Vizualizat de 5.039 utilizator/i
Implanturile dentare sunt o soluție potrivită atât pentru acele persoane care își doresc să înlocuiască un dinte lipsă, cât și pentru toți cei care au nevoie de refacerea totală a danturii. Datorită avantajelor și beneficilor oferite, din ce în ce mai multe persoane aleg implantul dentar în detrimentul opțiunilor clasice de tratament. Dacă și tu îți dorești să îți recapeți sănătatea și frumusețea danturii și vrei să te bucuri de tehnicile moderne utilizate în stomatologie, dar te întrebi cât costă un implant atunci haide să aflăm împreună secretele din spatele unui zâmbet de invidiat.
Ce este un implant dentar?
În primul rând, este important să știm ce este implantul dentar. De fapt, acesta este un înlocuitor al rădăcinii naturale a dintelui, realizat din material 100% biocompatibil cu organismul. Pentru a putea ține locul dintelui natural, implantului dentar îi este atașată o coroană dentară ce oferă atât funcționalitate, cât și estetică, arătând și simțindu-se exact ca un dinte natural.
Implanturile dentare reprezintă o soluție sigură, rapidă și lipsită de durere ce ne ajută să ne recăpătăm sănătatea orală. Ele sunt recomandate tuturor persoanelor care își doresc să aibă din nou o dantură completă, fie că este vorba despre pacienți care au un dinte lipsă și vor să fie înlocuit printr-o procedură ce nu afectează dinții vecini, fie că este vorba despre pacienți care se confruntă cu lipsa mai multor dinți ori care suferă de anumite afecțiuni orale ce duc la imposibilitatea salvării dinților naturali.
Stomatologia modernă vine în ajutorul nostru și ne pune la dispoziție tratamente care ne garantează atât sănătatea danturii, cât și confortul și redobândirea încrederii în propria persoană. Astfel, implanturile dentare sunt astăzi o soluție pentru persoanele care deși au nevoie de înlocuirea tuturor dinților, nu își doresc să poarte proteze dentare mobile. Din fericire, protezele mobile nu sunt ultima soluție, acestea putând fi înlocuite cu succese de către sistemele de implanturi dentare ce le oferă pacienților dinți ficși. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, sistemul de implanturi dentare SKY fast&fixed este un tip de tratament stomatologic îndrăgit de pacienți tocmai pentru că în doar 24 de ore aceștia își pot relua activitățile zilnice, bucurându-se de dinți ficși cu ajutorul cărora pot mânca și zâmbi oricând își doresc.
Ceea ce este foarte important de reținut este faptul că implanturile dentare reprezintă o tehnică stomatologică ce necesită intervenția unui medic specialist. Astfel, pentru a putea beneficia de implanturi dentare, în primul rând trebuie să mergi la un consult realizat de către un specialist. Acesta îți va recomanda un plan de tratament personalizat și îți va explica care este soluția cea mai potrivită pentru tine. De asemenea, atunci când este cazul, medicul îți va cere anumite analize suplimentare pentru a se asigura că intervenția se poate realiza cu succes.
Cât costă un implant dentar în București și în țară?
Atunci când vorbim despre costul unui implant dentar, este necesar să știm care este planul de tratament recomandat de către medicul specialist. Dacă te întrebi cât costă un implant dentar, atunci este necesar să știi că există mai multe tipuri de implanturi dentare, iar acestea sunt recomandate în funcție de fiecare caz în parte. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, prețul unui implant dentar pornește de la 3.350 lei, iar costul total al tratamentului se află după prima consultație atunci când medicul specialist îți poate spune dacă este nevoie să realizeze și alte intervenții stomatologice, de exemplu, adiția de os.
Rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu este prezentă în 9 orașe din România, și anume: București, Pitești, Turda, Constanța, Timișoara, Iași, Oradea, Sibiu și Ploiști. . Prețurile serviciilor stomatologice sunt aceleași, indiferent de orașul în care alegi să mergi pentru a rezolva problemele dentare cu care te confrunți.
De ce depinde prețul implanturilor dentare?
Dacă îți dorești să înlocuiești un dinte lipsă și te întrebi cât costă un implant dentar, este necesar să ai în vedere mai multe lucruri. În primul rând, implantul dentar înseamnă rădăcina artificială a dintelui, astfel pentru recăpătarea funcționalității și esteticii dintelui în cauză este necesară și o coroană dentară. Costul acesteia poate să varieze în funcție de materialul din care este realizată.
Așa cum am văzut, implanturile dentare sunt recomandate de către medicii specialiști în urma unui consult. În funcție de nevoia fiecărui pacient, medicul poate spune care este tratamentul care se poate realiza și, implicit, care este tipul de implant dentar potrivit și prețul planului de tratament. De exemplu, unii pacienți pot avea nevoie de implanturi dentare zigomatice. Acestea reprezintă un tip de implanturi dentare de 3 sau chiar 4 ori mai lungi decât implanturile clasice, care se fixează în oasele zigomatice (oasele pomeților). În cadrul unei astfel de tratament, echipei de medici specialiști formată dintr-un medic implantolog și unul protetician, i se alătură și un medic chirurg maxilo-facial. ,,Implanturile dentare zigomatice le recomandăm cazurilor cele mai grave, atunci când osul maxilar este extrem de afectat și nu permite inserarea implanturilor dentare clasice”, spune Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog și CEO al Clinicilor Dentare Dr. Leahu.
Costuri suplimentare
Implanturile dentare redau pacienților atât funcționalitatea completă a dinților, cât și aspectul natural și foarte frumos al acestora. Acestea, sunt inserate în osul mandibular sau maxilar, după caz, integrându-se perfect în structura osoasă proprie. Există unele cazuri în care osul în care urmează să fie inserat implantul dentar este afectat și are un volum mult mai mic decât în mod normal, în astfel de situații osul trebuie refăcut prin intermediul unor tehnici predictibile și sigure, iar o astfel de intervenție implică și un cost suplimentar. Cu toate acestea, nevoia unor intervenții stomatologice suplimentare poate fi hotărâtă doar de către medicul specialist, în urma consultului inițial și al radiografiilor dentare.
Sănătatea danturii înseamnă sănătatea întregului organism
Medicii stomatologi explică faptul că o dantură sănătoasă înseamnă întotdeauna un organism sănătos. Cele mai multe afecțiuni orale nu prezintă semne sau simptome la început, acestea apar atunci când ajung într-un stadiu avansat și sunt mult mai greu de tratat. Prevenția dentară, igiena orală corect realizată și vizitele regulate la medicul stomatolog ne ajută să fim siguri că riscul apariției afecțiunilor orale este cât mai mic. Nu lăsă organismul să se lupte cu afecțiunile pe care le poți preveni, alege să ai atât o dantură sănătoasă, cât și un corp sănătos și o imunitate ridicată.