Cât costă un aparat dentar mobil. Care este prețul unui zâmbet aliniat și frumos

 

Zambet aliniat si frumos dupa realizarea tratamentului ortodontic
Pentru a afla care este prețul unui tratament cu aparat dentar mobil Invisalign este necesar să mergi la un medic specialist ortodont.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 4 | 6 decembrie 2021

Vizualizat de 2.060 utilizator/i

Atunci când ne dorim să avem dinți drepți și un zâmbet aliniat frumos apelăm la un tratament ortodontic. Însă, ce trebuie să facă acei pacienți care nu își doresc ca acest tratament să se observe de persoanele din jur? Ei bine, odată cu dezvoltarea tehnologiei din zilele noastre au apărut diverse aparate dentare moderne, invizibile ori transparente, de care dispun medicii specialiști în ortodonție. La Clinicile Dentare Dr. Leahu, medicii ortodonți vin în ajutorul acestor persoane cu modelul modern de aparat dentar, și anume Invisalign. Acest tip de aparat este ideal pentru persoanele care vorbesc ori zâmbesc foarte mult și care interacționează cu oamenii foarte des. În continuare vei regăsi cum arată un aparat dentar invizibil, cât costă un aparat dentar mobil și care sunt avantajele sau dezavantajele acestuia, dar și cât durează purtarea unui astfel de aparat.

Aparatul dentar mobil Invisalign – alternativă la aparatele dentare cu brackeți

Aparatul dentar Invisalign este o alternativă modernă a aparatului dentar metalic și ajută la îndreptarea dinților cu ajutorul unor seturi de gutiere transparente, detașabile, numite alignere. Acest tip de aparat dentar este recomandat acelor persoane care nu au dinții foarte înghesuiți și la care nu trebuie corectată și mușcătura.

Alignerele profesioniale sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte, iar schimbarea alignerelor se realizează o dată la 2 săptămâni, în funcție de recomandarea medicului ortodont. Setul poate fi de 6 sau de 12 gutiere și nu conține material metalic, fiind foarte confortabil în timp ce îl porți. Numărul gutierelor necesare pentru un tratament ortodontic depinde de severitatea anomaliei. Odată cu înlocuirea gutierelor, dinții își vor schimba poziția și se vor deplasa puțin câte puțin până ce ajung la poziția finală dorită atât de pacient, cât și de medic.

Tratamentul cu aparat dentar mobil Invisalign este recomandat atât copiilor, care au toți dinții definitivi erupți, cât și adulților, indiferent de vârsta acestora, care nu au probleme foarte mari cu dantura.

Cât costă aparatul dentar mobil Invisalign

Prețurile unui apararat dentar mobil Invisalign sunt diferite față de cele ale aparatelor dentare normale, însă privind rezultatul pe care îl oferă pe termen lung, acesta reprezintă o investiție concretă pentru întreaga sănătate a organismului. Prețul unui aparat dentar mobil Invisalign este de 22 000 lei și include toate seturile de gutiere de care are nevoie pacientul pe toată durata planului de tratament.

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, oferim pacienților noștri soluții potrivite pentru rezolvarea tuturor problemelor stomatologice printr-un plan de tratament personalizat. Pentru mai multe detalii referitoare la prețurile serviciilor stomatologice puteți accesa pagina special destinată costurilor.

Ce preț are tot tratamentul pentru îndreptarea dinților cu aparatul dentar mobil Invisalign

Pentru a afla care este prețul unui tratament cu aparat dentar invizibil Invisalign este necesar să mergi la un medic specialist ortodont. Prima vizită constă într-o discuție între tine și medic, în care veți stabili necesitățile și dorințele pe care le ai pentru obținerea unui zâmbet aliniat și frumos.

,,În general se spune așa: cu cât este mai vizibil aparatul dentar și dacă acesta este unul metalic, cu atât este mai ieftin. Cel mai scump aparat dentar este cel Invisalign, care este realizat din gutiere transparente și constă într-un set complet, ce poate ajunge la câteva mii de lei. Însă, ortodonția este singura metodă de tratament în care folosim naturalul, adică comunicăm cu osul și cu dinții pacientului și îi conducem în poziția lor corectă. Dacă tratamentul ortodontic este foarte bine întreținut și dacă sunt respectate toate controalele la cabinet și sfaturile oferite de către medicul ortodont, acesta dă un rezultat pe care îl ai toată viața. Este cea mai bună investiție în dantură atât pentru adulți, cât și pentru copii. Datoria părinților fiind cea de a le da copiilor toate șansele la o viață normală”, explică Dr. Ionuț Leahu, Medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie.

