Cât costă un implant dentar în 2022. Lista de prețuri

 

Medic stomatolog in stanga, medic stomatolog in dreapta in cabinetul de medicina dentara
Atunci când te gândești la prețul unui implant dentar, este bine să ai în minte ideea că orice implant dentar trebuie să fie acompaniat de coroana dentară și, dacă este cazul, de alte tipuri de intervenții.

De: | Etichete: , , , , , , , , | Comentarii: 14 | 6 iunie 2022

Vizualizat de 32.267 utilizator/i

Fiecare dintre noi trebuie să cunoască importanța unei danturi fixe și cum poate influența acest lucru în bine echilibrul întregului organism. Indiferent că vorbim despre o reconstrucție totală a danturii sau faptul că există doar 1 sau 2 dinți lipsă, la Clinicile Dentare Dr. Leahu, pacienții pot beneficia de un sistem modern de implanturi dentare, și anume „Dinți ficși în 24 de ore”. Această procedură este la mare căutare atunci când pacienții doresc o dantură fixă, într-un timp scurt, care să-i ajute să mănânce sau să vorbească corect, așa cum o făceau atunci când aveau toți dinții naturali pe arcadă.

Descoperă în articolul următor în ce constă procedura „Dinți ficși în 24 de ore” și care este prețul unui implant dentar în 2022.

O dantură completă, cu implanturi dentare, neprețuită

Opțiunea de tratament cu implant dentar a devenit în anul 2022 o normalitate, deoarece este o procedură foarte sigură și extrem de eficientă atunci când vrei să-ți recapeți sănătatea dentară și să zâmbești fără rețineri. Acest implant dentar este de fapt un șurub din titan, care alcătuiește rădăcina artificială a dintelui. Implantul este inserat în os și în completarea lui se aplică o coroană dentară, care are rolul de a reda funcția fizică și estetică a dintelui natural. Tocmai din acest motiv, implantul dentar este considerat cea mai eficientă și sigură procedură atunci când îți dorești să ai o dantură funcțională, dar și naturală pe termen lung. Practic, îți recapeți în totalitate funcționalitatea danturii, poți mânca orice îți dorești, fără să ai un disconfort, iar viața socială se îmbunătățește.
Tipuri de implant dentar la Clinicile Dentare Dr. Leahu

În prezent, pacienții au numeroase opțiuni atunci când discutăm despre tipul de implant dentar. La Clinicile Dentare Dr. Leahu, specialiștii stabilesc împreună cu pacientul care este cea mai bună variantă pentru situația lor dentară. Această alegere este determinată atât de modul de fixare a implantului, cât și de structura osoasă a pacientului.

Unul dintre cele mai simple, dar și estetice implanturi dentare este cel al sistemului Sky de la Bredent, care oferă numeroase posibilități de tratamente stomatologice, Cu ajutorul acestui tip de implant funcția masticatorie poate fi reluată imediat după intervenție.

Tipul de implant care oferă pacienților rapiditate în reconstrucția întregii danturi este cel al sistemului „Dinți ficși în 24 de ore”, care presupune inserarea și fixarea lucrării provizorii într-o singură zi și reluarea vieții sociale în timp record. Totodată, osteointegrarea implanturilor dentare se face mult mai ușor, iar tehnica PRGF oferă ca beneficiu pacineților o vindecare de 7 ori mai rapidă, decât în mod obișnuit.

În cazul implantului dentar Straumann, pe lângă recuperarea rapidă și reluarea tuturor activităților sociale, este important de știut că apare ca opțiune, atunci când specialiștii se confruntă cu un caz mai dificil, acolo unde volumul de țesut osos este scăzut. De asemenea, acest tip de implant dentar scade riscul apariției infecțiilor, datorită materialului biocompatibil.

O serie de avantaje ale implantului dentar INNO este adaptabilitatea la orice urgență stomatologică a pacientului și o conexiune foarte bună dintre bont și implant, ceea ce face imposibilă pătrunderea bacteriilor și deșurubarea coroanei de pe implant.

Un beneficiu major al implantului zigomatic se raportează la faptul că nu necesită o intervenție în prealabil pentru adiția osoasă. Acest lucru îi oferă pacientului o restaurare dentară mult mai rapidă. Implanturile dentare zigomatice au o înălțime de 35 până la 55 mm, de 3-4 ori mai lungi decât implanturile clasice, care pornesc de la nivelul osului alveolar, străbat sinusul și se fixează în oasele zigomatice (ale pomeților).
Lista de prețuri pentru implanturi dentare în 2022

Prețul total al planului de tratament cu implant dentar diferă în funcție de nevoile fiecărui pacient. În Clinicile Dentare Dr. Leahu, costul unui implant dentar pornește de la 2 850 de lei, însă costul total al tratamentului este comunicat după prima consultație, atunci când medicul specialist va analiza dacă pacientul are nevoie și de alte intervenții stomatologice, spre exemplu adiția de os. Poți consulta lista de prețuri a serviciilor stomatologice aici.

