Care sunt avantajele folosirii apei de gură pentru igiena orală?

 


Apa de gura

De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 0 | 12 iunie 2019

Vizualizat de 2.195 utilizator/i

Igiena orală este extrem de importantă atât pentru sănătatea orală, cât și pentru întreaga sănătate a organismului. De ani buni, au pătruns pe piața din România tot felul de sortimente de apă de gură, destinate igienizării bucale. Care sunt avantajele folosirii apei de gură pentru igiena orală? Medicii stomatologi din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu recomandă ca periajul dentar să se efectueze fie după fiecare masă, fie cel puțin de două ori pe zi. Este important ca periajul dentar să fie completat de folosirea aței dentare și de folosirea apei de gură. Funcția principală a majorității apelor de gură este să împrospăteze respirația și să curețe acolo unde nu poate să ajungă periuța de dinți. În plus, aceestea ajută la întărirea smalțului dinților.

Cum se folosește apa de gură?

După fiecare periaj, se ia cantitatea de apă de gură indicată pe etichetă sau recomandată de medicul dentist și se clătește energic timp de 30 de secunde, un minut. Apa de gură nu trebuie înghițită. Pentru ca apa de gură să-și facă efectul, este indicat ca cel care o folosește să nu mănânce, să bea sau să fumeze timp de cel puțin 30 de minute.

Ce tipuri de ape de gură sunt pe piață?

Există pe piață mai multe sortimente de apă de gură. Cele mai utilizate sunt apele de gură pe bază de fluor care sunt eficiente în întărirea smalțului dinților și în protejarea dinților de deteriorarea produsă de acizi. Apa de gură fără fluor poate doar să ofere o respirație frumos mirositoare, dar nu distruge bacteriile sub nicio formă.

Are apa de gură efecte secundare?

La fel ca oricare produs și apa de gură poate avea anumite efecte secundare. Pe fiecare produs, producătorii sunt obligați să scrie totul referitor la efectele secundare.

Apa de gură, mai eficientă când nu există tartru

Un rol foarte important în prevenția dentară îl joacă și igienizarea dentară realizată de medicul stomatolog la clinica stomatologică. Îndepărtarea periodică a tartrului (piatra de pe suprafaţa dinţilor și de sub gingii) este esențială pentru dinți sănătoși și puternici. Iar apa de gură va fi mai eficientă atunci când nu există tartru. Ai probleme cu dinții? Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9777 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi opt clinici, cinci în București, una în Pitești, una în Timișoara și una în Turda.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777