Cât de bine îți cunoști dentistul?

 

Dr Leahu articol
Dr Leahu articol

De: | Etichete: , , , , , , , , , , | Comentarii: 4 | 20 mai 2016

Vizualizat de 2.042 utilizator/i

Un dentist nepregătit care folosește o tehnologie perimată și materiale de proastă calitate nu este o variantă mai ieftină de a-ți rezolva problemele stomatologice, ci o amenințare la adresa sănătății tale.

Problemele dentare rezultate în urma unor servicii slab calitative pot duce adesea ulterior la tratamente costisitoare. Tocmai de aceea trebuie să fim foarte atenți ca tratamentele pe care le primim să fie unele de calitate chiar de la inceput. Iata  la ce trebuie să fiți atenți atunci când vă alegeți medicul dentist:

Dentistul tău este la curent cu ultimele tratamente?

Domeniul stomatologic este într-o continuă schimbare. Tocmai de aceea, medicul dentist trebuie să se pregătească continuu, pentru a fi la zi cu ultimele schimbări în materie de abordare sau materiale utilizate.

Să luăm ca exemplu implanturile dentare, domeniu in care au apărut o serie de noutăți ce vin în ajutorul pacientului. Tehnica PRGF este o tehnologie revoluționară, ideală pentru pacienții care au nevoie de un tratament de adiție osoasă pentru a-și putea pune un implant. PRGF-ul este un tratament biocompatibil, realizat din sângele pacientului. În urma unor proceduri rezultă o membrană ce va fi ulterior aplicată pentru a ajuta la procesul de regenerare.

Întreabă-ți medicul dentist despre noile metode de tratament aplicabile în stomatologie. Astfel, poți fi sigur că vei avea partea de un tratament de înaltă calitate.

Dentistul tău are acces la cea mai nouă tehnologie?

Tehnologia este o parte foarte importantă în stomatologie. Noile tehnologii apărute vin în ajutorul pacienților și le oferă un tratament mai rapid și precis. In clinicile Dr. Leahu pacientii beneficiaza de tehnologie de ultima generatie, cum ar fi radiologia digitală și tehnologia CEREC.

Radiologie digitală

În contrast cu radiologia tradițională, cea digitală realizează o imagine în doar 9 secunde, doza de radiații este mai mică cu 80%, nu sunt folosite substanțe chimice, iar calitatea imaginii este superioară.

CEREC

Această tehnologie permite medicului dentist să realizeze coroane și fațete dentare într-o singură ședință.  Amprentarea se realizează computerizat, iar materialul ceramic vă oferă siguranța unei coroane dentare biocompatibile, cu un aspect natural ce va rezista în timp. Coroanele CEREC se realizează într-o singură ședință, o singură anestezie și fără vizite suplimentare .

Costul ridicat al tehnologiei nu ar trebui să fie o scuză a medicilor dentiști pentru a nu o avea. Un tratament rapid și fără durere înseamnă un pacient fericit.

Dentistul tău foloseste plombe cu mercur?

Mercurul este un material pe care dentiștii de top evită să îl utilizeze. Lăsând la o parte controversa legată de toxicitatea sa, mercurul se contractă și dilată la schimbarea temperaturii, ducând astfel la crăparea dinților.

La polul opus, plombele din compozit au un aspect mult mai plăcut, dinții plombați sunt mai puțin sensibili la cald sau la rece și păstrează o suprafață maxim posibilă din dinte.

Cu toate acestea, pentru ca mercurul este un material mai ieftin si mai ușor de utilizat, medicii care nu vor să se adapteze schimbărilor continuă să îl utilizeze.

Laboratorul de tehnică dentară poate fi mai important decât dentistul

Majoritatea pacienților nu știu cu ce laborator de tehnică dentară lucrează medicul lor dentist. Acest lucru îi poate costa scump.

În acest laborator se realizează coroane, fațete, punți, aparate ortodontice și alte materiale necesare restaurărilor dentare, iar calitatea materialeleor folosite variază de la laborator la laborator.

Pentru a realiza un profit cât mai mare, unii medici dentiști aleg să lucreze cu laboratoare mai ieftine. Acestea pot utiliza materiale precum cositor, aluminiu sau chiar plumb. Un laborator cu reputație va garanta faptul că nu sunt utilizate astfel de materiale și va oferi o garanție pentru manoperă.

La Clinicile Dr. Leahu avem propriul nostru “laborator”. Tehnologia revoluționară CEREC ne permite să realizăm chiar în clinica noastră, sub ochii tăi,  coroane și fațete ceramice. Astfel, castigi timp pretios: coroanele CEREC se realizează într-o singură ședință, iar tu nu vei mai fi nevoit să vii de mai multe ori.

 Cât de des te întreabă medicul tău dentist despre ce boli suferi?

Un medic dentist competent are grijă de sănătatea ta. Acesta poate depista diferite probleme de sănătate pe care tu nu știi că le ai sau poate evita agravarea celor deja existente.

