Cât costă un implant dentar în 2023. Lista de prețuri

 

Medic stomatolog in stanga, pacient in dreapta in cabinetul de medicina dentara
Costul unui plan de tratament cu implant dentar diferă în funcție de nevoile tale

De: | Etichete: , , , , , , , , | Comentarii: 44 | 6 iunie 2022

Vizualizat de 83.743 utilizator/i

Fiecare dintre noi trebuie să cunoască importanța unei danturi fixe și cum poate influența acest lucru în bine echilibrul întregului organism. Indiferent că vorbim despre o reconstrucție totală a danturii sau faptul că există doar 1 sau 2 dinți lipsă, la Clinicile Dentare Dr. Leahu, poți beneficia de un sistem modern de implanturi dentare, și anume „Dinți ficși în 24 de ore”. Această procedură este la mare căutare atunci când oamenii își doresc o dantură fixă, într-un timp scurt, care să-i ajute să mănânce sau să vorbească corect, așa cum o făceau atunci când aveau toți dinții naturali pe arcadă.

Descoperă în articolul următor în ce constă procedura „Dinți ficși în 24 de ore” și care este prețul unui implant dentar în 2023.

O dantură completă, cu implanturi dentare, neprețuită

Opțiunea de tratament cu implant dentar a devenit în anul 2023 o normalitate, deoarece este o procedură foarte sigură și extrem de eficientă atunci când vrei să-ți recapeți sănătatea dentară și să zâmbești fără rețineri. Acest implant dentar este de fapt un șurub din titan, care alcătuiește rădăcina artificială a dintelui. Implantul este inserat în os și în completarea lui se aplică o coroană dentară, care are rolul de a reda funcția fizică și estetică a dintelui natural. Tocmai din acest motiv, implantul dentar este considerat cea mai eficientă și sigură procedură atunci când îți dorești să ai o dantură funcțională, dar și naturală pe termen lung. Practic, îți recapeți în totalitate funcționalitatea danturii, poți mânca orice îți dorești, fără să ai un disconfort, iar viața socială se îmbunătățește.
Tipuri de implant dentar la Clinicile Dentare Dr. Leahu

În prezent, oamenii au numeroase opțiuni atunci când discutăm despre tipul de implant dentar. La Clinicile Dentare Dr. Leahu, specialiștii stabilesc împreună cu tine care este cea mai bună variantă pentru situația ta dentară. Această alegere este determinată atât de modul de fixare a implantului, cât și de structura ta osoasă.

Unul dintre cele mai simple, dar și estetice implanturi dentare este cel al sistemului Sky de la Bredent, care oferă numeroase posibilități de tratamente stomatologice. Cu ajutorul acestui tip de implant funcția masticatorie poate fi reluată imediat după intervenție.

Tipul de implant care îți oferă rapiditate în reconstrucția întregii danturi este cel al sistemului „Dinți ficși în 24 de ore”, care presupune inserarea și fixarea lucrării provizorii într-o singură zi și reluarea vieții sociale în timp record. Totodată, osteointegrarea implanturilor dentare se face mult mai ușor, cu ajutorul tehnicii PRGF, care oferă o vindecare mai rapidă, decât în mod obișnuit. Această metodă aduce un beneficiu major persoanelor cu diabet, în cazul cărora vindecarea este mult mai lentă în urma unei interveții chirurgicale.

Susținut de ample studii științifice la nivel global, implantul Straumann BLX reprezintă o îmbinare excelentă între design inovator și tehnologie premium. Fiind compus dintr-un material de înaltă performață, îți oferă un rezultat rapid și adaptat tuturor nevoilor tale. Conceput dintr-o suprafață hydrophilică, perioada de osteointegrare este mai mică. Așadar, vei obține lucrarea finală pe termen lung, într-un timp redus de la 6 luni la 3 luni. Implantul are o rezistență mai mare și un diametru mai mic de 3,75, acest lucru însemnând intervenții minim invazive și se păstrează mai mult din osul natural. Cu implanturile Straumann călătorești oriunde în lume, fără griji. Acestea vin cu un pașaport prin care se indentifică datele fiecărui produs utilizat, existând specialiști la nivel global care îți pot oferi întregul suport medical.

O serie de avantaje ale implantului dentar INNO este adaptabilitatea la orice urgență stomatologică a pacientului și o conexiune foarte bună dintre bont și implant, ceea ce face imposibilă pătrunderea bacteriilor și deșurubarea coroanei de pe implant.

