Cât costă fațetele dentare în 2020

 

Medic, in dreapta, explica pacientului, in stanga, cat costa fatetele dentare in 2020
Dacă te întrebi cât costă fațetele dentare în 2020, atunci este necesar să știi că noile tehnologii utilizate în stomatologie prezintă atât avantaje tehnice, cât și financiare.

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 8 | 28 mai 2020

Vizualizat de 9.981 utilizator/i

Dacă și tu îți dorești un zâmbet perfect și te întrebi cât costă fațetele dentare în 2020, atunci haide să aflăm toate detaliile despre modul în care ne putem bucura de o dantură strălucitoare și sănătoasă.

Fațetele dentare și echilibrul dintre preț și calitate

Dezvoltarea continuă a tehnologiei a dus la un progres major al domeniului stomatologiei, astfel un zâmbet impecabil, lipsit de imperfecțiuni este astăzi foarte ușor de obținut și nu mai reprezintă doar un vis. Fațetele dentare sunt o opțiune potrivită pentru a  ne recăpăta încrederea în propria persoană și pentru a zâmbi fără frică.

Fațetele dentare reprezintă o investiție pe termen lung, de aceea odată cu aplicarea acestora pe suprafața dinților, te vei putea bucura de un zâmbet perfect și alb mulți ani. Fațetele dentare au o rezistență crescută, iar îngrijite corespunzător, acestea pot avea o durată de viață de 10-15 ani. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte, în funcție de nevoile fiecăruia, iar fațetele sunt adaptate la fizionomia pacientului.

Cine poate purta fațete dentare?

Fațetele dentare sunt recomandate persoanelor care nu sunt mulțumite de zâmbetul lor și își doresc un zâmbet impecabil. De exemplu: pacienții care au dinți ciobiți, care nu au o culoare uniformă și nu poate fi uniformizată printr-o albire dentară profesională, persoanele care au dinți spațiați ori strungă și care își doresc un zâmbet perfect alb sunt candidații ideali pentru tratamentul cu fațete dentare.

Din ce materiale sunt realizate fațetele dentare

Fațetele dentare se realizează din ceramică, fie manual, de către tehnicienii dentari, fie cu ajutorul unei aparaturi moderne, și anume: CEREC 3D CAD/CAM. Aparatura de ultimă generație oferă pacienților care optează pentru fațete dentare, un zâmbet frumos, dinți drepți și de un alb imaculat, într-o singură ședință lipsită de durere. Materialul utilizat pentru realizarea fațetelor dentare sunt 100% biocompatibile, astfel sunt tolerate de țesuturile moi într-un timp scurt, riscurile apariției afecțiunilor dentare fiind reduse semnificativ. Materialul folosit pentru realizarea fațetelor dentare nu se pătează din cauza alimentelor și băuturilor pigmentate, sunt netede și lucioase, astfel placa bacteriană nu se acumulează pe suprafața dinților la fel de ușor cum se întâmplă în cazul dinților naturali, iar riscurile apariției inflamării gingivale, de exemplu, gingivita, sunt reduse.

Foițele fine din porțelan care imită smalțul natural și care se aplică pe partea din față a dinților, pot reprezenta în unele cazuri chiar și o alternativă la aparatul dentar, ori la albirea dentară.

Cât costă fațetele dentare în 2020

Pentru început, este necesar să știi faptul că prețul unei fațete dentare realizată cu ajutorul tehnologiei CEREC 3D CAD/CAM este de 1.785 de lei. Așa cum am văzut, planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte, astfel prețul total pentru refacerea zâmbetului cu ajutorul fațetelor dentare poate diferi în funcție de nevoile fiecăruia.

Pentru a afla costul unui tratament potrivit pentru tine, este necesar să mergi la un control stomatologic și să discuți cu medicul specialist.

Fațete dentare într-o ora, sunt mai scumpe sau mai ieftine?

