Cât este de importantă igiena într-un cabinet stomatologic?

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 21 iulie 2018

Vizualizat de 1.107 utilizator/i

Când vine vorba despre igienă, spitalele și cabinetele stomatologice ar trebui să fie locurile în care să se găsească cei mai puțini microbi. De ce este igiena extrem de importantă într-un cabinet stomatologic, locul unde se efectuează operații chirurgicale?

O sângerare în cavitatea bucală presupune un risc de infecție, la fel cum se întâmplă în orice altă parte a corpului care sângerează. Tocmai de aceea, este important ca medicii dentiști să fie atenți și să se protejeze atunci când efectuează intervenții chirurgicale.

Pentru a evita contaminarea cu microbi sau bacterii de orice fel, în toate clinicile dentare Dr. Leahu, instrumentele sunt depozitate în pungi speciale, care se desigilează chiar în fața pacienților, si care, după ce sunt folosite, sunt introduse în autoclav unde se realizează sterilizarea propriu-zisă. Procedura are loc la o temperatură foarte ridicată, întrucât majoritatea bacteriilor dispar doar la temperaturi înalte.

Este necesar ca suprafeţele de lucru, pavimentele, pereţii şi tavanele din încăperile în care se desfăşoară activităţile medicale să fie lavabile, rezistente la dezinfectante și la acțiunea acizilor. În plus, conducerea cabinetului medical trebuie să asigure materiale pentru efectuarea curăţeniei și dezinfectării zilnice.

„Pentru noi, igiena este extrem de importantă. Avem grijă atât de sănătatea pacienților noștri, cât și de cea a echipei care lucrează în cadrul Clinicilor Dr. Leahu. Tocmai de aceea, la noi în clinici, totul este transparent, la vedere”, a declarat Ionuț Leahu, CEO Dr. Leahu.

Acesta a mai spus: “La noi, procesul de sterilizare este în permanență controlat și monitorizat ca atare. Vrem ca serviciile noastre să fie excelente din toate punctele de vedere și totodată ne propunem ca activitatea noastră să se desfășoare într-un mediu steril pentru a evita orice risc de contaminare”.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777