Un beneficiu major al implantului zigomatic se raportează la faptul că nu necesită o intervenție în prealabil pentru adiția osoasă. Acest lucru îți oferă o restaurare dentară mult mai rapidă. Implanturile dentare zigomatice au o înălțime de 35 până la 55 mm, de 3-4 ori mai lungi decât implanturile clasice, care pornesc de la nivelul osului alveolar, străbat sinusul și se fixează în oasele zigomatice (ale pomeților).
Lista de prețuri pentru implanturi dentare în 2023

Prețul total al planului de tratament cu implant dentar diferă în funcție de nevoile tale. În Clinicile Dentare Dr. Leahu, costul unui implant dentar pornește de la 3 150 de lei, însă costul total al tratamentului este comunicat după prima consultație, atunci când medicul specialist va analiza care sunt nevoile tale și dacă sunt necesare și alte intervenții stomatologice, spre exemplu adiția de os. Poți consulta lista de prețuri a serviciilor stomatologice aici.

 Implanturi de calitate vs implanturi ieftine

Soluția de bază pentru a înlocui dinții lipsă este implantul dentar. Când vine vorba de buget, însă este important să știi care este raportul calitate-preț și de ce merită să investești în sănătatea ta orală și totodată care sunt riscurile atunci când faci o alegere nepotrivită.

Specialiștii Clinicilor Dentare Dr. Leahu îți aduc la cunoștință faptul că un implant dentar de calitate și corect inserat va oferi siguranță pe termen lung a lucrării dentare și confort pe toată perioada intervenției.

Nu este un secret faptul că materialele de calitate presupun un preț mai ridicat, însă în cazul implantului dentar există și studii care atestă acest fapt. Un implant dentar de calitate are la bază numeroase studii clinice care susțin rezistența lui în timp, cu o puritate înaltă a titanului, spre deosebire de cele ieftine, unde indicele de puritate este scăzut, iar asta poate determina în timp degradarea implantului.

În ciuda costurilor mai ridicate, trebuie să știi faptul că un implant dentar de calitate implică norme de igienă stricte, spre deosebire de implanturile dentare ieftine, unde regulile de sterilizare sunt mai puțin conforme.

Fara dinti sus, cu dinti in mijloc, zambet jos

Reconstrucție danturii cu implanturi și coroane dentare

Cum se calculează costul unui tratament cu implant dentar cu tot cu prețul investigațiilor

Pașii unei reabilitări dentare sunt extrem de importanți și necesită o analiză amănunțită pentru o informare corectă, înainte de a lua o decizie. Se întâmplă deseori ca mulți oameni să rămână cu nelămuriri în ceea ce privește procedura de implant dentar, mai ales când vine vorba de costuri.

În cele ce urmează vom lua pas cu pas fiecare etapă a ceea ce reprezintă intervenția completă a implantului dentar și costurile procedurilor aplicate.

 Prețul consultației si al planului de tratament

Pentru a avea o dantură completă și frumoasă primul pas este să te prezinți la clinica dentară pentru un consult stomatologic. În cadrul consultului, medicul va analiza statusul tău dentar și îți va recomanda un plan de tratament potrivit nevoilor lui. Costul acestei verificări în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu este de 150 lei.

Prețul radiografiilor

Pe baza unei radiografii dentare panoramice, medicul stomatolog va analiza stadiul clinic al danturii tale și va propune un plan de tratament personalizat. Dacă există și alte afecțiuni generale cu care te confrunți, medicul îți va solicita un set de analize medicale pe baza cărora se va lua o decizie cu privire la intervenția chirurgicală cu implant dentar. Pentru a afla costul unei radiografii poți consulta lista de prețuri aici.

Implantul dentar

Spre deosebire de alte lucrări protetice, implantul dentar este o soluție pe termen lung, care din acest motiv este avantajos ca preț. Garanția implantului dentar este pe mai mulți ani și asta reprezintă o variantă mult mai fiabilă pentru persoanele care au dinți lipsă, dar și o reducere a costurilor, prin protejarea celorlalți dinți și prevenirea multor afecțiuni determinate de o dantură incompletă.

Bontul de vindecare

La finalul intervenției cu implant dentar, înainte ca medicul chirurg să închidă gingia, acesta va monta pe implant o piesă, numită bont de vindecare. Rolul acestui bont este de a configura gingia, pentru ca după perioada de vindecare să poate fi înșurubată coroana dentară sau puntea, iar acestea să fie cât mai corect adaptate gingival.

