 2016

Vizualizat de 2.893 utilizator/i

În fiecare an, cancerul oral afectează la nivel mondial peste 450.000 de persoane. Cifrele mai arată că la fiecare oră, o persoană din lume moare din pricina acestei boli.

Simptomele cancerului oral apar în cazurile avansate şi, foarte rar, în stadii incipiente. „Trăind zi de zi cu afecțiunea, pacientul nu observă o schimbare a formelor mucoaselor sau dacă i-a apărut vreo excrescență pe limbă. În general, excrescențele apar în zone mai ascunse ale gurii unde un om obișnuit nu se uită zi de zi. Numai un medic poate spune dacă există un risc sau nu în cavitatea orală„, afirmă doctor Ionuț Leahu, specialist în implantologie dentară.

Există simptome specifice

Cei mai expuși cancerului oral sunt fumătorii și oamenii care consumă excesiv alcool. De multe ori, boala este descoperită când celulele canceroase afectează deja alte organe. Care sunt însă simptomele cancerului oral? În multe cazuri, ganglionii din cavitatea bucală se măresc. Conform medicilor specialiști, ganglionii sunt singurii care suferă modificări în majoritatea tipurilor de cancer oral, în cancerul limbii, al sinusurilor sau al amigdalelor.

Orice leziune care nu se vindecă într-un timp de două săptămâni, ar trebui să fie un semnal de alarmă. Dacă pacientul are senzația că există ceva în plus în cavitatea bucală, ar trebui să vină la control„, atrage atenția Ionuț Leahu.

Tratamentul cancerului oral se face în funcţie de stadiul de evoluţie al acestuia la momentul depistării lui.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777