Tehnologia CEREC CAD/CAM reprezintă una dintre cele mai moderne  și mai precise metode de restaurare dentară. Această tehnologie oferă pacienților posibilitatea de a beneficia de cele mai bune rezultate, într-o singură ședință. Avantajele oferite de către utilizarea acestei aparaturi moderne sunt numeroase. Bazându-se pe o cameră video performantă, aparatul captează cu acuratețe zona vizată, fiind astfel eliminate posibilele erori umane. De asemenea, realizarea unei fațete dentare durează doar o oră, fiind utilizat un material ceramic de calitate superioară și un nivel de precizie măsurat în microni. Mai mult, tehnologia CEREC 3D CAD/CAM aduce și un avantaj în ceea ce privește prețul fațetelor dentare deoarece realizarea digitală nu presupune implicarea uni echipe întregi de tehnicieni dentari.

Ce durată de viață au fațetele dentare?

Durata de viață a fațetelor dentare este direct influențată de grija pe care pacientul o acordă igienei orale . Deși fațetele dentare nu necesită o îngrijire specială, este esențial periajul de 2 ori pe zi, folosirea aței dentare și a dușului bucal, precum și vizitele periodice, o dată la 6 luni, la medicul dentist.

Avantajele investiției într-un zâmbet cu fațete dentare

Un zâmbet cu fațete dentare reprezintă un vis împlinit, avantajele investiției fiind pe măsura așteptărilor. Datorită tehnologiei medicale performate și a tehnicilor de lucru moderne, viitorul zâmbet poate fi probat chiar înainte de începerea tratamentul propriu-zis. Siguranța unei lucrări perfecte pentru fiecare persoană în parte este principalul avantaj al tratamentelor cu fațete dentare.

„Fără a interveni asupra țesutului dentar al pacientului, adunăm informații medicale, facem o serie de fotografii, facem o înregistrare cu arcul facial și luăm amprentele inițiale, pe care le trimite ulterior tehnicianului dentar, în cazul în care pacientul optează pentru realizarea fațetelor dentare în laborator. Tehnicianul modelează peste amprenta inițială, așa cum își dorește pacientul să arate, simetrici ca formă și culoare, mai lungi, ș.a. Peste acel model din ceară realizat de tehnician, vom lua o amprentă iar cu un material provizoriu vom transfera această informație, forma noilor dinți. Vom analiza apoi din punct de vedere estetic și funcțional rezultatul obținut. Toate acestea fără a ne atinge în vreun fel de dinții inițiali ai pacientului”, explică Dr. Diana Andrei, medic dentist, specialist CEREC CAD/CAM. Odată ce acest rezultat este validat atât de medic, cât și de pacient, următorul pas este realizarea fațetelor propriu-zise, fie în laboratorul de tehnică dentară cu ajutorul tehnicianului, fie prin tehnologia digitală. Astfel ne asigurăm că rezultatul final este cel dorit.

Unde merg să îmi pun fațete dentare?

Pentru a beneficia de un zâmbet personalizat, atât estetic, în armonie cu trăsăturile feței, cât și funcțional, obținut cu ajutorul fațetelor dentare este ideal să apelăm la un medic estetician, un specialist care se ocupă exclusiv de ramura de protetică. „Este necesar să fii atent la experiența medicului, la numărul de lucrări pe ce care le-a făcut, întrucât alegerea unui medic necorespunzător poate la duce la pierderea fațetelor în scurt timp, retracție gingivală și afecțiuni ulterioare. Un zâmbet perfect reprezintă o alegere de echipă între medic și pacient. Astfel, relația pe care o stabilești cu medicul este esențială în obținerea rezultatului pe care ți-l dorești”, Dr. Ștefan Lungu Stan, medic specialist protetician, specialist CEREC CAD/CAM (coroane și fațete dentare într-o oră).

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

8 thoughts on “Cât costă fațetele dentare în 2020

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Pentru început este necesar să vă vadă un medic specialist protetician. Doar în urma consultului vi se va putea spune care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați. Pentru programări ne puteți lăsa numărul de telefon și vă contactăm noi sau ne puteți suna dumneavoastră la numărul: 021 91 34

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Priul pas pentru a vedea exact care este problema cu care vă confruntați și pentru a vă oferi cel mai potrivit plan de tratament este consultul realizat de către un medic specialist. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Pentru mai multe detalii și programări, ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 0219134.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Sigur, se pot realiza și fațete dentare din compozit. Primul pas este să veniți la un consult, în funcție de dorințele dumneavoastră, împreună cu medicul specialist veți putea alege cea mai potrivită soluție. Pentru programări ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777