Cât rezistă un implant dentar? Ce durată de viață are un implant dentar?

 

Implanturile zigomatice sunt montate de echipe de medici profesionisti
În cadrul cabinetelor clinicilor stomatologice Dr Leahu, implanturile zigomatice se realizează într-un mediu sigur și confortabil.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 26 iulie 2019

Vizualizat de 12.230 utilizator/i

Pacienții care aleg să-și înlocuiască unul sau mai mulți dinți lipsă optează, în ultima perioadă, pentru tradiționalul implant dentar. Prima problemă pe care aceștia și-o pun este dacă implantul dentar este sau nu rezistent pe termen lung.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar reprezintă o soluție completă, practică și eficientă pentru înlocuirea cu succes a unuia sau mai multor dinți lipsă. Realizat dintr-un material extrem de rezistent, de obicei titan sau zirconiu, implantul dentar se inserează în os are proprietăți asemănătoare cu rădăcina dintelui natural. Totuși, cât de mult rezistă un implant dentar?

Înainte de toate, trebuie punctat faptul că implantul dentar este procedura de înlocuire a dinților cu cea mai mare rată de succes și stabilitate în timp. Statisticile arată că până la vârsta de 74 de ani, 1 din 4 oameni își pierd toți dinții. Totodată, 69% dintre adulții cu vârsta cuprinsă între 35-44 și-au pierdut cel puțin un dinte permanent.

Ce rată de succes au implanturile dentare?

Implanturile dentare au, la nivel mondial, o rată de succes de peste 95% calculată la 10 ani. În general, un implant dentar bine întreținut poate să dureze și zeci de ani. Totuși, lucrările dentare montate pe implanturi trebuie înlocuite după aproximativ 10-15 ani.

Pentru ca implanturile să reziste cât mai mult timp cu putință, pacienții trebuie să se prezinte de cel puțin două ori pe an la controlul periodic. Studiile au demonstrat că implanturile dentare rezistă mai mult la persoanele care nu fumează și nu fac exces de alcool.

Lipsa igienei dentare influențează durata de viață a unui implant dentar. Medicii nu pot  preciza ce se va întâmpla cu pacientul în viitor.  Există anumiți factori care nu sunt sub influența medicului și viața implantului depinde de bolile cu care se poate confrunta pacientul. De exemplu, fumatul sau boala parodontală pot să afecteze implantul. Radioterapia poate să afecteze osul și, eventual implantul pe termen lung.

Cum se introduce un implant dentar?

În prima fază, acesta se inserează intraosos, în locul rădăcinii dintelui lipsă. Este înșurubat un implant realizat dintr-un material rezistent, care are proprietăți asemănătoare cu rădăcina dintelui natural. Dacă pacientul nu are suficient os, medicii vor face o adiție osoasă (material de umplutură și se folosește acolo unde este un deficit de os). Există mai multe tipuri de grefe osoase: autogrefa (racoltată de la pacient), alogrefa (se folosește țesut donat de la un alt pacient), xenogrefa (țesut osos de origine animală), aloplastică (țesut osos artificial).

După 6 luni, timp în care rădăcina se integrează în os, se atașează bontul de vindecare, partea de mijloc a implantului dentar. Apoi, medicul specializat în protetică dentară să realizeze coroana care este partea vizibilă și funcțională a dintelui.

Ai nevoie de unul sau mai multe implanturi dentare? Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Vrei să te consulte un medic care știe ce are de făcut? Sună la numărul de telefon 021 9134 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi opt clinici, cinci în București, una în Pitești, una în Timișoara și una în Turda.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134