Astfel, înainte de orice injecție sau intervenție, medicul dentist ar trebui să te întrebe dacă suferi de hipertensiune și să îți măsoare tensiunea. În cazul în care suferi de această boală, dentistul va ține cont de medicația pe care o urmezi și nu îți va administra ceva ce ar putea agrava simptomele.

De asemenea, verificând gingiile pentru existența bolii parodontale, medicul poate detecta semnele apariției unei boli grave cum ar fi infarctul sau diabetul.

Datorită noilor tehnologii, medicul dentist poate depista din timp cancerul oral. În clinica noastră dispunem de cea mai modernă tehnologie, Velscope, cu ajutorul căruia poți face în doar 2 minute un consult preventiv.

Un stomatolog bun este un stomatolog căruia îi pasă de sănătatea ta.

Când vine vorba de implanturi dentare, asigură-te că alegi un specialist bun!

Nu oricine este calificat să facă un implant. Informează-te înainte și alege un dentist cu experiență, care are o rată de succes de cel puțin 94%. La noi rata de succes a implanturilor este de 100%.

La Clinica Dentară Dr. Leahu, suntem specializați în implantologie. Folosim tehnologie de ultimă oră și avem medici specializați în implanturi în Germania. Totodată, suntem referenți pentru tehnologia Fast&Fixed, cu ajutorul căreia îți oferim un zâmbet nou în 24 de ore.

Datorită experienței, medicul stomatolog îți oferă cele mai echilibrate soluții în funcție de nevoile și disponibilitatea ta financiară, dar și de viteza de lucru dorită.

Informațiile corecte legate de proteza dentară sunt extrem de importante

Protezele dentare sunt vitale pentru majoritatea oamenilor în vârstă. Cei mai mulți utilizează aceeași proteză dentară toată viața, lucru care nu este indicat. Medicul dentist trebuie să examineze atent proteza pentru a verifica dacă nu a intervenit uzura fizică.

Proteza dentară trebuie înlocuită cel târziu o dată la 7 ani. Dacă nu se potrivește bine sau este prea uzată, aceasta poate provoca apnee, accident vascular cerebral sau chiar moartea.

De asemenea, este foarte important ca persoanele care poartă proteze dentare să își facă o testare de cancer oral o dată pe an.

Contrar percepțiilor, proteza dentară trebuie purtată și noaptea pentru a asigura deschiderea căilor respiratorii.

Cere o a doua opinie atunci când ți se propune o extracție

Majoritatea medicilor dentiști apelează foarte des la extracții atunci când vine vorba de cazuri complicate. Totuși, trebuie să știi că orice dinte poate fi salvat! Tratamentele endodontice au o rată de succes de 90%.

Atunci când alegeți un medic endodont, este bine să vă interesați dacă acesta folosește un microscop atunci când realizează tratamentul de canal.

Medicul nostru endodont utilizează pentru tratamentul de canal un microscop Zeiss, ce mărește de până la 25 de ori imaginea, pentru a putea trata corect și eficient în afecțiuni de mare finețe

Nu intra în primul cabinet stomatologic care-ți iese-n cale. Sănătatea ta merită mai multă atenție.

Asigură-te că medicul cu care stai de vorbă are soluțiile potrivite tie!

Te așteptăm în clinicile noastre, unde o întreagă echipă de medici specialiști poate să îți ofere răspunsuri la toate întrebarile pe care le ai.

 

 

 

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

4 thoughts on “Cât de bine îți cunoști dentistul?

 1. Dorin Miru

  Buna Ziua
  Am avut extractii totale la partea de sus in urma cu cateva luni
  Pana aici totul si frumos, dar acuma a inceput o mica durere nu prea mare dar este acolo de cateva zile la gingie… Ce poate sa fie? Sa ramana ceva os sau bucati din dinte? Ca nu mai inteleg, normal trebuie sa nu ma mai doara fara dinti?

  Răspunde

 2. Dimitrov Beatrice

  Buna ziua!
  Am o întrebare legată de un implant dentar, la mandibula superioara, făcut concomitent cu construcția de creasta osoasa.(stânga)
  As dori să știu dacă este normal sa simt furnicături in buza superioara stg , in momentul in care ating creasta osoasa? Menționez că am doar implantul dentar , nu a fost montat încă bontul protetic și coronița pe implant.
  Deci la atingerea gingiei, creasta osoasa construita sus stg, simt furnicături in jumătate din buza superioara stg, corespunzătoare intervenției.
  Este normal?
  Mi-a recomandat vitaminele B6 și B 12 , și a spus că dispar furnicăturile, așa este?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Vă recomandăm să veniți să vă vadă un medic chirurg. În urma unui consult, acesta vă poate explica exact care este cauza care duce la apariția disconfortului și vă poate recomanda un plan de tratament personalizat. Pentru programări și informații suplimentare ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34 sau ne puteți lăsa numărul dumneavoastră de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134