 Implanturi de calitate vs implanturi ieftine

Soluția de bază pentru a înlocui dinții lipsă este implantul dentar. Când vine vorba de buget, însă este important să știm care este raportul calitate-preț și de ce merită să investim în sănătatea orală și totodată care sunt riscurile atunci când facem o alegere nepotrivită.

Specialiștii Clinicilor Dentare Dr. Leahu aduc la cunoștință faptul că un implant dentar de calitate și corect inserat va oferi siguranță pe termen lung a lucrării dentare și confort pacienților pe toată perioada intervenției.

Nu este un secret faptul că materialele de calitate presupun un preț mai ridicat, însă în cazul implantului dentar există și studii care atestă acest fapt. Un implant dentar de calitate are la bază numeroase studii clinice care susțin rezistența lui în timp, cu o puritate înaltă a titanului, spre deosebire de cele ieftine, unde indicele de puritate este scăzut, iar asta poate determina în timp degradarea implantului.

În ciuda costurilor mai ridicate, trebuie să știm faptul că un implant dentar de calitate implică norme de igienă stricte, spre deosebire de implanturile dentare ieftine, unde regulile de sterilizare sunt mai puțin conforme.

Fara dinti sus, cu dinti in mijloc, zambet jos

Reconstrucție danturii cu implanturi și coroane dentare

Cum se calculează costul unui tratament cu implant dentar cu tot cu prețul investigațiilor

Pașii unei reabilitări dentare sunt extrem de importanți și necesită o analiză amănunțită pentru o informare corectă, înainte de a lua o decizie. Se întâmplă deseori ca mulți pacienți să rămână cu nelămuriri în ceea ce privește procedura de implant dentar, mai ales când vine vorba de costuri.

În cele ce urmează vom lua pas cu pas fiecare etapă a ceea ce reprezintă intervenția completă a implantului dentar și costurile procedurilor aplicate.

 Prețul consultației si al planului de tratament

Pentru a avea o dantură completă și frumoasă primul pas este să ne prezentăm la clinica dentară pentru un consult stomatologic. În cadrul consultului, medicul va analiza statusul dentar al pacientului și va recomanda un plan de tratament potrivit nevoilor lui. Costul acestei verificări în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu este de 140 lei.

Prețul radiografiilor

Pe baza unei radiografii dentare panoramice, medicul stomatolog va verifica stadiul clinic al danturii și va discuta cu pacientul despre sănătatea generală a acestuia. Dacă există și alte afecțiuni cu care pacientul se confruntă, medicul îi va solicita un set de analize medicale pe baza cărora se va lua o decizie cu privire la intervenția chirurgicală cu implant dentar. Pentru a afla costul unei radiografii poți consulta lista de prețuri aici.

Implantul dentar

Spre deosebire de alte lucrări protetice, implantul dentar este o soluție pe termen lung, care din acest motiv este avantajos ca preț. Garanția implantului dentar este pe mai mulți ani și asta reprezintă o variantă mult mai fiabilă pentru pacienții cu dinți lipsă, dar și o reducere a costurilor, prin protejarea celorlalți dinți și prevenirea multor afecțiuni determinate de o dantură incompletă.

Bontul de vindecare

La finalul intervenției cu implant dentar, înainte ca medicul chirurg să închidă gingia, acesta va monta pe implant o piesă, numită bont de vindecare. Rolul acestui bont este de a configura gingia, pentru ca după perioada de vindecare să poate fi înșurubată coroana dentară sau puntea, iar acestea să fie cât mai corect adaptate gingival.

Bontul protetic

După ce implantul dentar a fost inserat și a trecut perioada de vindecare a acestuia, de regulă se așteaptă între 4 și 6 luni, în funcție de locul unde a fost inserat implantul, pacientul va reveni în clinică pentru a realiza descoperirea. De data aceasta, medicul chirurg va scoate bontul de vindecare și îl va înlocui cu un bont protetic. Iar pe acest bont se va înșuruba coroana dentară.

Coroana dentară

Coroana dentară este o piesă protetică care se înșurubează pe un implant și ține cu succes locul dintelui natural pierdut. În cazul coroanei dentare fiecare pacient urmează un tratament personalizat, care să răspundă nevoilor dentare. În funcție de recomandările medicului stomatolog, prețul final al tratamentului diferă de la o persoană la alta. Prețul unei singure coroane dentare diferă și el în funcție de modul în care aceasta este realizată și de materialul pe care îl alegi. Spre exemplu, costul unei coroane dentare realizate doar din ceramică integrală cu ajutorul sistemului digital CEREC CAD/CAM începe de la 1 550 de lei, în timp ce prețul unei coroane dentare realizate în laborator începe de la 2 000 de lei.

imagine dinti

Coroane dentare care vin în completarea implantului dentar

Întrebări frecvente despre prețul implanturilor dentare

În prezent, tehnologia modernă este la tot pasul, iar asta se poate observa inclusiv în domeniul stomatologic, atunci când poți beneficia de o dantură fixă într-o singură zi. Implantul dentar în acest caz este cel mai modern și indicat tratament atunci când avem nevoie de o restaurare a dinților pierduți.

