search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal
  • ro
it

Când implantul dentar se lasă la vedere și când se acoperă cu țesut gingival?

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 14 martie 2019

Vizualizat de 933 utilizator/i

Astăzi, implanturile dentare sunt pentru medicii stomatologi cea mai la îndemână soluție pentru a înlocui un dinte natural. De fapt, implantul dentar este o rădăcină artificială, plasată în locul unui dinte lipsă, în osul mandibular sau maxilar, care se integrează perfect în structura osoasă proprie. Totuși, când implantul dentar se lasă la vedere și când se acoperă cu gingie?

Pentru ca implantul dentar să devină permanent stabil, corpul trebuie să producă os la suprafața implantului, ceea ce se numește integrare osoasă a implantului sau osteointegrare. Implantul trebuie să se integreze cu osul și gingia. Totuși, nu întotdeauna pacientul are suficient os sau o gingie suficient de permisivă pentru inserarea implantului dentar.

„În cazul în care nu este suficient os sau în cazul în care implantul este pus într-un zonă cu puțin țesut gingival, atunci preferăm să-l acoperim pentru a se vindeca mai eficient. Dacă implantul este acoperit cu țesut, peste patru-șase luni facem operația de „descoperire” și scoatem bontul la suprafață”, explică un medic implantolog din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Ce este operația de „descoperire”? Medicul implantolog adaugă: „În timpul acestei ședințe, în implant se înșurubează o capă de vindecare sau un bont de vindecare, ce are rolul de a da gingiei o formă rotundă, ca si cum acolo ar fi o coroană. Această operațiune este necesară pentru că îl ajută pe tehnicianul dentar să modeleze corect coroana pe implant, atunci când medicul îi va trimite amprenta finală pentru lucrarea pe termen lung”.

Sunt și cazuri când implantul se lasă expus de la bun început și atunci nu mai este nevoie de operația de „descoperire” a implantului dentar. Atunci, pacientul primește o coroană provizorie cu care stă timp de câteva luni. Însă, această decizie aparține în totalitate medicului implantolog.

În ultimii ani tot mai mulți români trec pragul clinicilor stomatologice pentru a-și înlocui dinții pierduți. Cifrele arată că peste 8.000 de implanturi dentare au pus medicii echipei Dr. Leahu din 2011 și până în 2019, în cei 8 ani de existență.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. Puteți alege una dintre cele patru clinici din București (Rin, Caramfil, Victoriei, Pipera), fie Clinicile Dr. Leahu din Pitești, fie Clinicile Dr. Leahu din Timișoara.

Dr. Ionut Leahu
Dr. Ionut Leahu
Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134