Cât costă albirea dinților și de ce trebuie să alegi această procedură ?

 

Medic alături de pacient în Clinica Dr. Leahu în timpul unei proceduri de albire a dinților cu lampa Zoom la preț de 1575 lei
Albirea dinților este un tratament stomatologic ce se realizează cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. Prețul pentru albirea dentară variază în funcție de tratamentul recomandat de medicul stomatolog

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | 30 decembrie 2019

Vizualizat de 11.915 utilizator/i

Albirea dinților este un tratament stomatologic care ne poate schimba viața, află cât costă tratamentul de albire și alege cea mai bună opțiune pentru tine! De cele mai multe ori, dantura este primul lucru pe care îl observăm atunci când intercționăm cu persoanele din jurul nostru, de aceea este foarte important să avem un zâmbet cu care să ne putem mândri. De asemenea, o dantură frumoasă nu doar că ne ajută să creăm o impresie pozitivă, dar ne și oferă mai multă siguranță și încredere în propria persoană.

Când avem nevoie de albirea dinților?

Albirea dentară este un tratament stomatologic recomandat tuturor persoanelor care își doresc un zâmbet perfect , fără defect. Cu toții știm din proprie experiență faptul că, de-a lungul timpului, culoarea dinților începe să se schimbe și să își piardă din strălucire. De aceea, acest tratament este recomandat acelor persoane care vor să aibă dinții cu până la 6 nuanțe mai albi.


Alimentele  pe care le consumăm, dar și obiceiurile vicioase precum fumatul, sunt principalii factori care duc la schimbarea culorii dinților. Igiena orală corect realizată, dar și detartrajul și periajul profesional ne pot ajuta să întreținem culoarea naturală a dinților, însă odată cu trecerea timpului, petele inestetice de pe suprafața dinților și îngălbenirea danturii nu mai pot fi înlăturate prin aceste procedee. De aceea, albirea dinților este un tratament potrivit pentru toți cei care îți doresc un zâmbet cu un aspect plăcut și natural.

Care sunt factorii care provoacă îngălbenirea dinților?

Îngălbenirea dinților poate fi cauzată de diverși factori, printre aceștia se numără și genetica. Nu toate persoanele au o dantură de un alb strălucitor, iar atunci când părinții au o dantură cu o nuanță mai închisă, copii moștenesc această culoarea a zâmbetului. O soluție, în acest context, poate fi și tratamentul cu fațete dentare

Iubitorii de cafea sau persoanele care consumă frecvent vin roșu și băuturi carbogazoase care conțin coloranți alimentari se confruntă adesea cu îngălbenirea dinților. O dantură frumoasă și sănătoasă implică și un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată. Pentru toate aceste persoane, tratamentul de albire dentară este o soluție eficientă și rapidă.

Albirea dinților – în ce constă procedura?

Tratamentul de albire al dinților este un procedeu care se recomandă a fi realizat doar de către medicul stomatolog. Este adevărat că există o mulțime de metode pe care le putem folosi acasă și prin care putem beneficia de albirea temporară a dinților, însă chiar dacă acestea sunt mai puțin costisitoare, ne pot afecta sănătatea cavității orale.

În general, majoritatea persoanelor au o percepție greșită despre tratamentul de albire al danturii și consideră că acesta dăunează dinților prin afectarea smalțului dentar. Despre această percepție putem afirma faptul că nu este una întocmai corectă, tratamentul de albire dentară realizat de către un medic dentist, în cabinetul stomatologic, este sigur și garantează rezultate vizibile încă din primele momente, însă tratamentele realizate acasă pot afecta nu doar smalțul dentar, ci și gingiile deoarece acestea pot conține o cantitate mare de substanțe folosite pentru albire ce pot atinge suprafața gingivală pe care o erodează.

Femeie cu dinti albi care zambeste larg

Ce preț are un zâmbet perfect? Albirea dinților cu până la 6 nuanțe se realizează în cabinetele clinicilor dentare cu ajutorul aparaturii de specialitate

Albirea dentară profesională se realizează cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație care garantează un rezultat excepțional în doar o singură ședință. Lampa Zoom este un aparat ce atinge perfecțiunea în materie de albire dentară, astfel pacienții pot obține un zâmbet cu 6 nuanțe mai alb, în doar 60 de minute. O ședință de albire dentară presupune aplicarea unui gel pe suprafața danturii și uscarea acestuia cu ajutorul Lampei Zoom. Gelul trebuie aplicat de 3 sau 4 ori, la fiecare 15 minute,  în funcție de nuanța pe care pacientul o dorește. De asemenea, suprafața gingiilor este protejată de către o substanță aplicată în acest scop pe suprafața gingiilor de către medicul stomatolog. Efectul tratamentului de albire dentară este unul imediat și ajută pacienții să aibă zâmbetul stralucitor pe care și-l doresc. Pentru ca rezultatul să fie unul de lungă durată, este indicat ca după realizarea tratamentului de albire să renunțăm la fumat și la băuturile care sunt cunoscute pentru efectele de pătare a dinților: vinul roșu, cafeaua, ceaiul etc. Albirea dentară profesională poate fi repetată odată la un an.

