Când sunt recomandate fațetele și coroanele dentare?

 

Medic protetician si sistemul CEREC CAD/CAM
Tehnologia CEREC CAD/CAM este un sistem folosit pentru restaurarea danturii care realizează rapid fațete și coroane dentare.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 6 martie 2020

Vizualizat de 627 utilizator/i

Zâmbetul emană căldură, o stare de bine persoanelor din jurul nostru, ajută la menținerea unor conexiuni sociale pozitive. De aceea, este important să avem o dantură frumoasă și estetică care să îmbunătățească relațiile interpersonale, fiind unul dintre primele detalii pe care le observăm la cel cu care interacționăm.

Fațetele și coroanele dentare sunt o soluție rapidă care ne oferă un zâmbet frumos și mai alb. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, atât fațetele dentare, cât și coroanele dentare sunt realizate cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație, CEREC CAD/CAM.

Tehnologia CEREC CAD/CAM este un sistem computerizat de restaurare dentară care nu presupune amprentarea tradițională a danturii pacientului sau șlefuirea manuală a fațetelor și coroanelor dentare. Prin acest sistem, o singură fațetă sau coroană dentară poate fi realizată într-o singură oră.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare îmbunătățesc aspectul danturii, oferă pacientului un zâmbet luminos și estetic. Acestea sunt pelicule din ceramică (porțelan) de calitate, subțiri, de lungă durată care reproduc perfect culoarea naturală a dintelui. Fațetele dentare sunt o alternativă pentru tratamentele ortodontice sau de albire profesională.

Alegem fațetele dentare atunci când avem dinți cu mici imperfecțiuni, inegali, mici, cu goluri între ei sau fracturați, probleme de mușcătură sau malpoziții ușoare.

Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare au rolul de a înveli complet un dinte deteriorat, pentru a-i reda forma, funcționalitatea și culoarea corectă. Coroanele dentare sunt potrivite pentru pacienții ai căror dinți sunt afectați în proporție de peste 50% sau când sunt fracturați. Pot fi folosite în cazul punților dentare, a bruxismului și eroziunii dentare. Coroanele dentare se pot atașa și în cazul unui implant dentar și pot reda pacientului o mușcătură corectă.

Pacientul nostru, Mihai Alistar, locuiește în Franța de foarte mulți ani și a decis să își rezolve problemele cu dantura în România, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu: ,,Am avut foarte mare încredere în medicii și serviciile clinicilor și, exact așa cum mi-am dorit, acum am un zâmbet extraordinar! Mi-am pus 3 implanturi dentare, dar și coroane și fațete dentare. Sunt nerăbdător să mă întorc în Franța și să văd cum vor reacționa prietenii mei când îmi vor vedea noul zâmbet. Deja le-am recomandat să vină și ei în România pentru tratamentele stomatologice, iar curând se vor convinge singuri. De acum voi zâmbi neîncetat cu foarte mare încredere”, ne spune Mihai.

Dr. Diana Andrei in stanga si pacientul in dreapta

Dr. Diana Andrei alături de Mihai Alistar, pacient al Clinicilor Dentare Dr. Leahu

Cum îngrijim fațetele și coroanele dentare?

Aplicarea fațetelor sau coroanelor dentare presupune o igienă orală corectă și regulată (periajul dentar de cel puțin 2 ori pe zi, folosirea apei de gură, a aței dentare și igienizarea cu ajutorul dușului bucal). De asemenea, controlul stomatologic regulat o dată la 6 luni, alături de o igienizare profesională (detartraj, periaj și air-flow) ne ajută să depistăm din timp afecțiunile și să ne păstrăm o dantură sănătoasă și albă cu care să ne mândrim.

Mihai Alistar este pacient al Clinicilor Dentare Dr. Leahu de un an. Inițial, a apelat la servicii stomatologice în Franța pentru a-și rezolva o problemă cu un dinte frontal fracturat. Însă, lucrările pentru restaurarea dintelui nu au fost o opțiune potrivită deoarece acestea nu au rezistat. Astfel a decis să vină în România, iar acum dintele lui este într-o stare perfect funcțională și estetică.

Un zâmbet frumos și estetic ne face să ne simțim mai siguri pe propriile forțe și calități, mai încrezători cu propria persoană, dar și în interacțiunile cu cei din jurul nostru. Dacă avem o dantură sănătoasă și frumoasă, atunci interacțiunea devine mult mai ușoară.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777