Când implantul dentar se lasă la vedere și când se acoperă cu țesut gingival?

 

Coroana dentara pe implant dentar descoperit
În unele cazuri, coroana pe implant dentar este adaugată abia după ce implantul a fost ”descoperit”

De: | Etichete: , , | Comentarii: 22 | 14 martie 2019

Vizualizat de 12.016 utilizator/i

Astăzi, implanturile dentare sunt pentru medicii stomatologi cea mai la îndemână soluție pentru a înlocui un dinte natural. De fapt, implantul dentar este o rădăcină artificială, plasată în locul unui dinte lipsă, în osul mandibular sau maxilar, care se integrează perfect în structura osoasă proprie. Totuși, când implantul dentar se lasă la vedere și când se acoperă cu gingie? Pentru ca implantul dentar să devină permanent stabil, corpul trebuie să producă os la suprafața implantului, ceea ce se numește integrare osoasă a implantului sau osteointegrare. Implantul trebuie să se integreze cu osul și gingia. Totuși, nu întotdeauna pacientul are suficient os sau o gingie suficient de permisivă pentru inserarea implantului dentar.

Implantul dentar acoperit

„În cazul în care nu este suficient os sau în cazul în care implantul este pus într-un zonă cu puțin țesut gingival, atunci preferăm să-l acoperim pentru a se vindeca mai eficient. Dacă implantul este acoperit cu țesut, peste patru-șase luni facem operația de „descoperire” și scoatem bontul la suprafață”, explică un medic implantolog din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Ce este operația de „descoperire”? Medicul implantolog adaugă: „În timpul acestei ședințe, în implant se înșurubează o capă de vindecare sau un bont de vindecare, ce are rolul de a da gingiei o formă rotundă, ca si cum acolo ar fi o coroană. Această operațiune este necesară pentru că îl ajută pe tehnicianul dentar să modeleze corect coroana pe implant, atunci când medicul îi va trimite amprenta finală pentru lucrarea pe termen lung”.

Implantul dentar descoperit

Sunt și cazuri când implantul se lasă expus de la bun început și atunci nu mai este nevoie de operația de „descoperire” a implantului dentar. Atunci, pacientul primește o coroană provizorie cu care stă timp de câteva luni. Însă, această decizie aparține în totalitate medicului implantolog. În ultimii ani tot mai mulți români trec pragul clinicilor stomatologice pentru a-și înlocui dinții pierduți. Cifrele arată că peste 8.000 de implanturi dentare au pus medicii echipei Dr. Leahu din 2011 și până în 2019, în cei 8 ani de existență. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9777. Puteți alege una dintre cele patru clinici din București (Rin, Caramfil, Victoriei, Pipera), fie Clinicile Dr. Leahu din Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași și Sibiu.

Părerile pacienților care și-au pus implant dentar la Clincile Stomatologice Dr. Leahu
Dr. Ionut Leahu

Comentarii

22 thoughts on “Când implantul dentar se lasă la vedere și când se acoperă cu țesut gingival?

 1. Cristian

  Buna ziua! Este normal sa intre resturi de mancare intre implanturi? Am doi premolari alaturati inlocuiti si intre ei e un spatiu destul de mare, astfel incat orice mananc, acolo raman resturi care, de obicei nu se pot scoate prin simpla clatire cu apa. Este un defect de tehnician?
  Va multumesc!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este posibil să nu fie bine adaptate coroanele dentare. Pentru a evita afecțiunile orale este recomandat să realizați o igienă orală riguroasă și să utilizați și mijloacele adjuvante de curățare: ața dentară, apa de gură și dușul bucal. Acestea au rolul de a îndepărta resturile alimentare din spațiile greu accesibile periuței de dinți.

   Răspunde

 2. Cristian

  Va multumesc pentru raspuns. In conditiile date, ma pot indrepta catre medic sa rezolve situatia? Stiu ca in timp gingia se va retrage..la mine este de acum spatiu, in viitor o sa am o rezerva de mancare acolo..:-P

  Răspunde

 3. Andreea Mosoiu

  Cu siguranță există soluții pentru problema dumneavoastră. Pentru programări puteți să ne lăsați numărul de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau ne puteți suna dumneavoastră la numărul de telefon: 021 91 34

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Nu este normal să vă cadă firele de sutură, acestea trebuie să stea cel puțin 7 zile de la inserarea implantului pentru a se prinde cât mai bn gingia. Vă recomandăm să veniți la un medic specialist să vă vadă. Pentru o programare ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34 sau prin whatsapp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKP. O zi frumoasă!

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Da, este posibil să faceți abces gingival în jurul unui implant dentar. Pentru mai multe informații suplimentare sau pentru o programare la un medic specialist pentru un control ne puteți suna la numărul de telefon: 021 91 34 sau prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

 4. Panainte Valerica

  Buna seara! Am facut acum o luna si jumatate 4 implanturi partea de jos si deja mi sa retras f . tare gingia,mentionez ca am lucrare mobila pe implanturi si imi intra mancare pe sub lucrare,e normal?sau ce e de facut?
  Multumesc anticipat! Nr tel 0748235270

  Răspunde

 5. Molnar

  Bună ziua !
  Mi-am făcut 3 implanturi recent și medicul mi-a pus peste 2 implanturi o singura masea pe motiv ca nu era loc de 2 molari cum ar fi normal. Problema e ca am o gaura la mijloc sub gingie. Merge mancare,doare. El zice ca asa este normal dar eu nu cred ma doare și urechea.
  Celalalt implant este ok.
  Dar acesta cu o coroana peste 2 implanturi nu.
  Plus ca am fost taxata pt 3 coroane și eu am 2.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este posibil să fi făcut infecție la nivelul implanturilor din cauza resturilor alimentare cantonate sub gingie. Vă recomandăm să veniți la un consult stomatologic pentru a verifica starea implanturilor și gingia. Pentru programări ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 021 91 34 sau ne puteți scrie prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

 6. Ildi

  Implant dentar all in 6 de 5 luni Dinti provizorii 10 dinte rupt doi in partea stanga dintii rupti Sant lipiti impreuna.Programare la medic pe 18 Septembrie e necesar sa fac ceva mai rapid

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Dacă nu există dureri, umflături, iar implantul nu se mișcă, nu este o urgență. Însă, dacă toate acestea apar, ar trebui să urgentați consultul stomatologic.

   Răspunde

 7. Tomescu MIHAELA

  Buna seara ! Capa de vindecare se mișcă. dupa aproximativ 3 săptamâni am fost la medic mi -a scos capa dar nu a înlocuito…este normal ?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Vă recomandăm să luați legătura cu medicul dumneavoastră stomatolog sau să veniți la un consult de specialitate, pentru a afla care este motivul pentru care capa a fost scoasă, în cazul dumneavoastră. Vă puteți programa la 021 9134.

   Răspunde

 8. Doru

  Bună ziua, mi-am făcut dantura completa pe implanturi mai precis 16 implanturi.
  La câteva zile după ce mi-au fost montate coroanele simt la parte de sus ca dinti nu sunt perfect etanșati de gingia mea …simt un fir de aer care trece printre gingie și dinti, întrebarea mea este dacă este normal? Având în vedere ca partea de jos este foarte bine etanșata și nu se poate simți de loc ca ar putea circula aer .
  Multumesc!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Recomandarea noastră este să mergeți la un control stomatologic, pentru a vă asigura că totul este în regulă în ceea ce privește coroanele dentare din zona maxilarului superior. Pentru a stabili o programare, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777