Avantajul major al unui tratament cu implant dentar este că pacienții se simt la fel de bine, ca atunci când aveau dinții naturali, fără a afecta în timp dinții vecini. Este o intervenție extrem de rapidă și pe termen lung.

Iată o serie de întrebări și răspunsuri despre procedura cu implant dentar:

Când aflu costurile tratamentului cu implant dentar?

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte, în funcție de afecțiunile dentare și de dorințele acestuia. De aceea, costurile unui plan de tratament cu implanturi dentare sunt diferite de la o persoană la alta. Atunci când te gândești la prețul unui implant dentar, este bine să ai în minte ideea că orice implant dentar trebuie să fie acompaniat de coroana dentară și, dacă este cazul, de alte tipuri de intervenții. Așadar, costul final al planului de tratament îl vei afla după consultație, atunci când medicul specialist va analiza situația ta dentară.

Pot plăti în rate implanturile dentare?

La Clinicile Dentare Dr. Leahu poți uita de grija costurilor pentru tratamentele dentare. Poți beneficia de o dantură fixă, achitând în rate lunare și astfel vei avea un zâmbet sănătos și frumos! Pentru mai multe informații cu privire la metodele de plată poți intra aici.

Este corect să aleg un tip de implant dentar în funcție de costuri?

Atunci când decizi să faci o schimbare în viața ta și să beneficiezi de avantajele unei danturi complete și fixe, este important să urmezi indicațiile medicului specialist. În funcție de statusul tău dentar vei primi un plan de tratament personalizat. Pentru sănătatea ta este esențial să nu faci niciun compromis, atâta timp cât există soluția potrivită pentru tine, care te va ajuta să ai din nou zâmbetul de altădată.

Comentarii

14 thoughts on “Cât costă un implant dentar în 2022. Lista de prețuri

 1. ANA

  BUNA ZIUA,OFERITI SERVICI FARA PLATA? EU O INDEMNIZATIE PTR. BOALA SI NU-MI PERMIT LUXUL ACESTA,AST. RASP. MULTUMESC ANTICIPAT. PS. STIAM CA SA DAT O LEGE CA NOI CEI CU VENITURI F. MICI,CU INDEMNIZATI,HANDICAP SA BENEFICIEM GRATUIT.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Un implant dentar pornește de la 2 850 lei, iar o coroană dentară de la 1 550 lei. Este necesar să veniți la un consult de specialitate pentru a discuta cu un medic stomatolog despre problemele dumneavoastră dentare și despre tratamentul potrivit. Pentru mai multe informații și o programare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0219134 sau prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

 2. Tilica Gabriela

  Buna dimineata,
  Analizez ce inseamna ca timp si bani sa fac implantul a doua masele, una langa alta (drepata sus, cele doua de dupa canin). In acest sens va rog daca imi puteti prezenta un plan de timp (timpul de asteptare intre fiecare din aceste faze/operatii), pentru Sinus lift + timp vindecare + Implant (ce marca propuneti ?) + timp vindecare + Aplicare capa de vindecare +timp vindecare + Aplicare bont proteic + Aplicare coroana ) si o estimare a bugetului maximal (pretul maxim estimat, pentru tot procesul descris , pentru aditia osoasa pret per gram + manopera, cel real urmand a fi stabilit la executie) cu precizarea MARCII EXACTE a implantului . Ca sa simplific un implant complet de la A la Z cu Sinus Lifting. Multumesc.
  Gabriela Tilica

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Vă recomandăm să veniți la o consultație de specialitate, în urma acesteia veți afla toate etapele procedurii cu implant dentar și costurile aferente tratamentelor în parte. Pentru mai multe informații și o programare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0219134 sau prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Molarul de minte trebuie scos din mai multe situații. Extracția acestuia se recomandă din cauza complicațiilor multiple pe care acesta le poate genera. Cele mai frecvente complicații întâlnite sunt: infecțiile, și anume: pericoronaritele suturate și congestive; înghesuirile dinților vecini; rotațiile; ulcerații și leziuni pe interiorul obrazului; tulburări nervoase. Pentru programări sau informații suplimentare ne puteți suna la 021 91 34 sau prin WhatsApp aici https://bit.ly/3vDGKPt. O zi bună!

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. Primul pas este să veniți la o consultație. Împreună cu medicul se stabilește planul de tratament. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Puteți consulta lista de prețuri aici: https://cliniciledrleahu.ro/preturi-clinica-stomatologica/. Pentru programări ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 021 91 34 sau ne puteți scrie pe WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt. Adresele exacte le puteți găsi aici: https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/. Vă așteptăm cu drag!

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134