Cât costă un aparat dentar și cum îl alegi

 

Medic si asistenta in timpul aplicării unui aparat dentar, în cabinetul stomatologic
Aparatul dentar este o necesitate pentru rezolvarea unor probleme la nivelul danturii, însă prețul lui depinde de planul de tratament stabilit cu medicul stomatolog

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 2 | 5 iunie 2019

Vizualizat de 58.169 utilizator/i

Aparatul dentar nu este o modă, ci o necesitate. Este drept că în ultima perioadă a devenit o modă, însă medicii stomatologi recomandă aparatul dentar pentru rolul său în îndreptarea dinților, aducerea acestora pe poziția lor inițială și în refacerea mușcăturii corecte. Totuși, cât costă un aparat dentar și cum poate fi ales acesta?

Aparatul dentar permite corectarea, fără durere, a oricărei probleme de ortodonție care poate afecta în timp de la sănătatea dinților, a gingiilor, a articulației temporo-mandibulare, până la integritatea tubului digestiv.

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu există mai multe tipuri de aparate dentare printre care: aparat dentar fix cu brackeți metalici, aparat dentar invizibil Incognito, aparat dentar transparent Safir, aparat dentar invizibil Invisalign sau aparat dentar Damon.

Cât costă un aparat dentar?

Prețul unui aparat dentar fix cu brackeți metalici începe de la 2.800 de lei per arcadă. Un aparat fix cu brackeți ceramici este 3.500 de lei per arcadă, iar un aparat fix bracketi safir este 4.000 de lei per arcadă. Un aparat fix Damon metalic cost 5.500 per arcadă, iar un aparat mobil are prețul de 1.100 pe arcadă. Iată aici toate prețurile Clinicilor Dentare Dr. Leahu, din București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu și Ploiești.

Aparate dentare invizibile și prețurile lor

Incognito este aparatul dentar de ultimă generaţie, care asigură rezultate rapide şi durabile în rezolvarea oricărui tip de malocluzii. Incognito este discret, invizibil din exterior (fixat pe suprafața interioară a dinților). Prețul acestuia este de 13.200 de lei.

Ce este și cât costă aparatul dentar transparent Safir?

Aparatul dentar Safir este folosit, în Clinicile Dentare Dr. Leahu ca soluție modernă de ameliorare a fizionomiei sau de tratament, atunci când dinții nu calcă corect. Acesta este la fel de rezistent ca cel metalic. Prețul unui astfel de aparat este de 4.000 de lei per arcadă.

Femeie care zambeste cu aparat dentar Safir

Aparatul dentar Safir este o soluție eficientă, dar și estetică de îndreptare a dinților

Cum se stabilește prețul unui aparat dentar?

Prețul unui aparat dentar diferă în funcție de tipul acestora. În urma consultului inițial, medicul ortodont vede care sunt problemele cu care te confrunți și îți propune mai multe opțiuni de tratament. Deși toate aparatale dentare, fie ele clasice sau moderne, te ajută să atingi același rezultat și anume să obții o dantură sănătoasă și frumoasă, cu dinți drepți și corect aliniați, prețurile planurilor de tratament diferă.

Atunci când îți dorești aparat dentar care să fie cât mai puțin vizibil, trebuie să te aștepti la un cost mai mare. De exemplu, un aparat dentar montat pe suprafața exterioară a dinților, clasic, cu brackeți și arc metalic, este mult mai ieftin în comparație cu un aparat dentar montat în partea din spate a dinților, realizat dintr-un aliaj nobil de aur și complet insesizabil în timpul purtării. De asemenea, prețul unui aparat dentar Invisalign, care presupune o serie de gutiere transparente ce se aplică peste suprafața dinților, este unul ridic în comparație cu prețul unui aparat dentar clasic. Prețul aparatului dentar Invisalign este unul corelat cu beneficiile pe care ți le oferă: un timp mai scurt de purtare, discreție totală din punct de vedere estetic, deoarece acesta este cu greu observat de persoanele din jur, neavând brackeți sau sârme lipite pe suprafața dinților, și un grad de confort mult mai ridicat.

Cât durează tratamentul ortodontic?

Purtarea unui aparat dentar poartă în stomatologie denumirea de tratament ortodontic. În medie, un astfel de tratament durează între un an și un an și jumătate, uneori aceasta durată putându-se prelungi în funcție de complexitatea cazului. Însă, în cazul în care pacientul nu este cooperant, dezlipind brackeții sau nerespectând indicațiile medicului ortodont, aceasta se poate prelungi. În funcție de probleme, purtătorul de aparat trebuie să vină periodic la medic (o dată la o lună sau la o lună și jumătate) pentru control.

La ce vârstă este recomandat aparatul dentar?

Datorita tehnologiei din zilele noastre, nu există o limită superioară de vârstă pentru a beneficia de tratament ortodontic. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, a existat o pacientă care a purtat aparat dentar la 69 de ani. „Aparatul dentar se poate purta de la vârsta de 7 ani”, explică medicul ortodont Mădălina Trofin.

Crezi că ai nevoie de aparat dentar și nu știi cât va costa tratamentul? În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, o echipă de medici specialiști îți stă la dispoziție pentru a-ți răspunde la întrebări și a-ți oferi cele mai eficiente tratamente, la cel mai înalt nivel de performanță. Programează-te la numărul de telefon 021 9134!
Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Cât costă un aparat dentar și cum îl alegi

 1. Adi

  Buna ziua ,am o problema Dinți de jos mandibula calcă invers in fata dinților de sus asta din copilărie (acum 52).,nu am deformat maxilarul doar Dinți de jos sunt orientați câțiva milimetri in fata cit sa tragă mușcătura inversa ,văzusem un clip care iau scos premolari nr 1 sa aibă loc sa revină Dinți in spate .cam tot in situația asta sunt si eu .👍🏻Cam cit m-ar costa un aparat la Dinți mandibulari si extracție a 2 premolari .etc.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte. În Clinicile Dentare Dr. Leahu există mai multe tipuri de aparat dentar și este necesar să veniți să vă vadă un medic specialist ortodont, pentru a vedea exact despre ce este vorba și pentru a verifica clinic felul cum este mandibula și maxilarul. De asemenea, se vor face și câteva investigații paraclinice – un dosar efectuat de către pacient care cuprinde o ortopantomogramă, diferite teleradiografii și fotografii, dar și modele de studiu.
   Un aparat dentar în cadrul Clinicilor Dr. Leahu pornește de la 2 800 lei. Pentru mai multe informații și programări ne puteți contacta la numărul de telefon 021 9134 sau prin whatsapp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134