Care sunt riscurile unui implant dentar

 

Echipă de medici și asistentă în timpul intervenției de inserare de implanturi dentare
Cu o echipă de medici stomatologi cu experiență, cum sunt cei din echipa Dr. Leahu, riscurile implanturilor dentare sunt reduse. În plus, respectarea indicațiilor post-operatorii intervenția va fi un succes

De: | Etichete: , , , , , , , , , , , | Comentarii: 16 | 30 iunie 2016

Vizualizat de 33.510 utilizator/i

Fără îndoială un implant dentar reprezintă cea mai bună opțiune de înlocuire a unui dinte lipsă. Mai mult de 95% din implanturile dentare sunt inserate cu succes (până la 98% dacă sunt îngrijite corespunzător). Ne mândrim că în clinicile noastre rata de succes a implanturilor dentare este de 100%. În ceea ce privește rezistența, stabilitatea și estetica, niciun alt tratament nu se apropie de beneficiile pe care le oferă un implant dentar. Fie că vă lipsește un singur dinte, mai mulți sau chiar toți, coroanele ancorate pe implant, punțile sau protezele dentare, vă vor permite sa vă restaurați aspectul, funcția și sănătatea gurii. Dar iată ce trebuie să știe orice pacient despre riscurile posibile ale implanturilor dentare și cum pot fi evitate dacă sunt respectate anumite reguli.

Dar iată ce trebuie să știe orice pacient despre riscurile posibile ale implanturilor dentare și cum pot fi evitate dacă sunt respectate anumite reguli.

Riscuri ale unui implant dentar

Deși implanturile dentare oferă multe beneficii, plasarea lor este o procedură chirurgicală serioasă. Odată ce și-a pus implant dentar, unul dintre cele mai mari riscuri la care este supus pacientul este cel de infecție apărută în locul în care a fost realizat implantul.

De aceea, este obligatorie o igienă corectă a cavității bucale. Trebuie să ne curățăm dinții după fiecare masă. Periajul implanturilor dentare se face exact ca la dinții naturali, însă este util să folosim periile interdentare sau pe cele  cu vârf conic.

Cea mai importantă zonă în menținerea integrității unui implant dentar este reprezentată de porțiunea unde gingia întâlnește titanul implantului și formează un „sigiliu biologic”, cu rol de a proteja implantul dentar integrat în os, de agresiunea microbilor prezenți în cavitatea bucală. Dacă se acumulează mâncare și microbi în jurul implanturilor, se va observa, pe lângă respirația urât mirositoare, îmbolnavirea gingiilor. Apar durerile de dinți,  iar , cu timpul, microbii pot pătrunde spre osul care susține implantul. Acest lucru poate determina resorbția osoasă.

Un alt risc poate apărea atunci când implantul dentar nu se acomodează cu osul (eșecul osteointegrării). Este o situație foarte rară, care afectează un procent mic din numărul pacienților.

De asemenea există riscul ca pacientul să rupă lucrarea provizorie, pentru că mănâncă alimente tari. Mai grav este atunci când, deși are lucrarea provizorie fracturată, pacientul “uită” să vină la medic.

Pierderea implantului dentar, chiar dacă operația a reușit, este posibilă odată cu trecerea timpului. În acest caz, este important să cunoaștem factorii care pot determina pierderea implantului.  Cum intuim cu toții, este vorba despre igiena dentară și placa bacteriană.

Cele mai multe implanturi dentare sunt realizate din titan. Deși sunt cazuri rare, există pacienți care pot avea o reacție inflamatorie sau alergică la titan.

O altă posibilă problemă, dar rară, o reprezintă deteriorarea țesutului din jurul implantului, în special a nervilor. Atunci când un implant este plasat prea aproape de un nerv, pacienții pot avea dureri cronice la nivelul obrazului, gingiei, limbii sau buzelor. Leziunea cauzată nervilor poate fi temporară sau permanentă, iar în acest caz poate fi necesară scoaterea implantului dentar. În aproape toate cazurile, această problemă este cauzată de greșeli făcute de un dentist fără experiență.

Indicații pentru implanturi dentare reușite

Cea mai mare dorință a pacientului, care și-a pierut parțial sau total dinții este să își recâștige funcționalitatea danturii. La ora actuală, cea mai eficientă soluție este implatul dentar, dar în aplicarera acestei soluții, pentru a ne bucura cât mai mult timp de implanturile dentare, trebuie să respectăm câteva condiții:

  • este important să alegem corect specialistul în implantologie, pentru a diminua riscurile și pentru a evita complicațiile ce pot apărea după efectuarea procedurii
  • trebuie să respecțați cu sfințenie indicațiile medicului implantolog
  • să consumați alimente pasate sau sub formă lichidă în timpul în care purtați lucrări provizorii
  • să vă prezentați la controalele periodice ori de câte ori observați o schimbare la nivelul implanturilor dentare
  • să faceți o data la 6 luni detartraj și periaj

In Clinicile  stomatologice Dr.Leahu putem garanta o rata de succes de 100% a implanturilor dentare, datorită rezultatelor extraordinare de regenerare a țesuturilor, pe care le dovedește PRGF. Datorită acestei tehnici țesutul afectat se vindecă de 7 ori mai repede decât s-ar vindeca în mod natural.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

16 thoughts on “Care sunt riscurile unui implant dentar

  1. balauta veronica

    buna ziua doresc inplant fast fixed dar nu am masa osoasa si am osteopenie se poate realiza acest inplant? multumesc

    Răspunde

  2. Alina

    Buna ziua!
    am facut doua implanturi dentare,pe partea de sus,cu aditie de os,in urma cu un an jumate.La cateva luni de la implant am inceput sa am probleme de sanatate care se tot accentueaza..boli autoimune,inflamatie in corp,noduli submandibulari,durere de obraji. Credeti ca toate acestea pot avea legatura cu implantul?
    va multumesc!

    Răspunde

  3. Veronica

    Buna ziua,
    Pe un incisiv la care am avut o rezectie acum 3 ani , a aparut un abces. Daca exista aceasta infectie, de care nu am scapat desi mi s-a facut si un chiuretaj acum o luna, se poate face un implant si cu aditie de os ? Exista riscul sa nu se prinda aditia de os? Multumesc !

    Răspunde

  4. Georgiana Panait

    Buna ziua, Mi s-au efectuat doua implanturi in urma cu o saptamana, ieri am fost la doctor si mi-a scos unul dintre implanturi spunandu-mi ca ma doare din cauza ca extractia a fost prea dura pentru zona respectiva si trebuie sa stau 2-3 luni pentru a-l pune la loc, pentru ca zona trebuie sa se refaca, celalalt implant pe care mi l-a pus s-a miscat catre limba in interior, e normal? Multumesc!

    Răspunde

  5. Cocirlau

    Buna ziua,mi-am pus de curand implanturi dar sunt nemultumit de faptul ca imi intra mancare intre gingie si lucrare.
    Am intrebat medicul si mi-a recomandat sa cumpar dus bucal si sa-l folosesc dupa fiecare masa.
    Nu mi se pare normal sa port dusul dupa mine.
    Ce pot sa fac?

    Răspunde

  6. Angelescu Simona

    Bună seara,acum trei săptămâni mi s-a efectuat procedura fast &fixed la maxilar, problema este că mi-a apărut o excrescență osoasă lângă implant,nu este dureroasa, inflamată,doar că este deranjantă și probabil este o complicație, întrebarea Este dacă mă pot prezenta la medic fără programare? mulțumesc

    Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134