Care sunt alimentele cele mai dăunătoare pentru dinți

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 26 august 2018

Vizualizat de 1.136 utilizator/i

Dinții sunt extrem de sensibili mai ales când își dau întâlnire cu alimentele crocante sau mai tari. Tocmai de aceea, există anumite alimente care ar trebui evitate pentru a nu suprasolicita dinții. Care sunt acestea?

Printre cele mai dăunătoare alimente pentru dantură se numără alimentele bogate în zahăr. Acestea sunt de evitat, mai ales seara, pentru că, dacă dinții nu sunt curățați corespunzător, alimentele dulci cresc riscul de apariție a cariilor.

Citricele sunt și ele de evitat întrucât au în compoziție acizi care pot ataca smalțul dinților.

Nici fructele uscate nu sunt bune întrucât sunt pline de zahăr și stau lipite de dinți.

Murăturile nu sunt o alegere deloc înțeleaptă pentru dinți. Smalțul dentar are grave probleme atunci când întâlnește combinația dintre oțet și zahăr.

Băuturile carbogazoase sunt și ele un adevărat coșmar pentru dantură. Acestea conţin acizi care provoacă demineralizarea şi eroziunea smalţului dinţilor.

Nici alcoolul nu este benefic. Consumat în cantități mai mari, acesta inhiba secreţia salivară, producând senzația cunoscută în popor sub denumirea de “gură uscată”. Acest lucru dăunează danturii pentru că saliva este recunoscută ca fiind principalul mijloc prin care se realizează curăţarea naturală a dinţilor şi a gingiilor.

Nici cafeaua nu este recomandată. Acizii tanici din această băutură atacă smalţul dentar şi pătează dinţii.

Vinul roșu este unul dintre cei mai aprigi dușmani ai dinților. Din păcate, puțini sunt cei care știu că vinul roșu are pigmenți ce pot păta dinții.

Medicii stomatologi recomandă pacienților să vină la control o dată la șase luni. Dacă sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134