Bontul protetic

După ce implantul dentar a fost inserat și a trecut perioada de vindecare a acestuia, de regulă se așteaptă între 4 și 6 luni, în funcție de locul unde a fost inserat implantul, apoi vei reveni în clinică pentru a realiza descoperirea. De data aceasta, medicul chirurg va scoate bontul de vindecare și îl va înlocui cu un bont protetic. Iar pe acest bont se va înșuruba coroana dentară.

Coroana dentară

Coroana dentară este o piesă protetică care se înșurubează pe un implant și ține cu succes locul dintelui natural pierdut. În cazul coroanei dentare fiecare persoană urmează un tratament personalizat, care să răspundă nevoilor sale. În funcție de recomandările medicului stomatolog, prețul final al tratamentului poate să difere. Costul unei singure coroane dentare este distinct și el în funcție de modul în care aceasta este realizată și de materialul pe care îl alegi. Spre exemplu, o coroană dentară realizată doar din ceramică integrală cu ajutorul sistemului digital CEREC CAD/CAM este 3000 lei, în timp ce prețul unei coroane dentare realizate în laborator este 2 500 de lei.

imagine dinti

Coroane dentare care vin în completarea implantului dentar

Întrebări frecvente despre prețul implanturilor dentare

În prezent, tehnologia modernă este la tot pasul, iar asta se poate observa inclusiv în domeniul stomatologic, atunci când poți beneficia de o dantură fixă într-o singură zi. Implantul dentar în acest caz este cel mai modern și indicat tratament atunci când ai nevoie de o restaurare a dinților pierduți.

Avantajul major al unui tratament cu implant dentar este că te simți la fel de bine, ca atunci când aveai dinții naturali, fără a afecta în timp dinții vecini. Este o intervenție extrem de rapidă și pe termen lung.

Iată o serie de întrebări și răspunsuri despre procedura cu implant dentar:

Când aflu costurile tratamentului cu implant dentar?

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, planul de tratament este personalizat pentru fiecare persoană în parte, în funcție de afecțiunile dentare și de dorințele acesteia. De aceea, costurile unui plan de tratament cu implanturi dentare sunt diferite. Atunci când te gândești la prețul unui implant dentar, este bine să ai în minte ideea că acesta trebuie să fie acompaniat de coroana dentară și, dacă este cazul, de alte tipuri de intervenții. Așadar, costul final al planului de tratament îl vei afla după consultație, atunci când medicul specialist va analiza situația ta dentară.

Pot plăti în rate implanturile dentare?

La Clinicile Dentare Dr. Leahu poți uita de grija costurilor pentru tratamentele dentare. Poți beneficia de o dantură fixă, achitând în rate lunare și astfel vei avea un zâmbet funcțional și estetic! Pentru mai multe informații cu privire la metodele de plată poți intra aici.

Este corect să aleg un tip de implant dentar în funcție de costuri?

Atunci când decizi să faci o schimbare în viața ta și să beneficiezi de avantajele unei danturi complete și fixe, este important să urmezi indicațiile medicului specialist. În funcție de statusul tău dentar vei primi un plan de tratament personalizat. Pentru sănătatea ta este esențial să nu faci niciun compromis, atâta timp cât există soluția potrivită pentru tine, care te va ajuta să te bucuri de o viață mai bună.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

44 thoughts on “Cât costă un implant dentar în 2023. Lista de prețuri

 1. ANA

  BUNA ZIUA,OFERITI SERVICI FARA PLATA? EU O INDEMNIZATIE PTR. BOALA SI NU-MI PERMIT LUXUL ACESTA,AST. RASP. MULTUMESC ANTICIPAT. PS. STIAM CA SA DAT O LEGE CA NOI CEI CU VENITURI F. MICI,CU INDEMNIZATI,HANDICAP SA BENEFICIEM GRATUIT.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Un implant dentar pornește de la 2 850 lei, iar o coroană dentară de la 1 550 lei. Este necesar să veniți la un consult de specialitate pentru a discuta cu un medic stomatolog despre problemele dumneavoastră dentare și despre tratamentul potrivit. Pentru mai multe informații și o programare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0219134 sau prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