Aparatul dentar invizibil este potrivit pentru toate persoanele care își doresc să poarte un aparat dentar care să nu se observe atunci când vorbesc. Acesta este individualizat pentru dinții fiecărui pacient dintr-o gutieră transparentă, care va fi realizată conform arcadei dentare, dar și conform formei și dimensiunii dinților, cât și în funcție de anomalia pe care o are pacientul.

Avantajele și dezavantajele unui aparat dentar mobil

Un aparat dentar Invisalign reprezintă un tratament ortodontic ce îți aduce numeroase beneficii atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. În plus, ortodonția a evoluat extrem de mult, iar confortul pe care îl are acest tip de aparat dentar îl ajută pe pacient să se simtă mult mai bine atunci când îl poartă. Totodată și rezultatele fiind de-a dreptul excepționale. Însă, pe lângă multitudinea de avantaje pe care le oferă tratamentul cu aparat dentar mobil Invisalign, există și dezavantaje.

Avantaje

Principalul avantaj al aparatului dentar mobil Invisalign este acela că este singurul tip de aparat care nu se vede deloc, fiind complet transparent. Un alt avantaj este acela că este potrivit pentru persoanele care au anumite exigențe fizionomice foarte mari, care lucrează cu publicul sau care au o expunere foarte mare și nu doresc ca persoanele din jur să observe că urmează un tratament ortodontic. De asemenea, o dantură aliniată armonios oferă un aspect estetic mult mai îmbunătățit, ducând la creșterea încrederii și a siguranței de sine.

Dezavantaje

Printre dezavantajele aparatului dentar mobil se enumeră acelea atribuite oricărui alt tip de aparat ortodontic, cum ar fi perioada de adaptare a pacientului cu aparatul dentar, deoarece trebuie să se obișnuiască cu componentele acestuia și mai ales cum să vorbească cu aparatul.

Cât timp durează tratamentul de îndreptare a dinților cu aparatul dentar mobil Invisalign

De regulă, alinierea dentară se obține în 6 luni, dar există și situații în care tratamentul poate dura și un an sau un an și jumătate, în general atunci când trebuie corectată și mușcătura. Însă, durata tratamentului ortodontic cu ajutorul aparatului dentar mobil Invisalign poate varia în funcție de problemele fiecărui pacient în parte, dar mai ales și de modul în care acesta respectă toate indicațiile medicului specialist ortodont.

,,Pe toată perioada tratamentului ortodontic, trebuie să acorzi o atenție sporită igienei danturii. De asemenea, este important să consumi alimente potrivite și să le eviți pe cele tari, dure care pot afecta aparatul dentar. Dacă consideri că pe parcursul tratamentului apar anumite probleme cu aparatul dentar, este indicat să te consulți cu medicul ortodont”, explică Șef de Lucrări Dr. Anca Temelcea, Doctor în Științe Medicale, Medic Primar Ortodonție și Ortopedie Dento-facială în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Cu toate acestea, tratamentul ortodontic reprezintă un adevărat ajutor pentru persoanele care își doresc să aibă un zâmbet aliniat și frumos întreaga viață. Persoanele care optează pentru aparatul dentar mobil Invisalign beneficiază pe lângă corectarea problemelor ortodontice și de confort pe toată perioada purtării acestuia. Așadar, atunci când observi o anumită problemă la dinții tăi, fie ea oricât de mică, mergi la stomatolog. Nu aștepta ca problemele dentare să se agraveze, cu cât acestea sunt tratate la timp, cu atât vei avea o dantură complet sănătoasă și un zâmbet ireproșabil.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

4 thoughts on “Cât costă un aparat dentar mobil. Care este prețul unui zâmbet aliniat și frumos

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Costul unui aparat dentar variază în funcție de modelul ales. Puteți consulta lista cu prețurile pentru ortodonție aici: https://cliniciledrleahu.ro/preturi-clinica-stomatologica/. Însă, este necesar ca un medic ortodont să vă consulte și să vadă exact cu ce probleme dentare vă confruntați. Un aparat dentar este recomandat în funcție de problemele existente. Pentru programări sau informații suplimentare ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34 sau prin whatsapp aici: https://bit.ly/3vDGKPt. O zi bună!

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Vizitele la medicul ortodont după ce s-a montat aparatul dentar se stabilesc cu acesta, în funcție de aparatul ales. Dacă se optează pentru un aparat dentar metalic, activările se vor face în fiecare lună, iar pentru o singură arcadă costul unei activări este de 95 de lei și pentru ambele arcade este de 165 lei.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777