Cât costă să îți pui implant dentar pentru toți dinții lipsă

 

Medici in timpul interventiei chirurgicale
Implanturile dentare sunt o metodă sigură și rapidă de reconstrucție a danturii.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 6 | 18 martie 2020

Vizualizat de 13.830 utilizator/i

Pierderea dinților este o problemă cu care multe persoane se confruntă. De aceea, este foarte important să prevenim apariția afecțiunilor dentare, printr-o igienă orală corectă realizată acasă, dar și prin vizitele regulate la medicul stomatolog. Implantul dentar reprezintă o soluție care ne oferă o dantură funcțională, un zâmbet frumos și estetic.

Ce este un implant dentar și când este necesar

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, implanturile dentare SKY fast&fixed sunt o metodă sigură și rapidă de reconstrucție totală a danturii și este potrivită pentru cei care își doresc o lucrare fixă. De implanturi dentare pot beneficia pacienți care au pierdut mare parte din dinți, care nu mai au niciun dinte și poartă proteze dentare mobile, pacienți ai căror dinți sunt afectați de boala parodontală.

Implanturile dentare înlocuiesc protezele mobile, iar datorită acestora pacienții își pot recăpăta zâmbetul și pot obține o lucrare fixă. Acestea redau pacientului funcționalitatea dinților, un aspect natural și au o durată de viață mult mai mare față de protezele dentare. La Clinicile Dentare Dr. Leahu, pacienții pot beneficia de implanturi dentare SKY fast&fixed pentru restaurarea întregii danturi.  Un beneficiu al implanturilor dentare  este confortul. Trecerea de la proteze mobile, cele care se fixează cu adeziv, la implanturile dentare fixe, oferă pacienților posibilitatea de a vorbi clar, de a mânca și zâmbi cu mai multă încredere în ei.

Purtarea unei proteze dentare mobile presupune mai multe restricții. Există posibilitatea ca proteza să fie dislocată din cauza mușcăturilor incorecte sau să fie deformată în urma consumului de alimente crocante, lipicioase sau de lichide fierbinți. Durata media a unei proteze dentare mobile este de 5 ani. De asemenea, întreținerea acesteia necesită multă atenție, pacientul fiind nevoit să își spele constant proteza dentară mobilă, iar când acesta nu o mai poartă, trebuie să o păstreze în apă ca materialul din care este realizată să nu se deshidrateze.

Cât costă intervenția de inserare a implanturilor pentru toată dantura

Implantul este o soluție pe termen lung, iar pacientul primește un plan de tratament personalizat. Prețul variază de la persoană la persoană, în funcție de complexitatea cazului, de numărul implanturilor sau în funcție de planul de tratament.

Pentru a afla costul unei intervenții de inserare a implanturilor dentare pentru toată dantura, este necesar să te programezi la un consult stomatologic, în urma căruia medicul dentist îți va oferi un diagnostic corect și un tratament complet. Pentru mai multe informații legate de costurile serviciilor oferite de Clinicile Dentare Dr. Leahu, puteți accesa pagina specială destinată prețurilor.

Câte implanturi se pot insera într-o singură intervenție

Într-o singură zi, pacienții beneficiază de implanturi dentare și de o lucrare protetică. În etapa chirurgicală, pacientului i se vor realiza extracții, se va face adiție osoasă acolo unde este nevoie, apoi se vor insera implanturile. În cazul în care pacientul optează pentru implanturi pe maxilar (arcada superioară), atunci se vor insera 6 implanturi, iar pe mandibulă (arcada inferioară) 4 implanturi. Dacă pacientul are nevoie de implanturi pe ambele arcade, atunci se vor insera 6 implanturi sus și 4 jos. Într-o singură intervenție, pacientul primește implanturile dentare, iar după doar 24 de ore, acesta își recăpătă zâmbetul și obține o dantură funcțională.

Care sunt etapele inserării unui implant dentar

În cadrul primei consultații, medicii stomatologi fac o radiografie panoramică pacientului pentru a putea avea o imagine de ansamblu a danturii acestuia. Planul de tratament este diferit pentru fiecare pacient, în funcție de complexitatea cazului, dar și de istoricul medical al fiecăruia. Radiografia panoramică ajută la analizarea volumului și înălțimii osoase, dar și a sinusului maxilar. De asemenea, canalul mandibular trebuie urmărit pentru a analiza volumul osului. În cazul în care volumul osului este atrofiat complet, atunci inserarea implanturilor dentare va fi realizată după o adiție osoasă.

Prima etapă a inserării unui implant dentar este extracția dinților afectați. După extracția dinților, se vor insera implanturile dentare. În cazul în care volumul osului este atrofiat complet, atunci inserarea implanturilor dentare va fi realizată după o adiție osoasă. După 24 de ore de la intervenție, pacientul va primi o lucrarea provizorie. După o perioadă de vindecare între 4 și 6 luni, pacientul primește lucrarea finală.

Importanța prevenției după inserarea implanturilor dentare

După intervenția chirurgicală este foarte important să urmăm toate indicațiile medicului specialist în implanturi dentare. În perioada de 4-6 luni de recuperare, vom consuma doar alimente moi pentru a nu risca să fracturăm lucrarea provizorie.

Cu toate că implanturile dentare oferă o dantură funcțională și estetică prevenția rămâne în continuare importantă pentru a avea dinți sănătoși. Trebuie să acordăm o atenție sporită igienei orale corecte, adică să ne spălăm pe dinți de cel puțin 2 ori pe zi, să folosim ața dentară, apa de gură.

Vizitele la consultul stomatologic o dată la 6 luni ne ajută să evităm apariția altor probleme dentare. De asemenea, igienizarea profesională este o etapă necesară în păstrarea unei danturi lipsite de probleme. Igienizarea profesională este o tehnică de curățare în profunzime a dinților și care presupune 3 pasi: detartraj, air-flow și periaj profesional. Această igienizare este realizată în cabinetele stomatologice și garantează dinți sănătoși, curați și fără afecțiuni.

O dantură cu afecțiuni poate aduce cu ea probleme de ordin social. Soluția ideală pentru rezolvarea acestei probleme este inserarea implanturilor dentare care ne ajută să ne recăpătăm încrederea în forțele proprii și să zâmbim cât mai mult, fără a mai avea complexe cu privire la dantură. La Clinicile Dentare Dr. Leahu, pacienții au siguranța că o investiție într-un tratament cu implanturi dentare este de lungă durată și că le oferă dantura mult dorită.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

6 thoughts on “Cât costă să îți pui implant dentar pentru toți dinții lipsă

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Puteți consulta pachetele de prețuri pentru refacerea întregii danturi aici: https://cliniciledrleahu.ro/dinti-ficsi-pentru-o-viata/. Costul unui pachet este cost pe arcadă. Pentru programări ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 021 91 34. O zi bună!

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! În cazul în care aveți nevoie de adiție de os pentru un implant dentar, aceasta se recomandă în urma unei radiografii dentare, cu ajutorul căreia medicul stomatolog va vedea dacă osul este retras sau nu. Pentru mai multe informații și o programare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0219134 sau prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777