021 9134 Locatii   stegulet it stegulet en stegulet ro
Linie telefonică cu tarif normal

Când ești încurajat să evoluezi continuu tinzi spre perfecțiune

 

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | august 31st, 2017

Vizualizat de 849 utilizator/i

Dr. Alisa Dide este unul dintre cei mai noi medici specializați în parodontologie din clinicile dentare Dr. Leahu, dar și unul dintre cei mai ambițioși în a ajuta oamenii să aibă un zâmbet cât mai aproape de perfecțiune. Este o persoană care își dorește să ajungă cât mai sus, prin muncă și sârguință. Astăzi, aceasta și-a eliberat din timp, iar printre tratamentele pacienților și-a oferit un răgaz în a ne răspunde la câteva întrebări.

  1. Cine sau ce anume te-a inspirat să devii medic dentist? De ce ai ales această specializare, mai departe? (parodontologie)

Dintotdeauna mi-au plăcut științele exacte, în special chimia, care m-a ajutat foarte mult să înțeleg cum funcționează viața, la nivel elementar și să îmi dezvolt gândirea. Din clasa a 7-a “știam” că voi deveni doctor, însă nu am știut ce specialitate voi urma până în ultimul an de liceu când mi-am dat seama că îmi doresc să practic stomatologia, datorită laturii ei extrem de practice. Ulterior mi-am dorit să fac și o specializare, pentru aprofundarea cunoștințelor dobândite în urma frecventării cursurilor facultății de medicină dentară și am ales parodontologia, o ramură relativ nouă. Este un liant între chirurgia orală și restul stomatologiei, fără de care nu poți să duci la capăt tratamente complexe.

  1. Povestește-ne o întâmplare frumoasă din timpul facultății.

Cele mai vii amintiri sunt cele din anul I, când nemaifiind sub aripa părinților, la 600km de casă, am descoperit viața pe cont propriu în inima Ardealului, Cluj-Napoca. Toate experiențele, și bune și rele le-am simțit acut și m-au modelat în ceea ce sunt astăzi. Cu siguranță nu pot uita nopțile petrecute învățând la anatomie, cu colegii din căminul studențesc, având drept material didactic câteva oase de la studenții mai mari.

  1. Prima iubire nu se uita. Dar primul pacient? Cum a fost să lucrezi cu primul pacient?

Prima manoperă la un pacient, la care am lucrat nesupravegheată, a fost o plombă și a durat aproape 3 ore. Îmi aduc aminte că voiam să iasă perfect și de aceea a durat de aproape 3 ori mai mult decât normal. Spre norocul meu respectivul pacient a înțeles, iar eu de atâta concentrare și epuizare, mai mult psihică, m-am dus acasă și am dormit vreo 12 ore.

  1. De ce ai ales să lucrezi în clinicile dentare dr. Leahu?

Am ales să lucrez la clinicile dr. Leahu datorită colectivului tânăr și dispus mereu să învețe, să se perfecționeze. Sunt foarte mulțumită de condițiile de lucru, de materialele cu care lucrăm (niciodată nu se face rabat la calitate) și pentru faptul că suntem încurajați să evoluăm continuu. Programul flexibil și mediul relaxat m-au convins că acesta este locul potrivit pentru mine.

  1. Care este motivul pentru care pacienții ajung uneori prea târziu la medicul dentist?

Pacienții ajung la dentist târziu din cel puțin 3 motive. Primul cred că este frica, adânc înrădăcinată, în memoria colectivă, mulți dintre noi fiind traumatizați în copilărie deopotrivă de medici și părinți. Al doilea motiv este reprezentat de lipsa finanțelor și a unor asigurări medicale decente care să asigure un minim de tratamente. Al treilea motiv din punctul meu de vedere, este lipsa aproape cu desăvârșire a educației medicale (din școală în primul rând), care se vede și se perpetuează din păcate și la generațiile viitoare.

  1. Cum arată o zi (de weekend) din viața ta? Ce pasiuni mai ai în afara de ramura în care activezi?

Dintotdeauna m-am considerat un “tocilar”, preferând să îmi petrec timpul liber citind sau având activități casnice. Însă de la 18 ani am descoperit gustul excursiilor pe munte (trekking) și cel puțin un weekend pe lună este dedicat acestei activități, ocazie cu care descoper mereu ceva nou și frumos în România. 

Începe-ți cariera la Dr. Leahu – Clinici Dentare Spune-ne câte ceva despre tine şi lasă-ne CV-ul tău aici, iar noi te vom contacta.

Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

GDPR
×
Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator.