search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Când sunt necesare extracțiile dentare?

 

Extractiile dentare

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 16 august 2018

Vizualizat de 1.049 utilizator/i

Scoaterea dinților a fost ani buni sport național pe piața stomatologică din România. Timpul a trecut, aparatura a evoluat și pacienții au înțeles că o extracție dentară ar trebui să fie ultima soluție propusă de către un medic stomatolog. Așadar, când sunt cu adevărat necesare extracțiile dentare?

De la bun început trebuie spus că dinții permanenți sunt meniți să dureze o viață. Totuși există și situații în care dinții trebuie scoși.

„Extracțiile dentare se impun atunci când fie dintele este cariat în totalitate, până la rădăcină și nu mai poate fi salvat prin nicio metodă sau sunt procese tumorale care nu pot fi tratate corspunzător din pricina acelui dinte”, spune doctorul Ionuț Leahu.

Din punct de vedere endodontic, dintele trebuie scos dacă toate tratamentele au eșuat. Ortodontic vorbind, dinții pot fi scoși dacă sunt încălecați și tratamentele cu ajutorul aparatului dentar nu permit alinierea corectă a danturii. Și dinții care au o fractură de rădăcină trebuie să fie îndepărtați.

„În general, medicii ar trebui să recomande extracția dentară doar în situația în care nu există nicio modalitate prin care dintele mai poate fi salvat. Însă, aceste cazuri ar trebui să fie din ce în ce mai rare pentru că în anul 2018 dispunem de aparatură medical performantă”, mai afirmă medicul Ionuț Leahu.

Acesta adaugă: „Controlul stomatologic periodic este esențial pentru ca problemele să fie depistate din timp și să nu se ajungă mai târziu la extracții dentare”.

O extracție dentară nu durează mult. În mod normal, acest proces ar trebui să fie cuprins între câteva zeci de minute şi o oră, în funcţie de tipul de extracţie şi în funcție de pacient.  Ulterior, perioada de vindecare nu ar trebui să depășească 24 de ore. Totuși, tratamentul nu ar trebui să se oprească odată cu extracția și medicul stomatolog ar trebui să-i recomande pacientului o soluție prin care golul lăsat de scoaterea dintelui să fie completat.

Sunt însă și cazuri când medicii dentiști sunt nevoiți să extragă un dinte, chiar dacă nu este bolnav. “Uneori sunt prea mulți dinți pe o arcadă și medicul ortodont este nevoit să scoată chiar și dacă sunt sănătoși pentru a face loc”, explică medicul Mădălina Trofin, specialist ortodont în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Dacă sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134