 2. Tilica Gabriela

  Buna dimineata,
  Analizez ce inseamna ca timp si bani sa fac implantul a doua masele, una langa alta (drepata sus, cele doua de dupa canin). In acest sens va rog daca imi puteti prezenta un plan de timp (timpul de asteptare intre fiecare din aceste faze/operatii), pentru Sinus lift + timp vindecare + Implant (ce marca propuneti ?) + timp vindecare + Aplicare capa de vindecare +timp vindecare + Aplicare bont proteic + Aplicare coroana ) si o estimare a bugetului maximal (pretul maxim estimat, pentru tot procesul descris , pentru aditia osoasa pret per gram + manopera, cel real urmand a fi stabilit la executie) cu precizarea MARCII EXACTE a implantului . Ca sa simplific un implant complet de la A la Z cu Sinus Lifting. Multumesc.
  Gabriela Tilica

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Vă recomandăm să veniți la o consultație de specialitate, în urma acesteia veți afla toate etapele procedurii cu implant dentar și costurile aferente tratamentelor în parte. Pentru mai multe informații și o programare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0219134 sau prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Molarul de minte trebuie scos din mai multe situații. Extracția acestuia se recomandă din cauza complicațiilor multiple pe care acesta le poate genera. Cele mai frecvente complicații întâlnite sunt: infecțiile, și anume: pericoronaritele suturate și congestive; înghesuirile dinților vecini; rotațiile; ulcerații și leziuni pe interiorul obrazului; tulburări nervoase. Pentru programări sau informații suplimentare ne puteți suna la 021 91 34 sau prin WhatsApp aici https://bit.ly/3vDGKPt. O zi bună!

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. Primul pas este să veniți la o consultație. Împreună cu medicul se stabilește planul de tratament. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Puteți consulta lista de prețuri aici: https://cliniciledrleahu.ro/preturi-clinica-stomatologica/. Pentru programări ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 021 91 34 sau ne puteți scrie pe WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt. Adresele exacte le puteți găsi aici: https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/. Vă așteptăm cu drag!

   Răspunde

 3. Mircea Alterzon

  Bună ziua,Care este pretul total +- pentru coroane dentare ?As dori sa pun toti 32 de dinti.Toti dinti îi am foarte stricati.Care ar fi pretul total pentru 32 dinti.Care ar fi pretul cel mai iefin,și care ar fi cel mai scump pentru 32 dinti.Vă multumesc anticipat.

  Răspunde

 4. ANA

  Buna ziua! Este posibil sa se deterioreze coronita provizorie,la doar 2 luni jum.dupa montarea implanturilor? M a costat 3000 de lei,prima coronita,dupa ce s a spart,evident, mi s a mai cerut 2500lei.Si da,cand am intrebst daca s ar putea sa mi se sparga si cea de a doua coronita,mi s a raspuns afirmativ….Implanturile au gost montate pe 28 01 2023,la o alta clinica.Vreau sa va mai spun,ca nu ma sjmt deloc bine cu coronita ptobizorie; dintii sunt prea mari,nu sunt dreptj iar fonetic,este de groaza..As putea veni in vlinica dvs,sa ma consulte un medic? Multjmesc din inima,Ana!♥️

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Sigur că da. Vă așteptăm cu drag în oricare dintre clinicile noastre din București sau din țară. Clinicile sunt deschise în București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Ploiești, Galați, Cluj-Napoca, Craiova și Brașov. Adresele exacte le puteți găsi aici: https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/. Vă puteți programa la un medic specialist în protetică dentară la 021 9134.

   Răspunde

 5. Casian Liliana

  Bună ziua! Lucrați și cu asigurarea Alianz Țiriac? Trebuie să – mi pun un implant și aș vrea să știu cât mă costă?

  Răspunde

 6. Alina Petrisor

  Buna ziua,as dori doar informatia daca pentru luna august se fac programari pentru o consultatie in vederea implantului dentar. Multumesc anticipat.

  Răspunde

 7. Andrei

  Bună dimineața! In partea de jos am 4 măsele într-o parte și două în cealaltă parte chiar în fundul gurii . Ce se poate face în afară de ai scoate pe toți și a pune proteză? Mulțumesc

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este necesar să veniți la un consult stomatologic pentru a vedea cu ce probleme vă confruntați și pentru ca un medic specialist să vă recomande tratamentul potrivit, în funcție de situația dumneavoastră. Vă puteți programa la numărul de telefon 021 9134.

   Răspunde

 8. Cocoroiu

  Buna seara,
  Am lucrare de ceramica – toata partea de sus
  Daca vreau sa fac si partea de jos
  Va rog, sa mi spuneti daca e bine tot ceramica sau alt material
  Va multumesc frumos

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Puteți alege orice tip de lucrare, însă este recomandat să vă consultați cu medicul stomatolog înainte de a face această alegere. Dacă aveți nevoie de o programare, ne puteți suna la 021 9134.

