Cât de important este să tratăm la timp boala parodontală

 

Doctor si asistenta in timpul tratamentului parodontal in Clinicile Dentare Dr. Leahu
Este important să tratăm din timp boala parodontală pentru a elimina riscul pierderii dinților.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 25 februarie 2020

Vizualizat de 667 utilizator/i

Boala parodontală este una dintre cele mai întâlnite boli. Netratată la timp, această afecțiune de tip inflamator slăbește dinții și duce la pierderea lor. Primul semn al parodontozei este sângerarea gingiilor. Cu toate acestea, mulți oameni sunt de părere că sângerarea este normală atunci când ne periem dinții sau când folosim ața dentară. Parodontoza este o infecție la nivelul gingiilor care afectează țesutul și distruge osul maxilar, aceasta este foarte frecventă, iar măsurile pentru a o preveni trebuie luate din timp.

Pacienta noastră, Mihaela Daniela Vlaicu, ne spune că vine de fiecare dată la Clinicile Dentare Dr. Leahu cu sufletul deschis: „Ajunsesem să am mari probleme dentare cauzate de boala parodontală. Îmi sângerau gingiile nu doar când îmi periam dinții și realizam periajul dentar, dar și în timp ce vorbeam. Tratamentul stabilit de medicul stomatolog a fost unul extraordinar. Pentru a ține sub control parodontoza, vin la control o dată la 3 luni și sunt foarte atentă când vine vorba de igiena orală” completează aceasta.

Pacient si medic dentist in cabinetul stomatologic

Dr. Cosmina Enescu alături de Mihaela Daniela Vlaicu la finalul controlului periodic.

Cauzele apariției bolii parodontale

În majoritatea cazurilor, cauza apariției bolii parodontale este igiena orală incompletă și deficitară. Periajul dentar de cel puțin 2 ori pe zi, folosirea apei de gură, a aței dentare și consultul stomatologic, o dată la 6 luni pot îmbunătăți șansele ca boala să nu apară sau ca tratamentul parodontal să fie un adevărat succes. Așadar, prevenția este foarte importantă pentru a împiedica dezvoltarea acestei boli.

În timp, pe suprafața dinților se acumulează placă bacteriană și tartru care afectează gingiile și care pot declanșa o evoluție rapidă a bolii parodontale. Tartrul nu poate fi îndepărtat acasă prin periajul dentar, de aceea se recomandă detartraj profesional în cabinetele stomatologice, o dată la 6 luni.

Parodontoza poate fi ereditară sau poate apărea în urma unor afecțiuni precum boli cardiovasculare sau diabetul zaharat. Alți factori care pot crește riscul apariției parodontozei sunt fumatul și nutriția incorectă.

Doamna Cristina Cosma a aflat de Clinicile Dentare Dr. Leahu în cadrul unei emisiuni TV: „Spre deosebire de alte clinici, aici tratamentul se realizează foarte rapid. Este principalul motiv pentru care am ales să îmi rezolv problemele dentare, respectiv boala parodontală, cauzată de diabet. Pe durata tratamentului nu au existat probleme sau dureri ale danturii și vin de fiecare dată cu multă încredere. Sunt foarte mulțumită de zâmbetul meu și recomand tuturor serviciile oferite de Clinicile Dentare Dr. Leahu.”

Simptomele bolii parodontale

Există o serie de simptome ale bolii parodontale: gingii inflamate, roșii, sângerarea acestora, halitoza (respirație urât mirositoare), dureri la mestecarea alimentelor. Dacă observi simptome ale parodontozei, este recomandat să faci o programare la medicul dentist cât mai repede. Amânarea vizitei la medicul stomatolog crește șansa ca boala parodontală să se agraveze.

În urma consultației, medicul dentist va realiza un plan de tratament personalizat, în funcție de cazul fiecărui pacient. E foarte important să depistăm din timp boala parodontală, mai ales în stadiul incipient pentru a fi mai ușor de tratat.

,,Sunt mulțumită de aceste servicii stomatologice, așa că am recomandat întregii familii Clinicile Dentare Dr. Leahu” ne mai mărturisește Vlaicu Mihaela Daniela.

Boala parodontală este foarte dinamică, dezvoltarea acesteia putând avea loc într-o perioadă foarte scurtă de timp. De aceea, igiena orală corectă, consultul stomatologic o dată la 6 luni, detartrajul dentar sunt necesare pentru a avea o dantură sănătoasă.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777