search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal
  • Română
it

Care este diferența dintre aparatele dentare care se lipesc pe fața exterioară și cele ce se lipesc pe fața interioară a dinților?

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 13 martie 2019

Vizualizat de 435 utilizator/i

Când vine vorba despre tratamente ortodontice, aparatul dentar este „arma” oricărui medic ortodont. Aparatul dentar este cel care ajută la aliniera dinților armonios și funcțional și obținerea unei mușcături corecte și sănătoase. Pe piață există extrem de multe aparate dentare, unele mai puțin vizibile, altele dimpotrivă. Totuși, care este diferența dintre aparatele dentare care se lipesc pe fața exterioară și cele care se lipesc pe fața interioară a dinților?

Aparatul dentar este recomandat pentru toate categoriile de vârstă și este alegerea pacientului ce fel de aparat dorește să poarte. „Dinții pot fi deplasați și aliniați la orice vârstă”, explică medicii ortodonți.

„În cazul adulților se folsește aparatul fix, cel care se lipește pe dinți și avem două mari grupe, unele vizibile și unele invizibile. Cele vizibile se lipesc pe fața exterioară a dinților și pot fi metalice sau fizionomice, ceramică sau safir”, explică medicul ortodont Anca Mănucu.

Aceasta adaugă: „Cele invizibile sunt lipite pe fața interioară a dinților, pot fi chiar și din aur. Așa cum este aparatul Incognito, care se personalizează pentru fiecare pacient. Sau, așa cum este aparatul Invisalign, care este o succesiune de gutiere transparente care se poartă fiecare în jur de două săptămâni. Numărul de gutiere necesare pentru un tratament depinde de severitatea anomaliei”.

Tratamentul ortodontic doare?

Montarea aparatului dentar este o procedură nedureroasă. Aceasta durează aproximativ o oră pentru fiecare arcadă. Totuși, pacientul cu aparat dentar se poate confrunta cu un disconfort la nivel local timp de câteva zile, din cauza arcurilor.

„Există durere imediat după colarea aparatului sau după ședințele de activare, aceasta poate varia de la persoană la persoană. Poate fi o ușoară jenă sau o durere mai intensă”, mai spune Dr. Anca Mănucu.

Vă așteptăm în una dintre cele șase Clinici Dr. Leahu pentru a vă oferi o consultație de specialitate cu informații detaliate precum și un plan de tratament personalizat. Pentru programări ne puteți suna la numărul 021 9134!

 

Dr. Ionut Leahu
Dr. Ionut Leahu
Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134