   Răspunde

 9. Petronela

  Petronela Bună ziua,Care este pretul total pentru o proteza fixa ?As dori sa pun toti 32 de dinti.Toti dinti îi am foarte stricati.Care ar fi pretul total pentru 32 dinti.Care ar fi pretul cel mai iefin,și care ar fi cel mai scump pentru 32 dinti.Vă multumesc anticipat.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Prețul unei lucrări fast&fixed pornește de la 12 500 lei și poate ajunge chiar și până la 28 500 lei. Totuși, planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Pentru programări, ne puteți suna la 021 9134.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! În Clinicile Dentare Dr. Leahu oferim pachete cu 4 implanturi și 6 implanturi. Pachetul cu 4 implanturi, PRGF, lucrare provizorie, componente protetică înșurubată are prețul de 23 000 lei, iar pachetul cu 6 implanturi, PRGF, lucrare provizorie, componente protetică înșurubată are prețul de 27 000 lei. Pentru mai multe informații și programări, ne puteți contacta la 021 9134.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Pentru mandibulă puteți opta pentru pachetul SKY fast&fixed, care conține 4 implanturi, PRGF, lucrare provizorie și componente de protetică înșurubată. Costul acestuia este de 23 000 lei. Însă planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Pentru a stabili o programare, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

 10. Sorin Mandita

  Pentru o reconstructie totala după un consult in prealabil se poate rezolva totul in 2 săptămâni si cu plata in rate? Sunt sofer de tir si am o perioada libera de doua saptamani începând cu 16 martie2024

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Da, puteți beneficia de reabilitare dentară prin sistemul dinți ficși pe viață, în 24 de ore. Este necesar un prim consult stomatologic la medicul specialist, pentru a vă propune un tratament personalizat și a vă explica ce presupune acesta. Apoi, se poate programa imediat intervenția de inserare a implanturilor, iar a doua zi primiți și lucrarea protetică provizorie, pentru a vă putea întoarce rapid la activitatea dumneavoastră zilnică. Toate aceste etape sunt realizabile în cele 2 saptămâni în care vă aflați în țară. Apoi, după terminarea etapei de vindecare de aproximativ 6 luni, veți primi și lucrarea protetică finală. Și da, oferim pacienților noștri posibilitatea de a achita serviciile stomatologice în rate lunare. Vă invităm să descoperiți mai multe detalii despre plata în rate, aici: https://cliniciledrleahu.ro/motode-de-plata/. Pentru a stabili o programere, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

 11. LILIANA JANETT PORUMBESCU

  Buna seara. Lucrez in Anglia si as dori sa stiu daca pot achita in rate o lucrare la dumneavoastra care ar include 4 implanturi jos si pentru partea de sus placa fixa pe dintii mei ? De asemenea, vreau sa va intreb daca lucrati cu zirconiu? Un pret estimativ ati putea sa imi spuneti? Va Multumesc mult.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Da, oferim pacienților noștri posibilitatea de a achita serviciile stomatologice în rate lunare. Vă invităm să descoperiți mai multe detalii despre plata în rate, aici: https://cliniciledrleahu.ro/motode-de-plata/. Costul unui pachet cu 4 implanturi dentare, care conține și lucrare protetică provizorie, pornește de la 13 950 lei, însă prețul poate să difere în funcție de situația dentară a pacientului, nevoile acestuia și de recomandările medicului. Toate costurile vă sunt comunicate încă de la prima consultație, în care medicul specialist analizează cavitatea orală și vă propune un plan de tratament personalizat. Iar în ceea ce privește materialele din care realizăm lucrări protetice fixe, răspunsul este da, acestea pot fi concepute și din zirconiu. Pentru a stabili o programare, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Prețul unei coroane dentare pornește de la 1840 lei, însă planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Pentru mai multe informații și programări, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Pentru reabilitarea întregii danturi, veți avea nevoie de 4 implanturi dentare pentru mandibulă și 6 implanturi pentru maxilar. Prețul unui pachet cu 4 implanturi dentare pornește de la 14 950 lei, iar cel cu 6 implanturi costă 27 000 lei. Mai multe informații despre recăpătarea unei danturi fixe și ceea ce include fiecare pachet, regăsiți aici: https://www.reginamaria.ro/dental/dinti-ficsi. Pentru a stabili o programare, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777