Care sunt avantajele tratamentului de canal asistat de microscop

 

Microscop

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 22 aprilie 2019

Vizualizat de 932 utilizator/i

Când vine vorba despre tratamente de canal efectuate eficient, tratamentul asistat de microscop este cel mai căutat. De obicei, tratamentul endodontic, cunoscut și sub denumirea de tratament de canal, se efectuează atunci când nervul dintelui este afectat, iar medicul stomatolog încearcă tratarea afecțiunilor pulpei dentare.

Tratamentul endodontic presupune îndepărtarea pulpei dentare, țesutul ce se află în centrul dintelui. După îndepărtarea țesutului afectat, dintele este curățat, iar spațiul rămas este umplut cu material. Netratată, infecția se acumulează și poate duce până la pierderea dintelui.

Microscopul este un ajutor de nădejde în tratarea dintelui, întrucât acest dispozitiv ajută la efectuarea unui tratament corect și de lungă durată, într-un număr restrâns de ședințe.

De exemplu, un tratament la microscop se efectuează în 1 sau 2 ședinte, în timp ce pentru efectuarea unui tratament fără microscop sunt necesare între 3 și 5 ședințe. Totodată, microscopul oferă o imagine mărită asupra dintelui, atât la suprafață, cât și în interiorul acestuia.

„Aparatura modernă este extrem de importantă într-o clinică stomatologică, iar microscopul intră în categoria gadgeturilor performante din stomatologie”, explică medicul stomatolog Ionuț Leahu.

Acesta adaugă: „Microscopul este un instrument aproape indispensabil în lumea stomatologică. Acesta ajută la efectuarea unui tratament corect și de lungă durată. Acesta este 100% sigur, minim-invaziv și are un grad ridicat de precizie”.

Medicii stomatologi recomandă pacienților să vină la control o dată la șase luni. Dacă sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134.

Cum arată tratamentul de canal asistat de microscop?
Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134