Cât durează îndepărtarea aparatului dentar?

 


De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 21 martie 2019

Vizualizat de 9.290 utilizator/i

Aparatul dentar. În ultimii ani, tot mai mulți tineri și chiar adulți optează pentru montarea unui aparat dentar, menit să îndrepte dinții și să corecteze mușcătura. Aparatul este extrem de util întrucât o mușcătură greșită crește posibilitatea ca placa bacteriană și resturile alimentare să afecteze dinții și gingiile pacientului care nu mușcă în mod corect.

Purtarea aparatului dentar poate dura mai puțin sau mai mult, în funcție de complexitatea cazului. Astfel, există pacienți care poartă bracheții câteva luni, iar alții care își duc tratamentul la bun sfârșit după doi ani. Totuși, când se ajunge la finalul tratamentului, medicul ortodont îndepărtează aparatul dentar. Cât durează, de fapt, acest proces?

Indiferent dacă aparatul fix pe care îl poartă o persoană este metalic sau ceramic, îndepărtarea lui se realizează într-o ședință de aproxmiativ o oră. Doare? Nicidecum. E drept, pacientul s-ar putea să simtă o uşoară presiune, mai ales atunci când bracheții sunt îndepărtați, dar nu va acuza nicio durere.

Cum se scoate aparatul dentar?

Medicul ortodont este cel care utilizează un clește pentru a îndepărta bracheții și tot el este cel care va curăța cu atenție dinţii de toate urmele de adeziv rămas. Ulterior, pacientul beneficiază și de o ședință de igienizare pentru ca tartrul să fie îndepărtat în întregime. Unii pacienți optează și pentru o ședință de albire dentară.

Toți pacienții adulți care au purtat aparat dentar au nevoie de un aparat de contenție care ajută ca dinții să stea în noua poziție. Aceste aparate de contenție pot fi fixe sau mobile.

Ulterior, pacientul trebuie să mai vină la consultații o dată la trei sau la șase luni pentru ca medicul ortodont să se asigure că dinții stau în poziție fixă.

Ai dinții strâmbi sau ți se pare că nu muști corect? Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Vrei să te consulte un medic ortodont? Sună la numărul de telefon 021 9134 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi șase clinici, patru în București, una în Pitești și una în Timișoara.
Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134