Cât costă albirea dinților cu lampa ZOOM?

La fel ca orice tratament realizat în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, albirea dentară se realizează în urma unui consult stomatologic și a recomandării medicului stomatolog. Fiecare pacient primește un plan de tratament personalizat astfel poate beneficia de cele mai potrivite opțiuni. Desigur, nevoia și dorința pacienților este o prioritate în cadrul fiecărui consult, de aceea comunicarea dintre medic și pacient este extrem de importantă. Chiar dacă albirea dinților este un tratament estetic, decizia de a beneficia sau nu de un astfel de tratament trebuie luată informat, astfel medicul stomatolog îți va explica pașii prin care urmează să treci și regulile pe care trebuie să le respecți pentru a te putea bucura de o dantură strălucitoare pe o perioadă îndelungată.

În Clinicile Dentare Dr. Leahu, prețul pentru albirea dinților cu lampa ZOOM pornește de la 1800 de lei. Prețul final poate varia și în funcție de schemele de tratament adiacente recomandate – spre exemplu, la costul albirii dentare se pot adăuga proceduri suplimentare în cazul în care la primul consult sunt diagnosticate afecțiuni stomatologice necunoscute de către pacient sau, alături de albire, se poate opta și pentru un detartraj cu ultrasunete alături de un periaj profesional pentru o curățare în detaliu a cavității bucale. 

Cu toate acestea, în funcție de starea pacientului, medicul poate recomanda și alte tratamente de albire a dinților, de exemplu: albirea dentară realizată cu ajutorul gutierelor personalizate. Prețul fiecărui tratament de estetică dentară este calculat în funcție de planul de tratament al fiecărui pacient, însă pentru mai multe detalii referitoare la costuri, puteți consulta lista de prețuri a Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Ce preț are albirea dinților cu gutieră

O alternativă la albirea cu lampa ZOOM, realizată în cabinetul medicului dentist, o reprezintă albirea cu ajutorul gutierei. Acest procedeu se face acasă, la domiciliul pacientului. Cu toate acestea, pentru rezultate eficiente și sigure, tratamentul de albire se va realiza tot sub îndrumarea medicului specialist.

Așadar, primul pas este consultul în cabinetul Clinicilor Dentare Dr. Leahu. În urma consultației medicul va recomanda o gutieră personalizată cu care pacientul să se simtă confortabil. Gutiera personalizată reduce riscurile apariției iritațiilor la nivelul gingiilor.

Tot medicul stomatolog îți va explica, mai apoi, cum anume să folosești gutiera, cum să aplici kitul de albire dentară, ce cantitate să folosești și, mai ales, cât anume să porți gutiera pentru a ajunge la rezultatele dorite în cele mai sigure condiții pentru dantura ta.

Prețul albirii dentare cu gutieră, acasă, este de 830 de lei. Pentru detalii complete, informații și sfaturi despre cum anume să porți gutiera în mod corect te așteptăm la un consult în cea mai apropiată locație a Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Raport calitate-preț albire profesională vs albire dentară prin alte metode

Despre beneficiile albirii dentare profesionale, realizată de către sau sub îndrumarea medicului stomatolog, am discutat deja. Există, desigur, și produse pe care le poți folosi acasă, fără un consult stomatologic în prealabil.

Albirea dentară acasă, cu produse diverse, nu este recomandată. Chiar dacă aceste produse au un preț mai redus, există riscul ca procedura de albire să îți afecteze smalțul dentar și gingia – atunci când, spre exemplu, substanța aplicată intră în contact cu gingia și o irită. Există situații când reacții alergice locale pot apărea ca urmare a aplicării în exces a substanței de albire sau, desigur, există cazuri în care rezultatele nu sunt cele dorite din cauza aplicării kitului de albire într-un mod eronat. Astfel, raportul calitate/preț în acest context este unul redus.

Albirea dentară profesională, cu lampa ZOOM sau cu gutieră, are un raport calitate/preț superior, fiind realizată în mod personalizat, după nevoile fiecărei persoane în parte. Mai mult, rezultatele obținute sunt calitative datorită recomandărilor date de medicul stomatolog.

De ce să alegi procedura dentară de albire ?

Tratamentul de albire dentară este recomandat tuturor persoanelor care își doresc să se bucure de un zâmbet perfect. Efectul albirii dentare poate dura un an sau chiar mai mult, în funcție de grija pe care fiecare persoană o acordă dinților săi. Este foarte important ca după realizarea procedurii de albire dentară să acordăm o atenție sportiă igienei orale. Medicii stomatologi ne recomandă să ne periem dinții de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara,  de asemenea este indicat să folosim apa de gură și ața dentară pentru a ne asigura că eliminăm toate resturile alimentare. După efectuarea unei albiri dentare este recomandată utilizarea unor produse menite să mențină culoarea albă a dinților, cum ar fi pasta de dinți sau apa de gură cu fluor.

Albirea dentară profesională, realizată de către medicii stomatologi, este un tratament sigur și rapid care ne oferă nu doar un zâmbet frumos și strălucitor, ci și mai multă încredere în propria persoană.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777